Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

1 éve

Király Nóra: meg kell védeni az értékeket és a családokat

Nőnapi konferenciát tartottak kedden Budapesten.

Az értékek, a családok és a gyermekek védelmének fontosságát hangsúlyozta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója a szervezet nőnapi konferenciáján kedden Budapesten.

Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon értékek mentén élhetjük a mindennapjainkat, és ezeket az értékeket, a családokat, a gyerekeket meg kell védeni az áprilisi népszavazáson is

– mondta Király Nóra a Ficsak és a Magyar Női Unió Szeresd a nőt! című rendezvényén. Arról beszélt, a világ nagy változásokon ment át, dédanyáink idejében elképzelhetetlen volt, hogy a nő ennyi szerepben tudjon megfelelni és kiteljesedni.

Fotó: Máté Krisztián

„Az elmúlt 12 évben a kormány azonban ehhez minden segítséget megadott, megadta a választás szabadságát, hogy valaki főállású anya szeretne lenni vagy a hivatásában kiteljesedni, esetleg összeegyezteti a kettőt” – emelte ki Király Nóra. Úgy fogalmazott, büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon értékek mentén élhetjük a mindennapjainkat, és harcolni kell a „brüsszeli támadások„ ellen, meg kell védeni ezeket az értékeket, a családokat, a gyerekeket.

Ezért is kiemelten fontos, hogy „éljünk a szavazati jogunkkal” április 3-án a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazáson, és „nemet mondjunk a nemátalakító műtétekre”, a gyerekeket érő negatív hatásokra – jelentette ki.

Király Nóra bemutatta az ötödik alkalommal kiadott Női lélek férfi szemmel című kiadványt, amelyben 70 művész és közéleti szereplő, köztük Nyitrai Zsolt nőnapi üzenete olvasható. Az országgyűlési képviselő a következőket írta:

Kedves Hölgyeim, Isten éltesse Önöket egészségben, boldogságban nagyon sokáig! Büszkék vagyunk a magyar nőkre, lányokra, asszonyokra! Szeretettel és köszönettel: Nyitrai Zsolt

A könyvet ITT tudod elérni.

A nőnapi konferencián felszólalt Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió alapítója, aki arról beszélt, hogy „felelősségünk és kötelességünk felhívni a figyelmet a nő és férfi örök egymás melletti egyensúlyára, hiszen erő van mindkettőben, de a női energia az, ami befogad, ölel, gondoskodik és biztonságot ad”.

Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökhelyettese azt hangoztatta, hogy 12 éve kezdődött a családbarát ország építése, azóta a kormány folyamatosan bővülő lehetőségekkel segíti a magyar nőket, családokat, a magyar családpolitika legnagyobb értéke pedig az, hogy biztosítja a nőknek a választás szabadságát, a rugalmasságot és a kiszámíthatóságot.

Az elnökhelyettes bemutatta az intézet által készített rangsort, amelyben a nőket segítő, őket „előnyös helyzetbe hozó lehetőségek” alapján vizsgálták a különböző országokat. A rangsorban Magyarország – Svédország mögött, Finnországgal holtversenyben – a második helyen végzett.

Molnár Balázs szólt arról is, hogy Magyarországon a nők elsöprő többségének az életében az anyaság meghatározó, ugyanakkor a társadalomnak érdeke az is, hogy szakmai jövőjükbe fektetett erőfeszítések se vesszenek kárba, ezért vezette be a kormány a diplomás gyedet, valamint a gyermeket vállaló nők diákhitel-mérséklését, illetve -elengedését.

Az elnökhelyettes – cáfolva azt a kritikát, miszerint „a magyar családpolitika a tűzhelyhez szeretné láncolni a nőket” –, elmondta, hogy a nők foglalkoztatási rátája 13 százalékkal nőtt 2010 óta, ezt pedig segítette például a bölcsődei férőhelyek számának növelése is.

A rendezvényen előadást tartott még Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Mihalec Gábor párterapeuta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes nyilatkozatot tett a Suhajda Szilárdot kutató serpa

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

borsonline.hu

Fájni kezdtek a lábai, már járni sem tud a 14 éves élsportoló, Bogi

magyarnemzet.hu

Suhajda Szilárd felszerelését megtalálták, a holttestét nem – megszólalt a serpa

ripost.hu

Legalább 119 ufó zuhant le a Földre, júniusban nyilvánosságra hozzák a bizonyítékokat

vg.hu

Értékes hadiinformációk birtokába jutottak az ukránok a belgorodi behatolás nyomán

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

mindmegette.hu

Így programozd át a testedet, hogy elkerüld a betegségeket, és egészséges legyél

ripost.hu

Az anya sikolya törte meg a kórházi folyosó csendjét: fia a szeme láttára halt meg

ripost.hu

Titokzatos fekete szépséggel kapták lencsevégre Bereczki Zoltánt

ripost.hu

Döbbenetes részletek Suhajda Szilárd kereséséről: a végsőkig küzdött

ripost.hu

Ne dobd ki a használt teafiltert, nyáron életmentő lehet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő fordulat: hátulról szúrták le – így halt meg a Deák téri gyilkosság áldozata

INSIDER

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárdot – képeken a csúcskísérlet

INSIDER

Már 4 év telt el a borzalmas Hableány-tragédia óta – Még mindig tart a rekord összegű kártérítési per – Galéria

INSIDER

Kozma atya: Pünkösd Isten ajándéka, a közös nyelv a bábeli zűrzavarban

INSIDER

Mesterséges intelligencia segítségével hamarabb felismerhetőek a depressziós tünetek

INSIDER

Van egy jó hírünk azoknak, akik most mentek szabira

INSIDER

Novák Katalin: a békességet a szabadsággal táplált szeretet tudja megalapozni

INSIDER

Heves zivatarok: 12 vármegyére adtak ki riasztást