Létrehozva: 2023.04.26.
Módosítva: 2023.04.26.

Applikáció segíti a pápalátogatásra készülőket: megérkezett a KAPP!

Elkészült a KAPP nevet viselő mobilapplikáció a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából, bárki letölthet a Play Áruházból (Android), valamint az App Store-ból (IOS) ingyenesen.

A katolikus mobilapplikációban, vagyis a KAPP-ban a Magyar Katolikus Egyház hírei, eseményei és hasznos letölthető anyagai kaptak helyet, de rengeteg hasznos információ található benne a pápalátogatásról is. Az applikációt megnyitva szinte egyből felugrik Ferenc pápa fotója, és a részletek gombra kattintva megtalálhatjuk az összes fontos információt, amit érdemes tudnunk a Szentatya hazai látogatásáról. 

Az applikációt megnyitva egyből elolvashatjuk a pápalátogatásról szóló információkat. Fotó: KAPP applikáció

Már letölthető a katolikus alkalmazás

Az applikáció a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából készült el és már minden eszközre ingyenesen letölthető a Play Áruházból (Android), vagy Apple termék esetén az App Store-ból. Az alkalmazás könnyen kezelhető és értelmezhető: a kezdőoldalt lefelé görgetve tájékozódhatunk a pápalátogatást érintő utazási információkról, híreket olvashatunk, sőt egy hírlevélre is feliratkozhatunk, hogy biztosan ne maradjunk le semmiről. 

Minden eseményt megtalálunk benne, időpontra és helyre pontosan, mikor hol lesz a pápa. Fotó: KAPP applikáció

Még az útvonalat is megtervezi helyettünk

A bal felső sarokban egy menüsort nyithatunk le, ahol a pápalátogatás összes eseményét megtaláljuk, napokra és helyszínekre bontva. Ráadásul nem csak azt követhetjük nyomon, hogy Ferenc pápa éppen mikor hol lesz, de megterveztethetjük az alkalmazással azt is, hogyan tudunk eljutni a helyszínre. A különböző helyszínekre kattintva ráadásul azt is láthatjuk, hogy mely események publikusak a nagyközönség számára, valamint pontos címet, időpontot és programot is találunk hozzá. Minden helyszínnél olvashatunk hasznos információkat, amiben leírják a beléptetés menetét, illetve hogy mit szabad behozni magunkkal és mit nem. Így például elkerülhető az, hogy a vidékről érkezve magunkkal hozott, utazáshoz szükséges tárgyainkat kipakoltassák a táskákból a beléptetéskor. 

Az applikáció kitér rá, hogy a Kossuth téri szentmisére például tilos üvegtárgyat, üvegkulacsot és fémpalackot bevinni a térre, így jobb, ha ezeket a buszon hagyjuk, illetve kerékpárral és rollerrel tilos bemenni, így azokat jobb, ha máshol tároljuk a mise idejére. Fontos kiemelni, hogy bár zászlót és transzparenseket be lehet hozni az eseményre, de csak akkor, ha azok rúdja nem haladja meg a 1,5 métert, valamint ha a tartalmuk összeegyeztethető az esemény céljával és szellemiségével.

Az alkalmazásban elérhető az Adoremus különszáma is, dalszöveggel. Fotó: KAPP alkalmazás

A Kossuth téri szentmise komplett szövege és énekei is fent vannak

A Liturgikus énekek menüpontra kattintva az Adoremus különszámát is elolvashatjuk, amit kifejezetten a Szentatya látogatására készítettek. Az Adoremusban megtalálható a közös imádság, amit a látogatásra készülve már hetek óta közösen mondanak a szentmiséken, a Kossuth téri mise összes éneke dalszöveggel és pontos kottával kiegészítve, valamint a liturgia teljes szövege latinul és magyarul. Így tehát, aki elmegy a közös szentmisére, nem kell, hogy magával hozzon Adoremust és könyvből énekeljen: elég egy telefon és máris előtte van az egész miseszöveg, énekekkel.

 

Hasznos lesz a jövőben is

Az alkalmazásban a pápalátogatásig főleg erről olvashatunk híreket, beleértve a szervezőkkel készített interjúkat is. A katolikus.hu azonban azt írja, hogy az applikáció a pápalátogatást követően frissülni fog, és új tartalmakkal bővül. Az alkalmazást így nemcsak a látogatás idejére érdemes letölteni, hiszen folyamatosan találhatunk rajta majd új tartalmakat. A KAPP egyébként már most is  sok érdekes információt tartalmaz, például olvashatunk Pázmány Péter életéről, a katolikus felsőoktatásról és közoktatásról, de a Magyar Katolikus Egyház fiataljairól is. 

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követheted a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet megtalálsz ITT.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha önnél is lapul egy a padláson, akkor milliomos - érdemes alaposan körülnézni

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

borsonline.hu

Távozásáról beszélt a Borsnak a TV2 sztárja: „Lezártam ezt a fejezetet az életemben”

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

INSIDER

Kísértik az idegenek: Zsolt már meg sem lepődik, ha ufót lát

INSIDER

„És igen! Megvan” – örömhírt közölt SMA Zente édesanyja

INSIDER

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa