Létrehozva: 2023.10.02.

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

Folyamatosan fejlesztik a rendszert. Legutóbb egy kiskaput zártak be, alig egy hónapja pedig bevásárlólistával bővült az árfigyelő. Ezúttal a hozzánk legközelebbi üzletet segít megtalálni egy új funkció .

A népszerű online bevásárlólista után kevesebb mint egy hónappal újabb fontos funkciót kapott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő. Az új funkció erősítheti az üzletek közötti versenyt, így várhatóan folytatódik az élelmiszerárak csökkenése. Ezt érdemes tudni az új lehetőségről:

árfigyelő, funkció
A hozzánk legközelebbi boltot segít megtalálni az árfigyelő új funkciója Fotó: Lakatos Péter

Mostantól az árfigyelő már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat. A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási helyünk megadásával a közvetlen környezetünkben található boltokat térképre helyezve lássuk, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassuk össze. A térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti majd az elmúlt hónapokban kibontakozott piaci versenyt azáltal, hogy erősíti az árversenyt az egymás közelében található boltok között.

Korábban ez változott az árfigyelőn

A fejlesztéseknek köszönhetően a napi árversenyben már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, akik egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentik. A termékek leírásánál a legalacsonyabb ár megjelenítésénél ugyanis az adott üzletlánc boltjainak 80%-ában alkalmazott árakat veszi figyelembe az árfigyelő. További újítás, hogy a termékkártyákon az is fel van tüntetve, pontosan hány boltban érhető el az adott termék.

Már saját bevásárlólista is írható

Az online árfigyelőt fejlesztő munkacsoport a fogyasztói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozik a rendszer továbbépítésén. Ennek köszönhetően augusztus 30-a óta elérhető egy többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólista funkció is, amit máris sokan használnak  - írja a GVH.

Július elseje óta érhető el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett – a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatásával – Magyarország Kormányával közösen kifejlesztett online árfigyelő adatbázis. Az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető honlapon hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi fogyasztói árakat a látogatók. Az árfigyelővel a vásárlók megtalálhatják a legjobb ajánlatokat és lehetőségeket. Ezáltal pénzt és időt spórolhatnak meg a vásárlásaik során.

Érdemes azonban elővigyázatosnak lenni, mivel a csalók már az online árfigyelő rendszerét is hamisítják. A Ripost erről készült videója itt tekinthető meg:

 

Cél az egyszámjegyű infláció

A kormány nemrég megerősítette, hogy tartani tudják azon ígéretüket, amelynek értelmében az év végére egyszámjegyűre csökken a hazai infláció. Az előrejelzések szerint már októberben, de reálisan legkésőbb novemberben teljesül ez a célkitűzés. Jövőre várhatóan a kezelhető kategóriába kerül az infláció: a kormány hat százalékkal számol, a jegybank kevesebbel.

A fogyasztási sokknak helyre kell állnia. Ehhez az infláció letörése a legfontosabb, amelyre már novemberben is jelentős esély mutatkozik, várhatóan egyszámjegyűre apad

– hangsúlyozta egy interjúban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Véleménye szerint augusztusban már emelkedtek a reálbérek, amelyeknél szeptemberben történhet jelentősebb kiugrás. Előrejelzése szerint ezzel a fogyasztás is helyreáll majd.

 

origo.hu

Döbbenet: végleg eldőlt Dárdai Pál jövője a Herthánál?

origo.hu

Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

vg.hu

Lejárt a kereskedőknek adott határidő: itt a kormány bejelentése az üzemanyagárakról

life.hu

Met-gála 2024: ezek a sztárok alaposan mellényúltak, ők voltak a legrosszabbul öltözöttek

vg.hu

Üzemanyag: mindent beleadnak a kereskedők – péntektől eddig nem látott mértékben csökken a benzin és a dízel ára

origo.hu

Alufóliasisakos Magyar Péter: a röhögéstől fetreng az internet

astronet.hu

Erre lehetetlen felkészülni – együttállások a Bikában 2024.05.13-tól

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Fővárosi számlagyárügy: itt van minden, amit a Lánchíd túlárazásáról tudni érdemes

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Figyelmeztet a szakember: ez az időjárás már az egészségünkre is veszélyes

INSIDER

Itt lesznek lezárások és forgalmi rend változások a kínai elnök látogatása kapcsán

INSIDER

Ha ilyen üzenetet kapsz, nehogy bedőlj, mert átverés!

INSIDER

Így néz ki ma az érettségizés Magyarországon - galéria