INSIDER

Szerző Ripost

2 hónapja

Támadás történt egy Nógrád megyei kórházban

Egy 17 éves fiú ököllel támadt az ápolónőre.

Szerző Ripost

Elképesztő eset történt egy Nógrád megyei kórházban. Még tavaly nyáron egy 17 éves fiú rokonával érkezett meg a balassagyarmati kórház neurológiai osztályára, hogy meglátogassák a fiú bent fekvő édesanyját.

A szabályok szerint egy beteghez egy nap csak egy, védettségi igazolvánnyal, vagy negatív koronavírusteszttel rendelkező látogató érkezhetett és mivel a fiatalkorúnak sem negatív tesztje, sem védettségi igazolványa nem volt, az osztályra nem léphetett volna be. A rokonát, aki megfelelt a feltételeknek, beengedték, ő pedig később titokban, az ápolók tudta nélkül beengedte a fiút az osztályra.

Az egyik szakápoló azonban kiszúrta a turpisságot és távozásra szólította fel a fiút, mire ő az öklét fenyegetően a nő arcához emelte, majd bement édesanyja kórtermébe. Az ápoló ezután visszatért a megkezdett ételosztáshoz, mikor azonban elhaladt a kórterem mellett, a fiú kirohant, mindennek elmondta a nővért, akit ököllel megütött. 

Fotó: Pixabay.com

A nő védekezésképp egy tejbegrízzel teli tányért dobott a vádlott felé. A fiú, grízben úszó ruháját látva nem keménykedett tovább, hanem futva elhagyta a kórházat. Az ápolónő a fülén és kezén könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az egészségügyi dolgozók közfeladatot látnak el, így fokozott büntetőjogi védelem illeti őket. A fiatalkorú vádlottal szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a fiú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt álljon.

A pártfogó felügyelet arra szolgál, hogy csökkentse a bűnismétlés kockázatát. A pártfogó felügyelő az elkövető ellenőrzésével és irányításával elősegíti annak megakadályozását, hogy a pártfogolt ismételten bűncselekményt kövessen el, továbbá segítséget nyújt a társadalmi beilleszkedéséhez, az ehhez szükséges szociális készségek kialakításához és feltételek megteremtéséhez is.

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!