Létrehozva: 2023.01.19.

A veszélyek korát éljük, de Magyarország nem hagyja magát!

Nehéz éveken van túl Magyarország, az idei esztendő pedig a korábbiaknál nagyobb kihívásokkal indul.

Sok szerteágazó gondolatot, kihívást tud összefoglalni egy jól eltalált karikatúra, legyen szó pártpolitikáról, gazdasági helyzetről, de akár az ország előtt álló kihívásokról is. Orbán Viktor miniszterelnök a múlt pénteken a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában úgy fogalmazott, hogy 2022 volt az az év, amikor mi, európaiak beléptünk a veszélyek korába. De a világjárvány miatti korlátozások, a lezárások miatti gazdasági problémák kezelése folytonos készültséget igényelt a korábbi esztendőkben is. Az ország állta a próbát, és ahogy friss grafikánk üzeni, a jelképes "Nemzeti vágta" folytatódik, a ránk váró, előttünk álló akadályokat is megugorjuk.

Ripost grafika

Sikeresen talpra állt a gazdaság

A tavalyi év elején még abban bízhattunk, hogy  a pandémia okozta nehéz két év után egy kicsit könnyebb lesz a folytatás. "Világjárvány, népvándorlási hullámok, energiaválság, brüsszeli birodalmi dühkitörések, a hidegháború hűvös lehelete a tarkónkon és a háború nyugtalanító árnyéka Kelet- és Közép-Európa fölött. Ebben a helyzetben kellett megszerveznünk a koronavírus elleni védekezést. Ebben a helyzetben kellett újraindítani a gazdaságot, pótolni a kieső munkahelyeket, támaszt és kapaszkodót nyújtani a fiataloknak, a családoknak és az időseknek. Ez így együtt még gombócból is sok, nemhogy feladatból" - mondta tavaly februári évértékelőjében a Parlamentben a miniszterelnök.

ORBÁN Viktor
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

2021-ben már 7 százalékkal növekedett a gazdaság, és sikerült ledolgozni a járvány miatti visszaesést. Az államadósság 80 százalék alá csökkent. 

A magyar állam állta a sarat, az ország jól védekezett, annak ellenére, hogy a kormánynak nemcsak a vírus okozta kihívásokkal kellett szembenézni, hanem a baloldal kormányellenes akcióival, támadásaival is. 

"Amikor zárni kellett, nyitást követeltek, amikor nyitni kellett, akkor zárást, diktatúrát harsogtak, külföldi lejárató akciókat szerveztek, kamuvideókat, ál- és rémhíreket terjesztettek." 

 
2022 a remények éveként indult

A 2022-es költségvetés eredetileg azzal számolt, hogy a GDP bővülése 2021-ben és 2022-ben is meghaladhatja majd a 10 százalékot. Ez a háború, az uniós háborús szankciók miatt nem volt tartható, de az uniós átlagot meghaladó 5 százalékos növekedés  is lehetővé tette a nyugdíjprémium kifizetését. A kormány előre hozta a korábbi vállalását, és már februárban kifizette a 14. havi nyugdíjat. 2022. január 1-óta nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak, ez 23 százalékos pluszjövedelmet jelentett számukra. A rezsivédelemnek köszönhetően nálunk fizették a háztartások az EU-ban a legalacsonyabb villany- és gázszámlákat. 

Februárig még kérdés volt, hogy lesz-e háború, "de a pandémia után háború jött, a háború után energiaválság, rossz szankciók, ennek következtében magas infláció érkezett."

Tevékenyen kell reagálni, ne hagyjuk magunkat!

A 2023-as évben maradnak a régi veszélyek, de jöhetnek újabbak is. Ami biztos, a rezsivédelmi alapnak köszönhetően minden egyes magyar család havonta kap 181 ezer forintot. Az energiaszegénység növekszik Nyugat-Európában, de nálunk nem ez a helyzet, "nem engedtük, hogy családok milliói menjenek tönkre."  A nyugdíjak értékének megőrzését a módosított költségvetés is garantálja, a 13. havi nyugdíj már 15 százalékkal növelt mértékben érkezik februárban. Bővül a családtámogatási rendszer. Januártól nem csak a 25 év alatti fiatalokra, hanem a 25 és a 30 év közötti, gyermeket vállaló nőkre is kiterjed az szja-mentesség.  A 2022-es és 2023-as év egészét tekintve Magyarországon a bérek reálértéke is növekedni fog. Történelmi csúcson vannak az ország pénzügyi tartalékai,  "mert fölkészültünk a veszélyek korára, aktív módon a nehéz időkre."  A Magyarországra érkező beruházások, szemben a brüsszeli szándékkal, sohasem voltak olyan magasak egy évben, mint éppen 2022-ben, és várhatóan 2023-ban még magasabbak lesznek. Orbán Viktor szerint a kormány egyik ambiciózus célja, hogy az inflációt, annak a mértékét egy számjegyűre kell leszorítani az év végére. A második fontos cél a munkahelyek megőrzése, s ezzel együtt a 1,5 százalékos növekedés elérése olyan környezetben, amikor sok nyugat-európai országot recesszió fenyeget.

A "Nemzeti vágta" tehát folytatódik, és jó eséllyel a következő akadályokat is megugorjuk.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

metropol.hu

Szoboszlai üvöltött: "Szálljatok le rólam!" – Kitálalt a Liverpool magyar válogatott sztárja

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

life.hu

Vilmos herceg megszólalt: elárulta, hogy van a rákkal küzdő Katalin

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Vonatbaleset: így van most a vagonból kizuhant lány

INSIDER

A szüleink még emlékeznek rá: így vásároltunk régen, a szupermarketek előtt

INSIDER

Újra akcióban a banki csalók: ezek az ügyfelek érintettek

INSIDER

Megrohamozták az emberek Orbán Viktort: Kaposváron is mindenki vele akart fotózkodni