Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.04.29.

Ferenc pápa megköszönte az Ukrajna felől menekülők befogadását

A szentatya egyházi vezetőkkel, szegényekkel és menekültekkel találkozott.

"A tevékeny szeretet nyelvét folyékonyan beszélő egyházra van szükség" - hangsúlyozta Ferenc pápa Budapesten, a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban, ahol a magyar katolikus egyház segítő szervezeteivel, menekültekkel és szegényekkel találkozott.
 

ÁRPÁD-HÁZI SZENT ERZSÉBET; SPÁNYI Antal; FERENC pápa
Fotó: Máthé Zoltán

 

    A katolikus egyházfő megköszönte a magyar egyháznak a tevékeny szeretet melletti elkötelezettségét, és köszönetet mondott az ukrajnai háború elől menekülők nemcsak nagylelkű, hanem lelkes befogadásáért is.
    Hangsúlyozta: az evangélium középpontjában a szegények és a rászorulók állnak, mert Jézus azért jött, hogy "örömhírt vigyen a szegényeknek".
    

Ez izgalmas kihívás elé állít bennünket, hogy "az általunk vallott hit ne legyen egy életidegen szekta foglya" és ne váljon áldozatává egyfajta "lelki egoizmusnak" 

- fogalmazott. 
    Az igazi hit "kényelmetlen", "kockáztat", "kilép a világba, hogy találkozzon a szegényekkel és képessé tesz arra, hogy saját életünkkel a szeretet nyelvét beszéljük" - mondta Ferenc pápa.

 

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet itt találtok!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek