INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

„Nagyon szeretjük!” – 2 milliót ajánl a család, az egész ország a súlyos szívbeteg, budapesti apát keresi

2 millió forintot kínál a család a nyomravezetőnek. A férfi súlyos szívbeteg.

Szerző Ripost

Égre-földre keresik a lányai a 63 éves Patály Zsigmondot, akinek augusztus 1-jén veszett nyoma a 10. kerületből.

„Korábban sosem tűnt el így, ráadásul semmilyen irat nincs nála, pénze és telefon se, hanem otthon maradt minden...” – kezdte a Ripostnak Zsigmond lánya, Patály Szandra. „Apukám súlyos szívbeteg, múlt hét szerdán kellett volna visszavinni felülvizsgálatra, mert a tüdejében is találtak valamit. Tizenháromféle gyógyszert szed... Most ezt sem tudja bevenni, pedig szüksége lenne rá.”

Fotó: police.hu

Sokan összefogtak, hogy segítsenek

„Egy-két megállóra van tőlünk egy élelmiszerbolt, maximum oda szokott kiszaladni a dolgai nélkül, erre tudunk csak gondolni” – folytatta Szandra. „Önkéntesek jöttek keresni kutyával, drónokkal a közeli erdős területen is, illetve sokan magánemberként is a keresésére indultak. Sajnos még nem került elő.”

Zsigmondon eltűnésekor piros színű, fehér-kék csíkos póló volt, aminek a nyaka kék, illetve térd felett érő rövidnadrág, szürke nike cipő. Ismertetőjele, hogy a bal szemöldökénél egy sérülés látható. 

Ezt a pólót viselte eltűnésekor / Fotó: Facebook

Szandra szerint egy dohányboltban dolgozó hölgy látni vélte a férfit az Örs vezér téren múlt héten este fél 11 körül. Állítólag ekkor felszállt a 3-as villamosra, de több nyom eddig nincs.

„Ha valaki segít a keresésben, adunk enni, inni is neki. Mindent megteszünk, amit tudunk, csak jöjjön haza épségben!” - mondta aggódva a férfi lánya.

Nehezen viseli a család

„Nagyon megvisel minket, hogy eltűnt édesapám. Nővérem tegnap is egész nap kereste... Neki talán még rosszabb, mert ő adagolja a gyógyszerét hétfőtől vasárnapig, reggel, délben és este. Bár apukánk nem szorul ápolásra, és mentálisan is ép, de mindenben segítjük, például a bevásárlásban is. Tudni kell, hogy ő idős kora miatt nem ért az okostelefonokhoz, nyomógombos telefonja van otthon, így nehezebb a helyzete, ha eltévedt. Az elméje ép, tud írni, beszélni, értelmes, katona volt, csak annyi, hogy a modern korral nem vette fel a fonalat. Ő az a fajta ember, aki soha az életében a gyermekeitől sem kért egy forintot se, sose kéregetne sehol vagy kérne segítséget...” - magyarázta Szandra. „Azt üzenjük, hogy nagyon várjuk haza és nagyon szeretjük! Keressük égen-földön! Ha ez eljut hozzá esetleg, akkor ne féljen segítséget kérni, hívjon fel minket!” - mondta a férfi lánya.

Magas nyomravezetői díj

A család 2 millió forintot ajánl annak, aki konkrétan meg tudja mondani, hogy hol van a férfi, akit megállít és ott megvárja vele a családját, vagy hazaviszi.

„A taxit is kifizetjük, ha hazahozza édesapámat, ahogy a nyomravezetői díjat is azon nyomban megkapja, aki ténylegesen segít. Viszont mindenkit arra kérek, ne adjanak hamis reményt csupán a pénz miatt, mert több ilyen eset is már előfordult” – kéri Szandra, aki aggódik, hogy mivel édesapja nem szedi a gyógyszereit, emiatt zavart lehet az állapota, és talán ezért nem talál haza. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!