12 hónapja

Habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridában is bevásárolt a fővárosi közműholding vezére

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik, 500 milliós villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, 40 milliós egyedi építésű zongoráról és 10-15 milliós órákról, napi másfél milliós szállodaszámlákról és látványos jachttúrákról, alulöltözött hölgyek kíséretében. Mindeddig ennyi látszott a fővárosi közterület-fenntartó, a FŐTÁV, a kertészet és temetkezés nagy hatalmú főnökének vagyonából. A Metropolhoz érkező újabb információk szerint azonban mindez csak a „jéghegy” csúcsa.

Több adat szerint Mártha Imre vagyona még ennél is sokkal nagyobb. Megdöbbentőn értékes vagyontárgyakat rejteget külföldön is. Ami azért is különösen elgondolkodtató, mert az alig 45 éves cégvezér eddigi pályafutása nagyobb részében, különösen a Gyurcsány-kormány idején és most Karácsony Gergely „jobbkezeként” is, elsősorban állami közműcégek vezetője volt. Márpedig állami cégeknél nem lehet törvényes eszközökkel sok-sok milliárdot megkeresni.

A közműcég már hat magyarázkodó közleményt adott ki a cégvezér magánéletéről, Karácsony azonban egyelőre hallgat.

Mártha Imrét nem véletlenül gúnyolják Gyurcsány-fiókának. Alig múlt 33(!) éves, amikor Gyurcsány benne látta meg a fantáziát, s rábízta Magyarország egyik legnagyobb cégét a Magyar Villamos Műveket, ahonnan nem sokkal később három „abbamaradt” büntetőeljárással a háta mögött kellett távoznia.

A tanítvány nem lett hűtlen mesteréhez, a Metropolhoz eljuttatott legfrissebb információk szerint a fővárosi közműholding élére történt kinevezésekor megkezdte vagyona külföldre menekítését. (Talán már nem mindenki emlékszik rá, de Gyurcsány Ferencről is kiderült még 2018-ban, hogy a bécsi Schoeller-bankházban, a Rotschildok palotájában- őrizteti vagyona jelentős részét.)

Floridában mentette vagyonát a Gyurcsány-fióka

Időközben újabb meghökkentő információ birtokába jutott a Metropol a fővárosi közművezér hétköznapi ésszel már szinte beláthatatlan vagyonáról. Iratokat, tulajdoni lapokat juttattak el a szerkesztőségbe arról, hogy az amerikai milliárdosok egyik felkapott méregdrága nyaralóhelyén, Floridában, annak is egyik leggazdagabb részén Naples városában is vett magának luxusingatlant a fővárosi közművek vezetője.

Az óceánparti Naples, a szupergazdagok, az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman ausztrál-amerikai színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvosnak, Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. De néhány éve még itt élt a világsztár Donna Summer is…

Itt tényleg csak gazdagok élnek.

Mártha lakása Naples belvárosában, egy igazi luxus kondomíniumban található, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

A Metropol szerkesztőségébe eljuttatott szerződés szerint Mártha egy olyan helyen vett ingatlant – beszédes módon fővárosi kinevezésével szinte egy időben, 2019 karácsonya előtt közvetlenül –, ahol a legolcsóbb lakás ára is legalább 1 milliárd forint.

A szerződés arról is tanúskodik, hogy Mártha sok időt tölt Amerikában.

Sokat elárul az is, hogy a közművezér nem a magyar útlevelével, hanem a floridai jogosítványával igazolta magát, ami arra utal, hogy gyakran jár errefelé, már komolyan berendezkedett az USA egyik leggazdagabb államában, a milliárdosok paradicsomában. A Metropolhoz eljuttatott információk szerint kinevezett közművezérként is sok időt tölt Floridában, bizonyára innen is irányítani tudja a fővárosi szemétszállítást, a távfűtést és a temetkezést.

Időközben kiállították számára a luxus kondomínium „tagsági igazolványát” is.

A milliárdosok privát klubjába tartozik.

A Metropol szerkesztőségéhez eljuttatott információk szerint a következő fotók Mártha Imre luxuslakását ábrázolják. A kondomínium ugyanis korábban ezekkel hirdette azt az ingatlant, amit a fővárosi közművezér végül is több száz millióért megvásárolt.

Magánkikötő, medence és privát klub is tartozik a lakáshoz.
A legolcsóbb lakás ára is legalább 1 milliárd forint errefelé.

Naples Floridában elegáns, előkelő város a Mexikói-öböl partján, ahol az ingatlanok átlagára 10-15 millió dollár körül van, azaz körülbelül 3-4 milliárd forintba kerülnek.

Naples a milliárdosok kedvenc üdülőparadicsoma.

Több eladó ház ára ennek sokszorosa, akár a 40-50 millió dollárt is meghaladja. A statisztikák szerint az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa ez, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában.

Az USA egyik leggazdagabb városa.

Nem szoktak erről nyilvánosan beszélni az USA-ban, de Naples azért is népszerű a milliárdosok körében, mert 93 százalékban, fehérek lakják, mindössze 7 százalék az afroamerikaiak aránya a városban. Bizonyára ez is szempont volt, amikor Mártha Imre ingatlant vásárolt a városban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghalt egy férfi a solymári Spar-parkolóban

borsonline.hu

Kitálalt a Kucsera-Tápai család barátja: Nem egy megcsalás volt, már az esküvő előtt is állt a bál!

vg.hu

Sok napelem áll rozoga lábakon – tarolhat az új piaci szereplő

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

vg.hu

Az ukránok félnek: mindent elsöprő offenzívát indíthat Oroszország a háború évfordulóján

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

travelo.hu

A világ 7 új csodája 2023-ban, amelyek mindegyikét még mi is láthatjuk

ripost.hu

Popsis fotó: Elárulta Bódi Sylvi, ki készíti róla a képeket

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

ripost.hu

Budapestre érkezett a világhírű színész: 5 perces videóval jelentkezett be

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

Senki sem ismeri el, hogy napi 5 órát néz tévét - pedig ez az átlag

INSIDER

Orbán Viktor: Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt!

INSIDER

Családi pótlék 2023: ezeken a napokon utalják idén

INSIDER

Dollárbaloldal: Dőlt a pénz Svájcból is

INSIDER

Ilyet még nem láttál: egyedülálló fotókiállítás készült a mellrákos nőkről

INSIDER

Megölte a 2 éves kisfiát Katalin, mégis csak a mobiljáért aggódott a bíróságon

INSIDER

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

INSIDER

Figyelem: Ezzel a módszerrel lopják el a magyarok banki adatait