Létrehozva: 2022.06.23.

Megrázó vallomás az édesanyától: súlyos betegséggel küzd a 17 éves Rebeka

A kislány azért harcol, hogy újra járhasson.

Szerző Ripost

Rebeka olyan volt, mint bármelyik másik gyermek, egészen 3 éves koráig, amikor a szülei észrevették, hogy nem akart sétálni. Ekkor még nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a dolognak, ahogy annak sem, hogy az általános iskolában lassabban futott, mint a többi gyerek – hiszen senki sem egyforma. Már 9 éves volt, amikor a nagymamája észrevette, hogy baj van. Ő szólt az édesanyának, Andreának: a kislány nem tud rendesen felállni és leguggolni.

Fotó: Facebook

„Először el se hittem, hiszen minden nap láttam, és nem tűnt úgy, hogy gond van. Megkértem, hogy guggoljon le, de nem akart: azt mondta, nem tud. Döbbenten kérdeztem, hogy mióta nem tud? Erre csak meghúzta a vállát. Megkapaszkodva mégis megpróbált leguggolni, de összerogytak a lábai. Tudtam, itt nagyon nagy bajok vannak, mert az nem normális, hogy egy kislány lába így összezuhanjon” – emlékezett vissza az édesanya, majd folytatta: „Az ortopédián korábban csak annyit állapítottak meg, hogy bokasüllyedése és lúdtalpa van. Visszamentünk, de azt hitték, csak hisztizik. Nem hagytam annyiban, és rengeteg vizsgálat következett. A doktornő ekkor már a járásából meg tudta állapítani, hogy tényleg gond van. Megfogta a kezemet és bólogatott, hogy »anyuka, baj van«. Ekkor Rebeka még fel tudott kelni, de nehezen. A vizsgálatok pedig kimutatták, hogy izomsorvadása van, a pontos diagnózist pedig két éve kaptuk meg, amikor a 7. hónapban voltam várandós a harmadik gyermekemmel. Nem tudták, mire lehet számítani az izmai leépülésével kapcsolatban, így azt mondták, hogy készüljünk fel, el is veszíthetjük.”

A megpróbáltatások itt még nem értek véget, ugyanis kiderült, hogy a kislánynak Hodgkin-limfómája van, ami a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedését jelenti. Megkezdődtek a kemoterápiás kezelések, ez 5 és fél hónapig tartott. A harmadik stádiumban volt ekkor, ám sikerült legyőznie a betegséget. A kemoterápia alatt azonban sokat romlott Rebeka izmainak állapota, a gerince is elkezdett görbülni. Ebben az időben már sokszor elesett, így biztonságosabb volt, hogy kerekesszékbe ült.

Fotó: Facebook

Van remény

Rebeka hisz a gyógyulásban és küzd, hogy még többet tudjon fejlődni.

„Mi, szülők, többször vagyunk mélyponton, de ő sosem. Ő emel fel minket, amikor azt mondja »eddig is volt valahogy, ezután is lesz, meg fogom oldani«. Rendszeresen jár gyógytornára, úszni, hogy minél több izmát átmozgassa és fejlődést érhessen el. Mióta a Borsóházba járunk speciális fejlesztésekre, rengeteget javult az állapota a szakemberek szerint is. Azt még ők sem tudják megmondani, hogy mennyit tud még fejlődni, de ahogy Rebekát ismerem, nincs előtte lehetetlen, és az biztosan kijelenthető, hogy életminőségbeli javulást tud elérni a fejlesztések által” – szögezi le az anyuka a Ripost-nak. „Ő most lesz 18 éves, már nagylány, és tudja, hogy szeretne önálló lenni, és idővel önálló életet élni és dolgozni. Ezért küzd, ez az álma, és egyáltalán nem lehetetlen, hogy valóra válik, már csak azért sem, mert egy igazi kis harcos” – mondta Andrea, aki hisz abban, hogy Rebeka újra járni fog. Az ehhez vezető út még a lány előtt áll, ám ehhez segítségre van szükségük, hogy a fejlesztések árát kifizessék. Erre 950 ezer forintot kell összegyűjteniük. Ide kattintva tudod elérni a számlaszámot, ahová adományt tudsz utalni Rebekának.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez botrányos: elmondhatatlanul drága mulatság lesz a magyar szurkolóknak az olimpián kézilabdameccseket nézni

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

metropol.hu

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

hirtv.hu

Megfenyegették a HírTV stábját Monfalconéban + videó

life.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Az Oroszlán hullámvasúton utazik, a Szűznek önvizsgálatra van szüksége

hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

travelo.hu

Pár nap, és újra kinyit Róma ingyen látogatható, mesés rózsakertje

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Veszély Enyingen: iskola közelében vert tanyát egy ragadozó - Fotó

INSIDER

Megérkezett Szentkirályi Alexandra hétpontos Budapest-terve

INSIDER

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

INSIDER

Németországban veszett nyoma Daninak, talán Te is segíthetsz megtalálni