INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Így szerzett 155 kreditet a magyar hallgató a tavaszi szemeszterben

Szerző Ripost

Ez igen: három szakot végzett egyszerre, így 155 kreditet szerzett a a Pécsi Tudományegyetem egyik hallgatója a tavaszi szemeszterben! Három mesterszakon tanult egyszerre, két képzésen le is diplomázott.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Nemrég arról írt az eduline oktatási portál, hogy Takács Szilárd mesterszakos egyetemista egy félév alatt 123 kreditet szerzett úgy, hogy párhuzamosan végezte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fizikusképzését, valamint a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnöki MSc-szakját. Bravúrját azonban megdöntötte  Biró Borbála, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, mivel egyszerre három mesterszakon tanult, egy fél év alatt – szakdolgozatírással, két diplomázással – összesen 155 kreditet szerzett.

Idén júniusban szereztem meg közgazdász mesterdiplomáimat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán vezetés és szervezés, valamint marketing szakon nappali képzésen, és szintén idén fejeztem be első évemet az egyetem Egészségtudományi Karán, egészségügyi menedzser mesterképzésen, levelező tanrendben

– mesélte az Eduline-nak Biró Borbála. S hogy mikből tevődött össze a 155-ös kredit? A vezetés és szervezés szakon összesen 21, a marketingen 120, míg az egészségügyi menedzser képzésen 14 kreditet gyűjtött.

„Azért, hogy mindegyik mesterszakos tanulmányomat akkor tudjam elkezdeni és befejezni, amikor szerettem volna, már az alapszakos képzésemet (Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán kereskedelem és marketing alapképzésen voltam hallgató) igyekeztem fél évvel hamarabb elvégezni, mint a normál képzési idő” – árulta el a portálnak. A terve bevált, ezért 2020 őszén el tudta kezdeni nappali képzésen a vezetés és szervezés mesterszakot. „Mivel a Felvi nem tud több jelentkezést egyszerre kezelni, így egy évvel később, 2021 őszén tudtam elkezdeni szintén a Pécsi Tudományegyetemen az egészségügyi menedzser mesterszakot, azt levelező képzésen. Aztán – mivel a szívem továbbra is húzott a marketinghez – kitaláltam, hogyan lehetne a vezetés és szervezéses tanulmányaim során olyan tárgyakat felvenni, amelyeket később el tudok ismertetni a marketing mesterképzésen. A 2021/2022-es tanév őszi szemeszterében az első mesterszakos tárgyaim mellett felvettem az összes marketinges tárgyat is” – magyarázta.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Biró Borbála a 2021/22 tanév keresztféléves felvételi időszakában jelentkezett a PTE nappalis marketingképzésre, amelyet tulajdonképpen fél év alatt végzett el, az előző félévben elvégzett tárgyak elfogadtatásával. Bár meglepő módon még csak óraütközése sem volt a vezetés és szervezés és a marketing szakon, az egészségügyi menedzser mesterszak viszont feladta a leckét, félévente három héten át ugyanis négy napon át el kellett kéredzkednie a másik két szak óráiról – tudta meg az eduline.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!