Létrehozva: 2023.02.26.

Kiderült a titkos összetevője a Piros Mogyorósnak: megdöbbentő! - videó

Megleshettük, hogyan készül újra itthon a Piros Mogyorós csoki és még a titkos hozzávalót is megtudtuk, ami a szeretet.

Szerző Kóczián Nikolett

Ellátogattunk a székkutasi Prémium Choco manufaktúrába, ahol nagy gondossággal készítik mindenki kedvenc retro édességét, a Piros Mogyoróst. Fehér köpenyt öltöttünk, majd Dani Róbert technikus körbevezetett bennünket a csokigyárban. Többek között megtudtuk, hogy egy 80 grammos csokoládé elkészítése fél órát vesz igénybe a csokimassza vasgolyókkal való finomításától a kézzel egyengetett mogyorókon át a csomagolásig. Egy szelet édességbe pedig 17-18 darab mogyoró kerül.

Az első fázis a csokoládé finomítása Fotó: Bánkúti Sándor

Újra Magyarországon gyártják a Piros Mogyoróst

Szabó György, a Piros Mogyorós márka tulajdonosa visszarepített minket az időben és elmesélte az ikonikus magyar édesség történetét.

"A Piros Mogyorós márkanév a 90-es évek eleje óta létezik; a mogyorós csokoládé azonban már a 60-as években is ismert volt" - kezdte lapunknak a tulajdonos.

A Piros Mogyorós 2014-ig volt elérhető a hazai polcokon; miután a multinacionális gyártócég megszüntette a termék gyártását és forgalmazását. 2017 végén sikerült megszereznünk a márkajogokat és márkanevet, majd 2018-ban vezettük vissza a piacra a terméket. Sajnos abban az időszakban Magyarországon nem volt olyan csokoládégyártó cég, aki egész mogyorós terméket tudott volna gyártani, ezért a termékgyártás nem hazánkban indult el, hanem Szerbiában, a Vajdaságban egy kis magyar üzemben. A tavalyi év végén sikerült a kooperáció a modern kis vidéki üzemmel. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt a terméket sikerült visszahozni Magyarországra.

 

Lehűtik a még folyós csokoládét Fotó: Bánkúti Sándor

A receptúra nagymértékben fejlődött

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire maradt meg a csoki nosztalgikus íze. Szabó György pedig megnyugtatott minket, hogy a Piros Mogyorós finomabb lett, mint valaha volt. A termékfejlesztésnek köszönhetően már kapható cukormentes változat is és a csokik gluténmentesek.

Az előző termékhez képest a receptúra nagymértékben fejlődött. Most a tejcsoki a régi, 31 százalékos kakaótartalom helyett 40 százalékos kakaótartalommal készül. Jóval magasabb minőséget tudunk a kedves fogyasztók számára biztosítani. Az étcsokoládénk kakaótartalma pedig 52 százalékos.

Kész Piros Mogyorós csokik a futószalagon Fotó: Bánkúti Sándor

A titkos hozzávalót is elárulták

Szabó György megosztotta velünk, hogy a csokoládé titkos összetevője nem más, mint a szeretet.

Az itt dolgozó emberek kellő gondoskodással és szeretettel készítik a termékeket ebben a kis gyárban. A célunk pedig az, hogy a Piros Mogyoróssal visszahozzuk sokak gyerekkorának az emlékét.

 

A videónkban megnézheted, hogyan készül a Piros Mogyorós:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek