tóth gabi
Idén sem kell messzire mennie a fővárosiaknak, hogy a nyári melegben hűsölhessenek egy kicsit: számos fantasztikus strand várja a csobbanni vágyókat Budapesten. A büfé árak viszont idén is magasak: mutatjuk, mire számíts, ha a strandon akarsz enni.
Minden strandolás alkalmával kulcsfontosságú a kérdés, hogy a medencéből korgó gyomorral kijőve mit egyen az ember. Sokan az otthon csomagolt ételekre esküsznek, mások pedig a strandra is ételt rendelnek, de még mindig népszerű a büfék használata is. Most az egyik XIII. kerületi Facebook-csoport vetette fel a kérdést, hogy azok, akik már elmerészkedtek strandolni, milyen árakat tapasztaltak a strandbüfékben?! Íme a válaszuk!
A kerületi csoport posztja alá záporoztak a kommentek, ami azt mutatja, hogy bizony már többen is nekifutottak az idei strandszezonnak. A kommentelők szerint nem olcsó idén sem a strandon való étkezés, legalábbis ha az ottani büfében vagy étteremben szeretnénk jóllakni.
A legtöbb vélemény a Palatinus strandról jött, ahol az egyik kommentelő tapasztalatai szerint 2400-2600 forint körül mozog egy sajtos-tejfölös lángos. A gofri sem olcsóbb, sőt: elvileg 3000 forintért ehetünk az édességből a Palatinuson, ahol egy gyros tál is 4700 forintba kerül. Mielőtt azt hinnénk, hogy csak a Palatinuson vannak ezek az árak, egy másik kommentelő szerint a sajtos-tejfölös magyar finomság bizony a Dagály Strandfürdőben is ugyanennyibe kerül. Ráadásul a Dagályban 2 dl Latte is 900 forint a hozzászólók szerint. Akárhogy is nézzük, ennyiért már tényleg bőven lehet ételt rendelni, otthon pedig az egész családra megfőzünk ennyiből.
Ha megyünk is strandra, épp elég a belépőket kifizetni, nemhogy büfébe menni. Kb. 3 éve próbálkoztunk utoljára a pünkösdfürdői strandon a lángosossal. Nem elég, hogy baromi drága volt, de túlsütött, száraz és égett volt
– írta csalódottan egy strandoló.
Érkezett árlista a Leányfalui strandról is, mely szintén sok fővárosi kedvence, ha épp nyugodtabb fürdőzésre vágynak. Itt sima lángost 500 forintért, sajtos-tejfölöst 1250 forintért, palacsintát pedig 450 forintért fogyaszthatunk.
A magyarokat jól ismerik rafináltságukról, így nem meglepő, hogy az, aki nem akar a helyszínen vásárolni ételt, megoldja ezer más módon. A legtöbben kommentben azt tanácsolták egymásnak, hogy készítsenek otthon ételt és azt hozzák magukkal hűtőtáskában, mert még így is jobban megéri, mint a helyszínen vásárolni.
Ha családdal megyünk, akkor érdemes csomagolni hűtőtáskába kaját. 30 éve is azt csináltuk. Fasírt, rántott hús, sült oldalas, kovászos uborka...Sosem vettem a büfében semmit, max. kávét vagy fagyit
– számolt be róla egyikük. Van, aki azonban ennél is leleményesebb és a strand bejáratához rendelteti az ételt, ezzel megúszva a büfés árakat és az otthoni sütés-főzést is.
Ilyen belépő árakkal és büfés árakkal meg sem tudom mondani, mikor voltam Budapesten strandon
– írta az egyik hozzászóló, aki már kísérletet sem tesz a pesti strandokon. Akárhogy is nézzük, a strandolás egészen más hangulatú, ha a hűtőtáskából vesszük elő a szalámis zsemléket, mintha a büfékben ülünk a friss hekk fölött. Mégis... van az az ár, ami súrol egy bizonyos lélektani határt, ami fölött inkább vállaljuk a hűtőtáskás verziót. Hogy kinek hol húzódik ez a határ, ki-ki döntse el maga.
A strandszezon azonban még csak most kezd beindulni igazán, hiszen még épphogy csak kitört a vakáció. A következő hetekben már hétköznap is többen fognak lubickolni a népszerű fürdőkben, a hétvégéről nem is beszélve. Így úgy döntöttünk, hogy jövő héten szerkesztőségünk munkatársai is ellátogatnak majd néhány budapesti strandra, hogy megnézzük, hol mennyiért lehet jóllakni.