INSIDER

Szerző Ripost

3 hónapja

Így spórol a budapesti baloldal

Leszerelik a kukákat, kirúgják a dolgozókat, spórolásra kérik a budapestieket, miközben fűtik a pálmafáikat, tengerben lovagolnak és Floridában vesznek házat.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes arra kéri a fővárosiakat, fűtsenek, hűtsenek, autózzanak kevesebbet. A baloldali budapesti városvezetés ugyanis csatlakozik a Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű projekthez, aminek lényege, hogy az embereket rábírják: kevesebb energiát fogyasszanak. Erről persze a fővárosiakat nem kérdezték meg.  Tüttő Kata a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégek közé sorolta a közműcégeket, a távfűtést említette példaként, ahol igazán lehetne spórolni. Rögtön hozzátette azonban: a tömegközlekedésen, az üzemanyagon is sokat lehetne spórolni. Felkérte a budapestieket: ki-ki gondolja át, hogyan tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani az autóhasználat mérséklésével, az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokások újragondolásával.

Tüttő Katát nem zavarja a belvárosi dugó, lovon jár a tengerben. Fotó: Facebook

Hozzátesszük: ő maga példát is mutatott tavaly nyáron: az autóról átnyergelt a lóra. Igaz, nem Budapesten, hanem a tengerben lovagolt, az mégiscsak kellemesebb, még ha méregdrága szórakozás is. Nem baj, majd a fővárosiak összespórolják a rávalót.

Akárcsak Horváth Csabának a pálmafái fűtésére. Az MSZP-s politikus ugyanis budai luxusvillája udvarán egész télen fűtött két pálmafát, hogy nyáron majd déli hangulatban élvezhesse a luxusmedencéjét. Így él a budapesti luxusbaloldal! A jó idő beköszöntével persze levette pálmafáiról a távirányítóval fűthető üvegházakat. A vesztegetési pénzek elfogadásának gyanújába keveredett zuglói polgármester egzotikus növényeiről több képet is eljuttattak a Metropolhoz a szocialista párt legbelsőbb köreiből. Mint kiderült, a növények feltehetően a Távol-Keletről származnak. Erre a ritka pálmafajtára tízmilliót is elkölthetett a vesztegetéssel gyanúsított szocialista politikus… Ez aztán a spórolás!

Fűtötték a pálmafákat, a jó idő beköszöntével aztán levették a burát. 

És ha már a közműcégeknél tartunk, ahol Tüttő Kata szerint sokat lehetne spórolni: a Gyurcsány-fióka, Karácsony Gergely kedvenc cégvezére is példát mutat! Mártha Imre rendszeresen posztol képeket luxusnyaralásairól. Februárban például floridai birtokán pihente ki a fáradalmait, márciusban meg kiruccant Arábiába, hogy az egyik legdrágább luxusszállodában, Abu-Dzabiban, az elnöki palota mellett található St. Regis hotelben megint csak nyaraljon egyet. Barátnőjét elvitte egy jachtutazásra is a mesés Mexikói-öbölbe.

Mártha Imre drága óráival, luxus életmódjával kérkedik, ami egyre inkább bosszantja beosztottait

Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, és a közműcégektől kirúgnak egy csomó embert, köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint arról a Metropol megrázó riportban beszámolt, még meg is aláztak…

Hát így spórol a budapesti baloldal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!