2 hónapja

Nem ad választ a főváros vezetése a reggeli közlekedési káoszra

Egy kidöntött oszlop miatt szabadult el a pokol.

Lassan megszokjuk, hogy a főváros útjain képtelenség közlekedni. Hol az értelmetlen lezárások, az egyszerre történő munkálatok, hol a csupán az autósok ingerlésére felfestett biciklisávok miatt. De a mai közlekedési káosz minden eddigin túlnőtt, pedig csak egy oszlopot döntött ki egy kamion a Rákóczi híd tövében

Fotó: Wolf Géza

A baleset a kora reggeli órákban történt, de az 1-es villamosok közlekedését csak néhány perccel délután 2 óra előtt sikerült helyreállítani, és olyan utasokkal is beszéltünk, akik a szokásos félóra helyett 2 órán át bumliztak az ütközés miatt kialakult dugókban araszoló buszokkal. Bár a kieső időre beállítottak villamospótlókat is, azok több megállót kihagyva jártak, és az emberek többségének – megfelelő tájékoztatás híján – fogalma sem volt, mikor jön a járata. A BKK-Infó oldalán még most, délután is az szerepel, hogy az összes dél-budai járat megnövekedett menetidővel közlekedik. 

Forrás: BKK

Az áldatlan állapotok miatt kérdéssel fordultunk Karácsony Gergely hivatalához, hogy ilyen helyzetben mi a megfelelő protokoll. A levelet elküldtük még a BKV és a BKK sajtóosztályának.

  1. Mennyi időn belül kell megoldani a tömegközlekedést pótlással és/vagy tereléssel? 
  2. Az utastájékoztatás erről hogyan történik meg? Az, aki órák óta a buszon ül a dugóban, honnan tudja meg, mi a baj, és hogyan kerülheti el? 
  3. Ki viseli az ilyen esetekből adódó járulékos károkat (például ha a késés miatt meghiúsul egy előadás/találkozó/utazás)?
  4. A járműforgalom elterelése hogyan történik, milyen „menekülőutak” nyithatók meg? A rendőrség segítségével be lehet-e operatívan avatkozni?

A fentiekre azonban választ mostanáig nem kaptunk, persze lehet, hogy ez csak a közelgő hétvégének tudható be. Úgyhogy amint megtudjuk, milyen tervekkel rendelkezik a Fővárosi Önkormányzat a maihoz hasonló helyzetek kezelésére, természetesen hírt adunk róla. Addig pedig örüljünk annak, hogy a BKV mérnökei csodát tettek, és a leszakadt villamosvezeték miatti fennakadást sikerült fél nap alatt elhárítaniuk. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!