INSIDER

Szerző Ripost

4 hónapja

Tragikus halál a Mammutban: így próbálták újraéleszteni az idős nőt a becsapódás után

A Bors megtalálta a férfit, aki elsőként kezdte újraéleszteni a lezuhant nénit.

Sosem felejti el a becsapódás által keltett iszonyatos hangot és a zuhanó test látványát az a nő, akinek mentős férje megkezdte a Mammut áruház 4. emeletéről kizuhant idős asszony újraélesztését. Norberten napokkal korábban szemműtétet végeztek, ő azonban nem gondolkodott, rohant, pedig tudta, a látását kockáztatja.

A negyedik emeletről vetette le magát az idős hölgy (Fotó: Bors)

 A Bors megtalálta azt a házaspárt, akik elsőként rohantak oda ahhoz a 70 éves asszonyhoz, aki szerdán zuhant le a fővárosi Mammut 2 bevásárlóközpont negyedik emeletéről. A Németországban mentősként dolgozó Norbert és neje, Edina éppen az első emeleti mozgólépcső tetején állt, amikor a zuhanó asszony teste a látómezőjükbe került.

 A másodperc tört részével később meghallották a becsapódást. Ugyan hivatalosan még nem közölte a rendőrség, hogy öngyilkosság vagy baleset történt-e, a házaspár lapunknak azt mondta: megtudták, hogy a hölgy a korláthoz tolta a virágállványt, felállt rá, majd átlépett az előírtnál egyébként magasabb biztonsági korláton, majd leugrott. Senki nem tudta volna megakadályozni.

 Soha nem leszek képes elfelejteni azt a szörnyű hangot, a csattanást. Mintha két, 120-szal rohanó autó frontálisan ütközött volna fékezés nélkül. Ösztönösen szóltam a férjemnek, hogy menjen, miközben ő már magától megindult. Hármasával lépte át a lépcsőfokokat, hogy mielőbb odaérjen – emlékezett Edina.

Nem kímélte magát

A házaspár Németországban nevel egy 6 és egy 15 éves gyermeket. Azért látogattak haza, mert Norberten szemműtétet kellett elvégezni. Az operáció miatt mindenféle fizikai megterheléstől eltiltották, de a férfi abban a helyzetben nem ezzel törődött. Norbert ilyen helyzetben nem gondolkodik. Alig telt el néhány másodperc, és a férjem már a nénihez ért. Megtapintotta a pulzusát, ami akkor még érezhető volt. Egy pillanattal később az asszony szíve dobbant egy nagyot. Az volt az utolsó.

Norbert azonnal a hölgy segítségére sietett (Fotó: Facebook)

Mindent megpróbáltak

Norbert késlekedés nélkül megkezdte az újraélesztést. Feltépte az asszony pólóját, hogy mellkaskompressziót végezhessen. Időközben odaért egy fiatal orvostanhallgató, majd három lány. A biztonsági szolgálat lélegeztető ballont és defibrillátort hozott.

A virágládát húzta oda a korlát hoz a jólöltözött hölgy... (Fotó: Bors)

"Amikor a férjem nyomta a mellkast, a fiú lélegeztetett. Időnként cseréltek, hiszen ez egy igen fárasztó tevékenység. Mindaddig nem fejezték be, amíg a rohamkocsi meg nem érkezett. Ehhez körülbelül 20 percre volt szükség" – emlékezett vissza Edina.

A mentősök még 45 percig próbálkoztak komolyabb gépekkel, végül megállapították a halál beálltát.

Jól szituált volt a hölgy

A házaspár a gyerekekkel a tragédia idején moziba készült. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem látták a tragédiát, ugyanis a szülők befizették őket a játszóházba addig, amíg ruhát vásárolnak. A történtek után beültek a filmre.

"A gyerekek élvezték a vetítést, de mi képtelenek voltunk koncentrálni. Ott ültünk a teremben, de semmit sem fogtunk fel a filmből. Norbert persze már hozzászokott, hogy emberek halnak meg a karjai között, de ehhez fogható élménye még nem volt. Két hete még Németországban egy közlekedési balesethez kellett kimennie. Akkor sokat mesélt a munkájáról, és meg is jegyeztem neki, hogy mennyire szeretném egyszer dolgozni látni. Bizony, jobb lett volna, ha Norbi inkább egy szülést vezet le a jelenlétemben" – sóhajtott Edina, aki az eset után elgondolkodott az élet értelmén.

Nem voltam képes megnézni a néni arcát, de láttam a két kicsavarodott lábát. Több nyílt törése volt, a sípcsontja is roncsolódott. Amikor odaértünk, még gyönyörű, hófehér volt a bőre. Negyedórával később már a vérödémáktól bekékült. Gyűrűt és talán egy karkötőt is viselt. Látszott rajta, hogy jól szituált, ápolt. Fiatalon biztosan úri hölgy volt. Ha becsukom a szemem, magam előtt látom a kiszolgáltatott nénit, akinek egyszer nagyon szép élete lehetett, amiről talán sosem tudom meg, hogy miért ilyen csúnyán ért véget.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő fölénnyel nyert a Fidesz az időközi választásokon

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

borsonline.hu

Vastag Csaba szerelme megmutatta, mit csinálnak az ágyban

mandiner.hu

Tavaly közel 30 millió könyv fogyott Magyarországon

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

hirtv.hu

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. június 27-július 3.: Nagy szép időszakot sejtet a Rák újhold

ripost.hu

Tóth Andi levetkőzött, rajongói nem térnek magukhoz - itt a vadító képsorozat

ripost.hu

Vajna Timi kigombolta a nadrágját: szexibb, mint valaha

ripost.hu

Ennek a három csillagjegynek szerelmet hoz a Rák jegyébe lépő Vénusz júliusban

ripost.hu

Két mozijegy áráért láthatod pucéran a szuperszexi teniszezőnőt

További cikkek

INSIDER

Tovább üldözi Karácsony Gergely az autósokat

INSIDER

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás, a háborúnak mielőbb véget kell érnie

INSIDER

Rendkívül súlyos helyzetről számolt be a honvédelmi miniszter

INSIDER

Figyelmeztetést adott ki az országos tisztifőorvos: ez mindenkit érint

INSIDER

Kiadták a másodfokú riasztást: ez vár ránk a héten

INSIDER

Erre jobb lesz felkészülni: 40 fok közeli meleg is lehet a jövő héten

INSIDER

Sokkoló: kiderült, hogy miért halhatott meg az anya, aki kislányaival balesetezett Zalában