Létrehozva: 2022.08.24.

Pénzüket követelik a nem létező eső miatt elhalasztott musical károsultjai

Mindössze pár órával az előadás kezdete előtt tették át a musicalt az esőnapra, amikor a legtöbb vidékről érkező már a városban volt. Hatalmas a botrány a megyeszékhelyen.

15 óra után fújta le a Szegedtéri Szabadtéri Játékok az aznap estére tervezett Chicago című musicalt az OMSZ aktuális időjárás-előrejelzésére hivatkozva augusztus 20-án. Az előadást másnapra, a tervezett esőnapra halasztották, amire a megváltott jegyek automatikusan érvényesek voltak, a visszaváltásukra azonban kizárólag akkor lett volna lehetőség, ha az előadás az esőnapon is meghiúsult volna. Hivatalosan megtehették, az ÁSZF-ük rendelkezik arról, hogy bármikor szabadon dönthetnek az esőnapról.

Először fordult elő ilyen 

A bejelentést azonban hatalmas döbbenet fogadta, a szegediek szerint ugyanis sosem volt még olyanra példa, hogy mindössze pár órával az előadás kezdete előtt jelentsék be, nem tartják meg aznap az előadást. Az időjárás ráadásul teljesen mást mutatott a valóságban: Szegeden esőnek híre-hamva sem volt egész nap, ellenben kellemesen sütött a nap. Azok a vidékiek, akik korábban megváltották az előadásra a jegyüket, a lemondás pillanatában már a városban voltak, sokaknak aznap estére foglalt szállásuk is volt, így másnap már nem is tudtak elmenni az előadásra. „A szabadtérire érkező vendégség legalább fele vidékről jön, szállodát fizet, és nem biztos, hogy holnap is maradni tud. Ma nem volt eső. Le tudott volna menni mindkét felvonás” – kommentálta a helyzetet még augusztus 20-án Chovanecz Kata, szegedi képviselő. Az eset óta Facebook csoport is alakult „Szegedi Szabadtéri Aug. 20. Chicago károsultak csoportja” néven, ennek már 140 tagja van.

Akadtak, akik több mint 100 ezer forintot buktak

„A legtöbb vidékről érkező ekkorra már Szegeden volt, szállást foglalt. Mi is négyen. Vasárnap egész nap zuhogott az eső, így hazamentünk, hétfőn reggel mindenkinek dolgoznia kellett. Az előadást ennek ellenére megtartották, így a jegyek árát és minden járulékos költségünket, összesen 115.000 Ft-ot elbuktunk” – írta az egyik károsult. 

Mi ketten mentünk volna a párommal. Augusztus 14-én volt a házassági évfordulónk, erre vette a párom a jegyeket. Vasárnap éjszakás műszakba kellett mennie. Még csak el sem tudtunk menni. Amikor az információs hölggyel ezt közöltem, fel sem vette a panaszt, csak annyit mondott: hát biztos meg tudjuk oldani valahogy” – írta egy másik károsult. A legtöbben a jegy mellett kifizették a benzint, sokan autópálya matricát is vettek, szállást foglaltak a városban, ezt mind elbukták, mert vasárnapra már nem tudtak maradni. „Nyolc jegy, 85 ezer forint, Zalaegerszegről utaztunk” – írta döbbenten egy másik hölgy.

Szerződési feltételekre hivatkoznak

A Szegedi Szegedi Szabadtéri Játékok cikkünk megjelenése előtt nem sokkal közleményt adott ki, ebben azonban nem esik szó a károk megtérítéséről vagy a jegyek visszaváltásáról. „A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége nézőinek és dolgozóinak biztonsága érdekében hozta meg a szombati előadások elhalasztásáról szóló döntést. Fesztiválunk az előadásoknak nemcsak megkezdésére, de teljes terjedelmükben, biztonságos körülmények közti megtartására törekszik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati tájékoztatása alapján kikért véleménye szerint ezt veszélyeztette az időjárás. Minden az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően történt. Továbbá éppen azért szerveztük csütörtökre a hét első előadását, hogy amennyiben szükséges lesz beiktatni esőnapot, az ne hétköznapra kerüljön. Ennek ellenére sajnáljuk, hogy így nem minden jegyvásárlónknak nyílt módja osztozni a többi néző örömében. A Szabadtéri Játékok előadásait idén közel 65000-en látták. A Fesztivál szervezőit a szombati programok esetében is az elővigyázatosság vezérelte, és a cél, hogy előadásaink teljes terjedelmükben megvalósulhassanak” – írták oldalukon.

A szervezők az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján döntöttek az előadás lefújásáról, ami miatt a budapesti tűzijátékot is elhalasztották. A téves előrejelzés így rengeteg embernek okozott kárt és bosszúságot.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Nagyon olcsó poggyászokkal trükköznek az agyafúrt csalók: mutatjuk, hogyan cselezd ki őket!

INSIDER

Felzúgtak a szirénák, váratlanul állt le egy férfi szíve Hajdú-Biharban

INSIDER

Egyik nap tél, másik nap nyár: mutatjuk, hogy folytatódik az időjárás

INSIDER

Prostik miatt áll a bál Nyírbátorban: házak között árulják magukat a lányok