Létrehozva: 2023.06.18.

„Ennyiért kenjék a hajukra" – mutatjuk, mennyibe kerül Budapesten idén, ha valaki a strandon szeretne jóllakni - -Nem fogsz örülni!

Idén sem kell messzire mennie a fővárosiaknak, hogy a nyári melegben hűsölhessenek egy kicsit: számos fantasztikus strand várja a csobbanni vágyókat Budapesten. A büfé árak viszont idén is magasak: mutatjuk, mire számíts, ha a strandon akarsz enni.

Minden strandolás alkalmával kulcsfontosságú a kérdés, hogy a medencéből korgó gyomorral kijőve mit egyen az ember. Sokan az otthon csomagolt ételekre esküsznek, mások pedig a strandra is ételt rendelnek, de még mindig népszerű a büfék használata is. Most az egyik XIII. kerületi Facebook-csoport vetette fel a kérdést, hogy azok, akik már elmerészkedtek strandolni, milyen árakat tapasztaltak a strandbüfékben?! Íme a válaszuk!

Az idei strandbüfék árairól a fürdőzők számoltak be. Fotó: Ádám János / Észak-Magyarország

Mutatjuk, mennyi is az annyi...

A kerületi csoport posztja alá záporoztak a kommentek, ami azt mutatja, hogy bizony már többen is nekifutottak az idei strandszezonnak. A kommentelők szerint nem olcsó idén sem a strandon való étkezés, legalábbis ha az ottani büfében vagy étteremben szeretnénk jóllakni.

A legtöbb vélemény a Palatinus strandról jött, ahol az egyik kommentelő tapasztalatai szerint 2400-2600 forint körül mozog egy sajtos-tejfölös lángos. A gofri sem olcsóbb, sőt: elvileg 3000 forintért ehetünk az édességből a Palatinuson, ahol egy gyros tál is 4700 forintba kerül. Mielőtt azt hinnénk, hogy csak a Palatinuson vannak ezek az árak, egy másik kommentelő szerint a sajtos-tejfölös magyar finomság bizony a Dagály Strandfürdőben is ugyanennyibe kerül. Ráadásul a Dagályban 2 dl Latte is 900 forint a hozzászólók szerint. Akárhogy is nézzük, ennyiért már tényleg bőven lehet ételt rendelni, otthon pedig az egész családra megfőzünk ennyiből. 

Ha megyünk is strandra, épp elég a belépőket kifizetni, nemhogy büfébe menni. Kb. 3 éve próbálkoztunk utoljára a pünkösdfürdői strandon a lángosossal. Nem elég, hogy baromi drága volt, de túlsütött, száraz és égett volt

– írta csalódottan egy strandoló.

Érkezett árlista a Leányfalui strandról is, mely szintén sok fővárosi kedvence, ha épp nyugodtabb fürdőzésre vágynak. Itt sima lángost 500 forintért, sajtos-tejfölöst 1250 forintért, palacsintát pedig 450 forintért fogyaszthatunk.  

Belépővel együtt, a helyszínen étkezve kész vagyon is lehet a strandolás. Fotó: Mohai Balázs

Sokan nem akarnak helyben fizetni az ételért

A magyarokat jól ismerik rafináltságukról, így nem meglepő, hogy az, aki nem akar a helyszínen vásárolni ételt, megoldja ezer más módon. A legtöbben kommentben azt tanácsolták egymásnak, hogy készítsenek otthon ételt és azt hozzák magukkal hűtőtáskában, mert még így is jobban megéri, mint a helyszínen vásárolni. 

Ha családdal megyünk, akkor érdemes csomagolni hűtőtáskába kaját. 30 éve is azt csináltuk. Fasírt, rántott hús, sült oldalas, kovászos uborka...Sosem vettem a büfében semmit, max. kávét vagy fagyit

– számolt be róla egyikük. Van, aki azonban ennél is leleményesebb és a strand bejáratához rendelteti az ételt, ezzel megúszva a büfés árakat és az otthoni sütés-főzést is. 

Ilyen belépő árakkal és büfés árakkal meg sem tudom mondani, mikor voltam Budapesten strandon

– írta az egyik hozzászóló, aki már kísérletet sem tesz a pesti strandokon. Akárhogy is nézzük, a strandolás egészen más hangulatú, ha a hűtőtáskából vesszük elő a szalámis zsemléket, mintha a büfékben ülünk a friss hekk fölött. Mégis... van az az ár, ami súrol egy bizonyos lélektani határt, ami fölött inkább vállaljuk a hűtőtáskás verziót. Hogy kinek hol húzódik ez a határ, ki-ki döntse el maga. 

Jövő héten hozzuk a nagy strandkörképet

A strandszezon azonban még csak most kezd beindulni igazán, hiszen még épphogy csak kitört a vakáció. A következő hetekben már hétköznap is többen fognak lubickolni a népszerű fürdőkben, a hétvégéről nem is beszélve. Így úgy döntöttünk, hogy jövő héten szerkesztőségünk munkatársai is ellátogatnak majd néhány budapesti strandra, hogy megnézzük, hol mennyiért lehet jóllakni.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

mandiner.hu

Vona Gábor: Magyar Péter nem a kormány, hanem az ellenzék leváltásában jár élen (VIDEÓ)

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal