5 hónapja

Szegedi Szabadtéri Játékok-botrány: Többen a Fogyasztóvédelemhez fordultak

Továbbra sem értik sokan, hogy miért kellett egy nem létező eső miatt elhalasztani a Szegedi Szabadtéri Játékok szombati előadását. Rengeteg a felháborodott károsult.

Mint arról már a Ripost írt, augusztus 20-án, szombaton, a várható rossz időjárás előrejelzése miatt esőnapra halasztotta a Szegedi Szabadtéri Játékok az aznap esti Chicago című előadást. A bejelentést délután három óra után tették ki oldalukra, amikorra már a legtöbb vidékről érkező a városban volt, sokan ráadásul szállást is foglaltak maguknak aznap estére Szegedre. Ők azonban nem számíthatnak kártérítésre, mivel amennyiben az esőnapon megrendezik a koncertet, nem adják vissza a jegy árát. A másnapra halasztott előadást többen nem tudták megvárni, akkorra már nem volt szállásuk, vagy szabadságuk hétfőre.

 

Rengeteg a kérdés

A probléma nem abból adódik, hogy egy előadást esőnapra halasztanak kellemetlen időjárás miatt, ebben a helyzetben az időponttal akadnak gondok. Miközben a Szegedi Szabadtéri Játékok délben még arról posztolt, hogy mennyire várják aznap este nézőiket, délután már majdnem fél 4-kor bejelentették az esőnapra halasztást. Sokak nem értik, miért akkor, hiszen a jegyen is az szerepel, hogy „A rendezvény szervezője rossz idő esetén az előadás megkezdésével este 23 óráig várhat”. Ez ugye azt jelenti, hogy amennyiben esik az eső, vagy vihar van a meghirdetett 9 órás kezdéskor, még mindig van két órájuk kivárni annak végét. Itt azonban este 9-ig sem vártak, ahogy a Szegedi Szabadtéri Játékok közleményében fogalmaz: „Fesztiválunk az előadásoknak nemcsak megkezdésére, de teljes terjedelmükben, biztonságos körülmények közti megtartására törekszik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati tájékoztatása alapján kikért véleménye szerint ezt veszélyeztette az időjárás.” Barnák László, a Szegedi Szabadtéri Játékokat szervező Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója a Fideliónak ugyanakkor elmondta, hogy a szabályzatban írnak az esőnapok megtartásáról is: a pótnapon rossz idő esetén a meghirdetett időponttól számított legfeljebb két óráig várnak a kezdéssel, jelen esetben este 9-től 11-ig. Ezért érthetetlen sokaknak, hogy augusztus 20-án miért nem várták meg az este 9 órát, vagy legalábbis egy ahhoz közelebbi dátumokat, amikor már jobban tisztult volna a kép az aznap esti időjárásról.

Eltértek a szokásostól

„Ami a gond az az, hogy nem a régi hagyomány szerint jártak el. Megvárni a 21:00-át, (adott esetben 23:00 órát, ha van esély rá, hogy eláll és vállalható körülmények között mehet az előadás) és csak ott elhalasztani, ha mindenki szembesül vele hogy nem tartható meg, mert akkor tényleg minden az ÁSZF szerint történik. A megszokott protokoll hiánya a baj, nem a jó szándék, mert valójában – követve a régi módszert – lement volna szombaton gond nélkül az előadás. Talán tanulva ebből, legközelebb másként járnak el” – írta le egy kommentelő a legtöbb szegedi véleményét, aki azt mondja, hogy az elmúlt évtizedekben az volt a megszokott, hogy megvárták az este 9 órát.

Fogyasztóvédelemhez fordultak

Kártérítésről nincs szó, a színház szerdai közleményével úgy tűnik, befejezettnek tekinti az ügyet. Pedig akadtak olyanok is, akik több mint 100 ezer forintot buktak el, a jegyek, a szállás, a benzin és az autópálya matrica is felesleges volt, előadás nélkül mentek haza. Többen a Fogyasztóvédelemhez fordultak, a Szegedi Szabadtéri Játékok ÁSZF-ében ugyanis csak annyi szerepel: „szabadon dönthetnek az esőnapról”, ami elég tág megfogalmazásnak tűnik. Ha tőlük sem kapnak érdemleges választ a problémájukra, sajnos már nem fognak tudni mit tenni, elkönyvelhetik a kárt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Átvette az új Tesláját, pár nappal később a kezében maradt a kormány az autópályán - fotók

origo.hu

Jennifer Lopez ledobta a ruhát, így mutogatja magát - képek

borsonline.hu

Folyamatosan retteg, az utcán gyalázzák Piqué új barátnőjét

mandiner.hu

Mire menne Ukrajna a nyugati vadászgépekkel?

ripost.hu

Tényleg ilyen helyen tölti a börtönbüntetését Galambos Lajcsi?

magyarnemzet.hu

Elképesztő csalás: több tízmillió euróval akarta átverni a magyar alvilágot a titkosszolgálatra hivatkozó bűnbanda

origo.hu

A világ legszebb melleivel hódít a hihetetlenül hajlékony szuperszexi tornászlány - képek

travelo.hu

Jó hír: A hattyúk is visszatértek az életre kelt Vekeri-tóra

ripost.hu

Új cickókat kapott Berki Mazsi? Gyanakodnak a kommentelők – Fotó

ripost.hu

Csillagjegyed megmutatja, ki a te tökéletes lelki társad

ripost.hu

Tóth Andi kitálalt, ilyen a kapcsolata valójában Marics Petivel

ripost.hu

Drámai sorok: Megrázta a magyar sztárt a nagykőrösi öngyilkos lány tragédiája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

A németek szegényebbek lesznek a szankciós válság miatt

INSIDER

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

INSIDER

Felfoghatatlan: Mankójával küldte halálba lakótársát a férfi Pécsett

INSIDER

Omladozó házból kellett kutyákat menteni Borsodban

INSIDER

Nem élte túl: 11 törött bordával vitték kórházba a kiszáradt nőt

INSIDER

Dráma a vonaton: egy magyar férfi életéért küzdöttek