Létrehozva: 2022.01.15.

Tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság

A magyarok többsége szerint a baloldal emelné az árakat.

A magyarok abszolút többsége, azaz 52-53 százalék szerint a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, illetve emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat – derül ki a Real-PR 93. legfrissebb reprezentatív kutatásából a Magyar Nemzet szerint. Még pesszimistább várakozások tapasztalhatók a rezsiköltségeket illetően, 64 százalék vélekedik úgy, hogy ezek növekednének, ha a baloldal jutna kormányra.

Fotó: Délmagyarország

Bár minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek, a rezsiköltségeket illetően még a fővárosi választók között is nagy többségben vannak, akik a baloldaltól a körülményeik negatív alakulására számítanak: a fővárosiak 57 százaléka, a vidéken élők 65 százaléka nyilatkozott így.

A vidéki lakosság körében azok is abszolút többséget alkotnak 54-55 százalékos részaránnyal, akik szerint a baloldal emelné a munkavállalói és vállalkozói adókat, illetve csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, ellenvéleményen mindössze 27 százalék, illetve 32 százalék van.

A budapestiek a két utóbbi kérdésben megosztottnak látszanak, az optimista és a pesszimista vélemények között mindössze háromszázalékos eltérés van.

A Real-PR 93. emlékeztet: már augusztusi kutatásukban is számottevően meghaladta a baloldali győzelem esetén kedvezőtlen változásokra számítók aránya az optimisták számát, de a korábbinál öt százalékkal többen gondolják úgy, hogy a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, és hét százalékkal többen számítanak a rezsiköltségek emelkedésére.

Megállapítható tehát, hogy a választók körében hatékony volt Márki-Zay Péter kommunikációja, közel kétharmadnyian (64 százalék) vannak felkészülve a baloldal esetleges választási győzelemét követően a háztartási rezsiköltségek emelkedésére – olvasható a Real-PR 93. kutatásához készített elemzésében.

Mint írják, ha a 2022-es választás döntő mértékben az életkörülmények várható alakulásán múlik, az jelentősen csökkenti a baloldal esélyeit, márpedig ez sokaknál jelentős döntésbefolyásoló tényező.

Fontos jelzés, hogy ha a négy válaszkategória arányát nézzük, mindhárom kérdésnél az egyértelműen negatív várakozás alkot relatív többséget, a rezsiköltségek emelkedésében 41 százalék, a családi támogatások csökkenésében harminc százalék, a munkavállalói és vállalkozói adók emelésében 28 százalék számít negatív változásokra baloldali győzelem esetén – hívja fel a figyelmet a kutatócég. Ezzel szemben mindössze tíz százalék körüli azok aránya, akik szerint biztosan nem történne negatív változás a három vizsgált témakörben.

Márki-Zay károsnak tartja a rezsicsökkentést és megszüntetné

Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter (a korábbi baloldali kormányokhoz hasonlóan) megszüntetné a rezsicsökkentést, és a hatósági tarifák helyett piaci árakat vezetne be.. Az intézkedés összesen 366 ezer forint többletkiadást okozott volna egy átlagos magyar családnak 2021-ben.

A Gyurcsány jelöltjének rezsipolitikája csaknem háromszorosára növelte volna az energiaszegénységet Magyarországon. Márki-Zay kifejezetten károsnak tartja a családok életét rendkívül megkönnyítő segítséget.

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni„

- mondta Gyurcsány jelöltje. Márki-Zay szerint tehát a megoldás, hogy az emberek ne fürödjenek, ne igyanak, ne főzzenek, ne használják az internetet és ne kapcsolják fel a lámpát se, hiszen ezzel lehet csökkenteni a rezsikiadásaikat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria