2 hónapja

Betiltották a locsolást és a medencetöltést

Arra kérik a lakosokat, hogy spóroljanak az ivóvízzel, mert maximális kapacitással működnek a vízmű berendezései. Monor környékéről is aggasztó hírek érkeznek.

Több magyarországi településen is akadozik a vezetékes víz szolgáltatás. A Veszprém megyei Pápán már megkérték a lakókat, hogy spóroljanak az ivóvíz felhasználással. „A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek. Kérjük felhasználóinkat, hogy az alapvető ivóvíz igények biztosíthatósága érdekében spóroljanak az ivóvíz felhasználásával, ezért a vezetékes ivóvíz rendszerről: ne locsoljanak, ne mossanak gépjárműveket, ne töltsék medencéiket és tilos a tűzcsapokról tüzet vételezni!” - áll a felhívásban.

Arra kérik a lakosokat, hogy ne locsoljanak a vezetékes vízhálózatról. Fotó: Shutterstock

A Ripost úgy tudja, a probléma nem egyedi. Monor és Monorierdő környékén is gondok vannak, az elmúlt napokban rengeteg lakos panaszkodott arra, hogy alig folyik csapjaikból a víz. „Tavaly ugyanez volt, és azóta sem fejlesztették az úthálózatot. Az emberek pedig locsolnak és medencéznek” – írta az egyik lakó. Egy monorierdei lakos lapunknak azt mondta, tavaly levélben kaptak értesítést, hogy arra kérik őket, ne a vezetékes ivóvíz rendszerről locsoljanak és töltsék medencéiket. „Idén még nem jött ilyen levél, de a környező településekről is hallunk arról, hogy akadozik a vízszolgáltatás. A kutak itt is maximális kapacitáson vannak, a vízműhöz így nem jut vissza elegendő szennyvíz, nincs mit tisztítani, sőt, az alacsony szennyvízállás miatt elpusztulnak a telepen azok a baktériumok is, amik a tisztításhoz elengedhetetlenek” – nyilatkozta.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!