7 hónapja

Pénzüket követelik a nem létező eső miatt elhalasztott musical károsultjai

Mindössze pár órával az előadás kezdete előtt tették át a musicalt az esőnapra, amikor a legtöbb vidékről érkező már a városban volt. Hatalmas a botrány a megyeszékhelyen.

15 óra után fújta le a Szegedtéri Szabadtéri Játékok az aznap estére tervezett Chicago című musicalt az OMSZ aktuális időjárás-előrejelzésére hivatkozva augusztus 20-án. Az előadást másnapra, a tervezett esőnapra halasztották, amire a megváltott jegyek automatikusan érvényesek voltak, a visszaváltásukra azonban kizárólag akkor lett volna lehetőség, ha az előadás az esőnapon is meghiúsult volna. Hivatalosan megtehették, az ÁSZF-ük rendelkezik arról, hogy bármikor szabadon dönthetnek az esőnapról.

Először fordult elő ilyen 

A bejelentést azonban hatalmas döbbenet fogadta, a szegediek szerint ugyanis sosem volt még olyanra példa, hogy mindössze pár órával az előadás kezdete előtt jelentsék be, nem tartják meg aznap az előadást. Az időjárás ráadásul teljesen mást mutatott a valóságban: Szegeden esőnek híre-hamva sem volt egész nap, ellenben kellemesen sütött a nap. Azok a vidékiek, akik korábban megváltották az előadásra a jegyüket, a lemondás pillanatában már a városban voltak, sokaknak aznap estére foglalt szállásuk is volt, így másnap már nem is tudtak elmenni az előadásra. „A szabadtérire érkező vendégség legalább fele vidékről jön, szállodát fizet, és nem biztos, hogy holnap is maradni tud. Ma nem volt eső. Le tudott volna menni mindkét felvonás” – kommentálta a helyzetet még augusztus 20-án Chovanecz Kata, szegedi képviselő. Az eset óta Facebook csoport is alakult „Szegedi Szabadtéri Aug. 20. Chicago károsultak csoportja” néven, ennek már 140 tagja van.

Akadtak, akik több mint 100 ezer forintot buktak

„A legtöbb vidékről érkező ekkorra már Szegeden volt, szállást foglalt. Mi is négyen. Vasárnap egész nap zuhogott az eső, így hazamentünk, hétfőn reggel mindenkinek dolgoznia kellett. Az előadást ennek ellenére megtartották, így a jegyek árát és minden járulékos költségünket, összesen 115.000 Ft-ot elbuktunk” – írta az egyik károsult. 

Mi ketten mentünk volna a párommal. Augusztus 14-én volt a házassági évfordulónk, erre vette a párom a jegyeket. Vasárnap éjszakás műszakba kellett mennie. Még csak el sem tudtunk menni. Amikor az információs hölggyel ezt közöltem, fel sem vette a panaszt, csak annyit mondott: hát biztos meg tudjuk oldani valahogy” – írta egy másik károsult. A legtöbben a jegy mellett kifizették a benzint, sokan autópálya matricát is vettek, szállást foglaltak a városban, ezt mind elbukták, mert vasárnapra már nem tudtak maradni. „Nyolc jegy, 85 ezer forint, Zalaegerszegről utaztunk” – írta döbbenten egy másik hölgy.

Szerződési feltételekre hivatkoznak

A Szegedi Szegedi Szabadtéri Játékok cikkünk megjelenése előtt nem sokkal közleményt adott ki, ebben azonban nem esik szó a károk megtérítéséről vagy a jegyek visszaváltásáról. „A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége nézőinek és dolgozóinak biztonsága érdekében hozta meg a szombati előadások elhalasztásáról szóló döntést. Fesztiválunk az előadásoknak nemcsak megkezdésére, de teljes terjedelmükben, biztonságos körülmények közti megtartására törekszik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati tájékoztatása alapján kikért véleménye szerint ezt veszélyeztette az időjárás. Minden az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően történt. Továbbá éppen azért szerveztük csütörtökre a hét első előadását, hogy amennyiben szükséges lesz beiktatni esőnapot, az ne hétköznapra kerüljön. Ennek ellenére sajnáljuk, hogy így nem minden jegyvásárlónknak nyílt módja osztozni a többi néző örömében. A Szabadtéri Játékok előadásait idén közel 65000-en látták. A Fesztivál szervezőit a szombati programok esetében is az elővigyázatosság vezérelte, és a cél, hogy előadásaink teljes terjedelmükben megvalósulhassanak” – írták oldalukon.

A szervezők az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján döntöttek az előadás lefújásáról, ami miatt a budapesti tűzijátékot is elhalasztották. A téves előrejelzés így rengeteg embernek okozott kárt és bosszúságot.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Alekosz barátnője döbbenten nézi a mexikói nők viselkedését

origo.hu

Tolvai Reni k*rvának nevezte Tóth Andit, most meg vele pózol - kép

life.hu

ByeAlex megmutatta követőinek több százezres, csillogós cipőjét

mandiner.hu

Kiderült: ezért nincs sok esélye a nagy ukrán ellentámadásnak

ripost.hu

„Remélem, a mennyekben is együtt vagytok” – kisfiával hajtott a halálba Vivien

vg.hu

Száguld a Budapest-Belgrád vasút Szerbiában

origo.hu

Lelepleződött az ukránok nagy hazugsága

mindmegette.hu

Ezért a tortáért a cukorbetegek és a diétázók is oda lesznek

ripost.hu

Itt a bizonyíték: Megdöbbentő dolgot vettünk észre Szabó Zsófi friss fotóján

ripost.hu

Szombat este egy órára leáll az élet a Földön

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gabonaháború Brüsszellel: Magyarországgal fizettetnék meg Ukrajna támogatásának árát

INSIDER

Összefogott a magyar sportvilág Tomikáért - a legdrágább terápiára gyűjtenek pénzt a világhírű sportolók

INSIDER

Budaörs egyharmadán még mindig kútra járnak ivóvízért a lakosok

INSIDER

Magyarország visszatér az űrbe: Leszámolnak eddigi életükkel a hazai űrhajósjelöltek - videó

INSIDER

Felismerik az utcán a TikTok-sztár tacsit: Pajtit több százezren követik - videó!

INSIDER

A parasztsonka és a kötözött sonka a legkeresettebb - piaci körkép

INSIDER

Brutális lesz, ami lecsap hazánkra - jön az égi áldás minden formában

INSIDER

Füstmérgezés az inkubátorban, holtan találták a 9 hónapos kisbabát