Létrehozva: 2023.05.08.
Módosítva: 2023.05.08.

Újra felfestette a balesetveszélyes bicikliutat Karácsony Gergely

Lekopott a József körúti bicikliút festése, ezért a napokban újra felfestették. A baj az, hogy balesetveszélyes az egész, pár percenként alakul ki életveszélyes helyzet...

Budapesten elkopott a József körúti járda egy szakaszán a bicikliút, ezért Karácsony Gergely újrafestette. Mondhatnánk, hogy milyen jó, hogy végre tett valamit az egyébként a várost a csőd szélére juttató főpolgármester, akinek eddigi főpolgármester pályafutásának sajnos ez a legnagyobb "fejlesztése": pár vödör sárga festék kell hozzá, meg koncepciótlan, esetleges felfestések, és már kész is.... a káosz a Nagykörúton.  De sajnos az újrafestésben sincs köszönet: balesetveszélyes maradt az egész József körút, hiszen a bicikliút túl közel van a járda széléhez, így a nagy forgalmat bonyolító zebrához is. Ez így iszonyúan balesetveszélyes.    

Az biztos, hogy most látszik a felfestés, de balesetveszély az út. Főként, hogy sorra szabálytalankodnak a biciklisek a nagy forgalmú József körúton. Fotó: Metropol

Aki nem figyel, könnyen balesetveszélyes helyzetbe kerülhet 

A József körút járdáján lévő bicikliút kifejezetten veszélyes a járókelők számára, még így is, hogy messziről látszik. Abban a félórában, amíg a Metropol a helyszínen járt, legalább hat olyan szabálytalankodás történt, ami könnyen végződhetett volna balesettel.

Balesetveszélyesen közel van a járda széléhez és a zebrához a bicikliút Fotó: Metropol

Sok biciklis nagy sebességgel haját át a járdán a járókelők között, hogy felhajtson a bicikliútra. Sokan nem is használják a felfestett sávokat és a járókelők között szlalomoznak, veszélyes helyzetek sorozatát okozva.

A frissen átfestett bicikliutak a zebrák előtt vannak, tehát minden gyalogosnak át kell mennie rajtuk - a babakocsit toló kismamáknak és időseknek is. Ha nem figyelnek eléggé, vagy nem tudnak eléggé gyorsan menni, könnyen elsodorhatják őket a biciklisek. A bicikliutak túl közel vannak a járda széléhez, azaz a zebránál várakozókhoz, akik így kiszorulnak a járda szélére. Ez akkor veszélyes, ha sok ember vár egyszerre a zöldre a zebránál, márpedig ez a József körúton a tipikus helyzet. 

Karácsony Gergely legnagyobb saját budapesti "fejlesztése" a pár vödör festék árán káoszos közlekedéshez vezető, kitalálatlan, ötletszerű "bringaút–hálózat". Minden más nagy beruházás Tarlós István nevéhez kötődik. Fotó: Metropol

"Nem tudom, Karácsony Gergely hogy gondolta ezt" 

"Nem örülök, mert ha véletlenül nem figyel az ember, elüthetik. Amit ez a Karácsony csinál, az nem igaz. Miért nem azt csinálja, amit az elődje? " –mondta el véleményét egy járókelő a József körúton újra festett bringaútról. Egy másik így vélekedett: "Nem tetszik, ahogy kinéz, nem tetszik ez a megoldás, balesetveszélyes is lehet. Ha tehetem, elkerülöm". 

 "Én Pest összes festett bicikliútját veszélyesnek találom. Ezért nem is biciklizem, mert nap mint nap látni baleseteket"– mondta egy fiatal lány.

"Nem tudom, Karácsony Gergely hogy gondolta ezt. Ő még biztosan nem tekert végig rajta"– mutatott rá egy hölgy a frissen festett útra.

Fotó: Metropol

Már Tarlós István korábbi főpolgármester célja is az volt, hogy a kétszázalékos kerékpárhányadot az ötszörösére növelje. Karácsony Gergely saját bevallása szerint "csak folytatja legjobb tanítványként" a projektet - de sajnos nem rendes bicikliutakat csináltatott, mint Tarlós, hanem a legolcsóbb módon, koncepciótlanul egyszerűen felfestette őket pár helyre a városban... Hogy ezt a "zöld" főpolgármester megtehesse, sávokat vett el az autósoktól, amellyel megnövelte a dugókat, ezáltal a szmogot. 

Biciklisáv, Budapest
Nem figyelnek eléggé a bringások: fél óra alatt legalább hat szabálytalanságot láttunk Fotó: Markovics Gábor

Dr. Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke már többször felemelte a szavát, legutóbb úgy vélekedett: "A fővárosi önkormányzat a biciklis közlekedésre és a zöldítésre hivatkozva számos rossz döntést hozott. Ideje lenne ezeknek megálljt parancsolni!" A szervezet 14 pontban gyűjtötte össze, milyen kompromisszumokat kellene hoznia Karácsony Gergelynek ahhoz, hogy valóban élhetővé váljon Budapest és a közlekedés se sérüljön, ahogyan eddig. 

Tarlós István szerint Karácsony Gergely nehezen megmagyarázható helyszíneken jelölt ki bicikliutakat Fotó: Nagy Zoltán

Tarlós Istvánt a Metropol nemrég megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely a közelmúltban a korábbi főpolgármester legjobb tanítványának nevezte magát. Tarlós így fogalmazott: „Nem vagyunk összehasonlíthatók. Másként értelmezzük a főpolgármester szerepét. Ha csak a bicikliutak példáját vesszük: a kerékpár-közlekedés fejlesztése számunkra is cél volt, de az autósok folyamatos bosszantása, ellehetetlenítése, ésszerűtlen döntések sora nem. Ezenkívül mi valóban kerékpárutakat építettünk, nem pedig felfestéseket készítettünk, nehezen magyarázható helyszíneken”. 

Karácsony 2030-ra ígérte az úgynevezett bringasztráda-hálózat kialakítását, ezt egyelőre nem létező uniós források felhasználásával valósítaná meg... Fotó: Metropol

Itt az új bejelentés: a Váci úton és az Üllői úton a buszsávok átalakulnak biciklisávokká

Legalábbis Karácsony Gergely azt állítja, hogy a mintegy 6 kilométernyi új kerékpársáv kijelölése forgalmi fennakadást nem akadályoz majd, mert hat év alatt már úgy is hozzászoktak ehhez a rendhez a járművezetők. Biztos? 

Ha már ott jártunk a József körút Baross utca kereszteződésénél, megnéztük a zebrák állapotát is. Azt nem sikerült újrafestenie Karácsony Gergelynek. Sajnos...Nézzék csak:

Fotó: Ripost

Szomorú a látvány. Talán majd ha egyszer a gyalogosokra is gondol a Városháza, és nem csak a bicikliseknek "áll a zászló", talán újra festik Karácsony Gergelyék. Mert ez így szintén balesetveszélyes...

Fotó: Ripost

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

metropol.hu

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?