INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

Szívszorító történet: öt embert mentett már meg Imre és fia

Édesapja után, életmentő érdeméremre terjesztették fel Fináncz Dominikot is, aki szerdán egy öngyilkosságra készülő fiatal srácot húzott be a rendőrökkel a Margit híd külső párkányáról.

Szerző Ripost

Fináncz Dominik még most is beleborzong abba, hogy egy zsigeri megérzésnek köszönhetően szerdán kivételesen nem a Margit híd jobb, hanem a bal oldalán ment munka után hazafelé. Mert így időben meglátta a híd külső párkányán öngyilkosságra készülő fiatal srácot. A 22 éves csókakői polgárőr addig szóval tartotta az életét eldobni akaró tinédzsert, amíg a rendőrök kiérkeztek, végül hárman húzták be a párkányról, megmentve az életét. Dominikot egyesülete most életmentő érdeméremre terjesztette fel. De mint kiderült, az alma nem esett messze a fájától, hiszen pár hónappal ezelőtt édesapja is átvehette ezt a kitüntetést. Fináncz Imre januárban a székesfehérvári Sparban egy 60 éves, eszméletlen férfi életét mentette meg, akit a helyszínen élesztett újra.

Fotó: Bors

„Nagyon jó érzés, hogy én is életet mentettem, remélem, édesapám büszke rám, ő a példaképem” – mesélte Fináncz Dominik a Borsnak. „Igazi véd- és dacszövetség van közöttünk, pedig alakulhatott volna másképpen is. A szüleim ugyanis elváltak, amikor én hatéves voltam, édesanyámmal maradtam, Budapestre költöztünk. Ő sokat dolgozott, nem volt ideje rám, én meg apakép, apai szigor nélkül nagyon rossz gyerek voltam, minden rosszban benne voltam. Anyám intézetbe adott, mint kiderült, a válás után tiltotta apámat attól, hogy felvegye velem a kapcsolatot, évekig nem tudott rólam semmit.”

Fotó: Bors

Elsőszülött fiáról végül egy SMS formájában hallott Fináncz Imre. Az akkor katonaként szolgáló édesapa hirtelen azt sem tudta, mit csináljon, de nem volt kérdés, magához akarta venni a gyermekét. 

„Annyit írt az anyja, hogy ha akarod látni a fiadat, megtalálod az intézetben” – mesélte Imre. „Azonnal el is mentem érte, kiderült, hogy akkor már egy hónapja bent volt… Felkértem magam Budapestre, a honvédség is segített, hogy végre magamhoz tudjam venni, ami nehezen, nehézségek árán, de végül sikerült, és 13 éves korától én neveltem. Milyen érdekes a sors, mindketten megjártuk az intézetet, én 11 éves koromban magam mentem be, mert a mostohaapám rendszeresen bántalmazott… Mindketten elkallódhattunk volna, lehettünk volna drogosok, alkoholisták, bűnözők, ehelyett tisztes életet élünk és mindketten boldogan vagyunk a csókakői polgárőrség tagjai. És most már mindketten életet is mentettünk, ez hatalmas dolog. Ez a Fináncz vérszövetség, végtelenül büszke vagyok a fiamra, akivel nagyon szoros kötelék van köztünk!”

Fotó: Bors

A Fináncz családban az életmentést amolyan visszatérő hagyománynak is lehet nevezni, hiszen a korábban említett két eseten túl még három ember köszönheti nekik az életüket. Dominik a Margit hídi esetet megelőzően már megmentett egy életet, akkor a HÉV-síneken feküdt egy személy, ám a fiatal srác lehúzta onnan. Míg Imre egyszer egy bolti rablásnak vetett véget, illetve egy megtámadott ember segítségére sietett.

Fotó: Bors

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezektől az országoktól várja Brüsszel az orosz gáz és olaj pótlását - elmondjuk, mindez miért lehetetlen

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

hirtv.hu

Felállították egymással szemben az orosz és az amerikai rakétarendszereket

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

vg.hu

Hivatalosan is csődben Oroszország. Vagy mégsem?

metropol.hu

Hátborzongató jelentés: véresen komoly problémát okozhat az Elf Bar

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

life.hu

"Bárcsak egy pohár whiskyvel a kezemben halnék meg!" - Híres nők, akik imádják a barna aranyat

ripost.hu

Így éljük túl idén a kánikulát

ripost.hu

Jobbik-botrány: 2 milliós fizetést ad élettársának Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből

További cikkek

INSIDER

Jobbik-botrány: 2 milliós fizetést ad élettársának Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből

INSIDER

Tovább üldözi Karácsony Gergely az autósokat

INSIDER

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás, a háborúnak mielőbb véget kell érnie

INSIDER

Több ember életét is megmentette az 5 éves Szófia Siófokon

INSIDER

Ötéves kisfiú álmát váltották valóra a visegrádi rendőrök

INSIDER

Megdöbbentő képek a helyszínről: leszakadt egy Jókai utcai ház tetőzete, többen megsérültek

INSIDER

Teljes a káosz: leállt az 1-es villamos, nem jön a pótlóbusz