Létrehozva: 2023.10.02.

Ezt ki kell próbálnod! Így spórolhatsz még többet az online árfigyelő segítségével

Folyamatosan fejlesztik a rendszert. Legutóbb egy kiskaput zártak be, alig egy hónapja pedig bevásárlólistával bővült az árfigyelő. Ezúttal a hozzánk legközelebbi üzletet segít megtalálni egy új funkció .

A népszerű online bevásárlólista után kevesebb mint egy hónappal újabb fontos funkciót kapott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő. Az új funkció erősítheti az üzletek közötti versenyt, így várhatóan folytatódik az élelmiszerárak csökkenése. Ezt érdemes tudni az új lehetőségről:

árfigyelő, funkció
A hozzánk legközelebbi boltot segít megtalálni az árfigyelő új funkciója Fotó: Lakatos Péter

Mostantól az árfigyelő már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat. A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási helyünk megadásával a közvetlen környezetünkben található boltokat térképre helyezve lássuk, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassuk össze. A térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti majd az elmúlt hónapokban kibontakozott piaci versenyt azáltal, hogy erősíti az árversenyt az egymás közelében található boltok között.

Korábban ez változott az árfigyelőn

A fejlesztéseknek köszönhetően a napi árversenyben már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, akik egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentik. A termékek leírásánál a legalacsonyabb ár megjelenítésénél ugyanis az adott üzletlánc boltjainak 80%-ában alkalmazott árakat veszi figyelembe az árfigyelő. További újítás, hogy a termékkártyákon az is fel van tüntetve, pontosan hány boltban érhető el az adott termék.

Már saját bevásárlólista is írható

Az online árfigyelőt fejlesztő munkacsoport a fogyasztói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozik a rendszer továbbépítésén. Ennek köszönhetően augusztus 30-a óta elérhető egy többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólista funkció is, amit máris sokan használnak  - írja a GVH.

Július elseje óta érhető el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett – a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatásával – Magyarország Kormányával közösen kifejlesztett online árfigyelő adatbázis. Az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető honlapon hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi fogyasztói árakat a látogatók. Az árfigyelővel a vásárlók megtalálhatják a legjobb ajánlatokat és lehetőségeket. Ezáltal pénzt és időt spórolhatnak meg a vásárlásaik során.

Érdemes azonban elővigyázatosnak lenni, mivel a csalók már az online árfigyelő rendszerét is hamisítják. A Ripost erről készült videója itt tekinthető meg:

 

Cél az egyszámjegyű infláció

A kormány nemrég megerősítette, hogy tartani tudják azon ígéretüket, amelynek értelmében az év végére egyszámjegyűre csökken a hazai infláció. Az előrejelzések szerint már októberben, de reálisan legkésőbb novemberben teljesül ez a célkitűzés. Jövőre várhatóan a kezelhető kategóriába kerül az infláció: a kormány hat százalékkal számol, a jegybank kevesebbel.

A fogyasztási sokknak helyre kell állnia. Ehhez az infláció letörése a legfontosabb, amelyre már novemberben is jelentős esély mutatkozik, várhatóan egyszámjegyűre apad

– hangsúlyozta egy interjúban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Véleménye szerint augusztusban már emelkedtek a reálbérek, amelyeknél szeptemberben történhet jelentősebb kiugrás. Előrejelzése szerint ezzel a fogyasztás is helyreáll majd.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Teljes az őrület Ukrajnában, elkezdték besorozni az amputált lábú férfiakat

origo.hu

Ezért alázták meg durván Palvin Barbara férjét, Dylan Sprouse-t

borsonline.hu

Döbbenetes taktikázás miatt kellett távoznia Polgár Tündének a Farm VIP-ből

hirtv.hu

Egernek 11 milliárd forintot kell visszafizetnie

metropol.hu

„Éltem a fiatalok életét, családot és gyerekeket akartam" – félrediagnosztizálták Nikit, későn derült ki, hogy májdaganata van

origo.hu

A fürdőkádban fotózták Palvin Barbarát - képek

mindmegette.hu

9 mosási hiba, amitől a ruhák nem lesznek tisztábbak

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Döntöttek a CSOK pluszról, itt az összes részlet

INSIDER

Orbán Viktor: 2024-ben az áremelkeésnél nagyobb béremelések lesznek

INSIDER

Miért káros, amit az albán pékségekben veszel? Itt az 5 legfőbb bűnük

INSIDER

Számlagyárat üzemeltethetett az Amnesty International igazgatójának testvére

INSIDER

Már most megveheted ezeket az autópályamatricákat 2024-re

INSIDER

Újra támadnak a banki csalók! Ezúttal Székesfehérváron akarják a bankszámlát megcsapolni

INSIDER

"Nem hittem el, hogy ez velem megtörténhet" - a szerelem erejével győzte le a rákot a magyar énekesnő

INSIDER

„Mindig azt mondta, hogy egyszer elmegy Barcelonába” – világgá mehetett a remeteként élő édesapa, Csaba