pápalátogatás

12 találat
INSIDER

Ezért kellett sokakat ellátniuk az orvosoknak Csíksomlyón

Rengetegen vettek részt az erdélyi Csíksomlyón rendezett pápalátogatáson. Így nem csoda, hogy az orvosok munkájára is szükség volt. Kiderült, hogy hányszor kellett beavatkozni, az ellátottak több mint fele gyermek volt.

RIPOSTER

Véget ért Ferenc pápa szentmiséje, rengetegen állnak sorba a pódiumnál

Ferenc pápa szentmiséje véget ért Csíksomlyón, ám még most is rengetegen állnak sorba a pódiumnál, ahol előtte a szentatya volt. A csíksomlyói kegytemplomból bíborosi engedéllyel vitték át a Mária-szobrot, ezt akarják megcsodálni a hívek.

RIPOSTER

Kígyózó sorokban, esőben tömegek Csíksomlyón

Szakadó esőben várják a csíksomlyói hegynyeregben a zarándokok Ferenc pápa érkezését. A szentatya helyi idő szerint 11 óra 30 perctől (közép-európai idő szerint 10 óra 30 perc) tart misét a legjelentősebb magyar zarándokhelyen.

RIPOSTER

Soha nem látott óvintézkedések mellett várják Ferenc pápát

Hihetetlen rendőri készültséget vezettek be Csíkszeredán és annak legalább száz kilométeres körzetében a pápalátogatás miatt.

RIPOSTER

300 kilométert gyalogolnak, hogy megnézzék a pápát Csíksomlyón

Leáll egész Erdély és Székelyföld egy napra: 170 ezer magyar előtt misézik szombat délelőtt 10.30-tól Ferenc pápa a csíksomlyói nyeregben. A pápát egy külön erre a napra faragott óriás székelykapu is várja.

RIPOSTER

Orbán Viktor nem utazik Csíksomlyóra

Orbán Viktor miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói pápai szentmisén, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli - erősítette meg az Origo információit, illetve a korábbi sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

INSIDER

Ez fog történni a pápalátogatás után Csíksomlyón

Csak ideiglenes lesz az a létesítmény, amivel befedik a Hármashalom oltárt Csíksomlyón - közölte a tervező a múlt héten megfogalmazott aggodalmak hallatán.

INSIDER

Még be lehet jelentkezni a pápalátogatásra

Meghosszabbították a pápalátogatási regisztráció határidejét - tudta meg a Ripost dr. Oláh Zoltán kanonoktól.

INSIDER

Vasárnapig lehet regisztrálni a pápalátogatásra

A héten lejár a jelentkezési határidő, már csak vasárnapig lehet regisztrálni a pápa június 1-jei Csíksomlyói látogatására. A múlt hétvégi állás szerint 819 csoport regisztrált már, de sok helyen csak most szervezik a zarándokcsoportokat, tehát még renge

INSIDER

Már több mint 75 ezren regisztráltak a pápalátogatásra

Tíz nap múlva lejár a pápalátogatási regisztráció határideje. Aki szeretne ott lenni Csíksomlyón június 1-jén, az feltétlenül töltse ki online a regisztrációs kérdőívet, másként nem tud részt venni az eseményen.

RIPOSTER

Óriási magyar összefogást hoz a csíksomlyói pápalátogatás

Elképesztő az a szeretet és odaadás, amivel az erdélyi magyarok várják a júniusban esedékes csíkszentsomlyói pápalátogatásra az anyagországban élő magyarokat! Cégek, önkormányzatok és magánszemélyek egymás után ajánlanak fel ingyenes szálláslehetőségeket,

INSIDER

Ez a következménye, hogy bejelentették: a pápa Székelyföldre látogat

Egy hónapja lehet tudni, hogy Ferenc pápa Csíksomlyón misézik, de hogy ez lesz a következménye, arra csak az előrelátók gondoltak. Õk a szerencsések.