Létrehozva: 2022.01.05.

Legalább 50 milliárdos ingatlanbirodalmat rejteget a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Sokmilliárdos vagyont halmozott fel a lehető legnagyobb csendben az elmúlt években a fővárosi közműholding vezetője, a Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely által futtatott Mártha Imre. A Metropol hozzájutott az ezzel kapcsolatos dokumentumokhoz. Ezek alapján a megkérdezett szakértők 50-60 milliárdra becsülik a cégvezér diszkréten összeszedett vagyonát.

A Gyurcsány-fiókának gúnyolt cégvezér provokatív gazdagsága, jachtútjai, napi másfél milliós szállodaszámlái, a híres maffiózótól, Prisztás Józseftől vett 2 milliárdos svábhegyi villája, meghökkentően drága vagyontárgyai már eddig is nagy vihart kavartak az elmúlt hetekben.

Ebből a 2 milliárdot érő villából jár be dolgozni.

A Metropolhoz eljuttatott és ellenőrzött újabb dokumentumok szerint Mártha Imre egy amerikai milliárdosokat is zavarba hozó ingatlanbirodalmat is „összehozott” a közelmúltban, ki tudja, miféle jövedelmi forrásokat felhasználva.

A Metropol informátorai újra meg újra felhívták a figyelmet azokra a büntetőeljárásokra, amelyek még akkor indultak amikor Mártha Imre Gyurcsány Ferenc jóvoltából a Magyar Villamos Művek vezérigazgatója volt. Szerintük ekkoriban kezdődött, és most a fővárosi közműholding révén folytatódott a vagyon felhalmozása. Mint ismeretes, Mártha Imre ellen három ügyben indult korábban büntetőeljárás. Az egyik ügy a Magyar Villamos Művek székházának aránytalanul drágán történt megvásárlása, a másik egy szélerőműpark körüli milliárdos ügyletek, a harmadik pedig egy szerbiai nagyberuházással kapcsolatos üzleti tevékenység volt. Ezek miatt indult meg vele kapcsolatban a rendőrségi nyomozás, amit később váratlanul, ismeretlen okok miatt megszüntettek. A Metropol információi szerint azonban ezek a bűncselekmények a különböző nyomozati lépések miatt még nem évültek el.

A Metropolhoz eljuttatott legújabb dokumentumok szerint mindaz, amit eddig láthattunk a Gyurcsány-fiókának gúnyolt Mártha Imre vagyonából, beleértve a legalább 2 milliárdot érő Prisztás-villát is, csupán a „jéghegy” csúcsa.

A fővárosi közterület-fenntartók, a FŐTÁV, a temetkezés, a kertészeti vállalat és a kéményseprők csúcsvezére ugyanis sokmilliárdos ingatlanvagyon rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES.

A 2 milliárdos Prisztás-villa legfőbb tulajdonosa is ez a cég, amelynek tényleges ingatlanvagyonát legfeljebb megbecsülni lehet. A cég honlapja a lazarhouses.hu a Metropol által megkérdezett szakértők szerint kamucéget sejtet, azon mindössze egy festményszerű kép látható, a felületen semmi sem kattintható, csupán a cég központjának címe és egy telefonszám látható, amit történetesen Mártha Imre édesanyja vesz fel, annak ellenére, hogy a cégiratok szerint ma már nincs köze a céghez (Korábban őt is feltüntették az egyik tulajdonosként.)

A cég honlapja is egy kamucéget sejtet.

Az állítólag ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégnek nincs semmilyen elérhető referenciája, az interneten böngészve pedig semmilyen tényleges tevékenységüknek nem látszik semmiféle nyoma. Ezért gondolják úgy a megkérdezett szakértők, hogy egy, a sokmilliárdos ingatlanvagyon elrejtésére szolgáló díszletcégről van szó.

Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a fővárosi közműfőnök által vezetett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás – ezekben a kerületekben a négyzetméter árak már messze 1 millió forint fölött járnak -, egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén.

A cég legutóbbi mérlegadatai szerint csak a forgóeszközök összértéke meghaladja a 700 millió forintot, de az ingatlanbirodalom valódi mérete ennek az összegnek vélhetően a többszöröse.

Nem tudni pontosan miért, de szinte napra pontosan akkor, amikor Karácsony Gergely kinevezte Mártha Imrét a legfontosabb budapesti közműcégek élére, az általa irányított családi ingatlanbirodalom váratlanul, egyik napról a másikra 8 telephelyet számolt fel és tüntetett el a cégnyilvántartásból. Mintha valamiféle nyomokat akartak volna gyorsan nehezen felderíthetővé tenni. Elgondolkodtató az is, hogy a telephelyek közül több is az ukrán határ közelében volt található, Dámóctól Lácacsékén át, Pácinig.

De nem a Lázár Houses nevű ingatlancég a Mártha-birodalom egyetlen ékköve. A fővárosi közművezér egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt is. A Vitorlás Kikötő Zrt.-nek ő az egyedüli önálló cégjegyzésre jogosult vezetője, a cég aranyrészvényese, és első számú tulajdonosa, személyesen, és az ugyancsak általa irányított ingatlancég, a Lázár Houses révén. Vagyis dupla biztosíték védi a kikötő feletti irányítási és tulajdonosi nyomait.

Mártha Imre a Vitorlás Kikötő Zrt. aranyrészvényese.

Természetesen ebben a kikötőben tartja Mártha Imre is a hajóját, aminek értéke egyéb vagyontárgyaihoz viszonyítva már szinte elhanyagolható. A Metropol által megkérdezett szakértők szerint legfeljebb 25-30 milliót érhet az egyedileg épített hajókülönlegesség.

Egyedileg építették a hajóját.

A fővárosi cégvezér természetesen erről a hajóról is rendszeresen közöl provokatív, őt magát gyakran egy szál fürdőnadrágban ábrázoló posztokat.

Szereti képeivel provokálni ismerőseit.

És ez még megint nem minden. Eddig még nem beszéltünk a budapesti közműszolgáltató cégek vezetőjének balatoni villájáról, ami a becslések szerint legalább 300 milliót érhet.

Ez a villa is legalább 300 milliót ér.

Legalább 500 négyzetméteres luxusvillát rejtenek az alsóőrsi lombok.

A balatoni nyaralója az állandó lakcíme.

Alsóőrsön, ahol a kb. 500 négyzetméteres luxusingatlan található ugyanis már 650 és 800 ezer forint között van a hasonló házak négyzetméterének ára.

Dolgozik a magánnyomozó: Ki szivárogtat? A Metropol információi szerint Mártha Imre továbbra is egy magánnyomozó közreműködésével próbálja kideríteni, hogy ki lehet az a szivárogtató, aki széles körben elérhetővé tette a fővárosi közmű cégek dolgozói számára Mártha Imre provokatív posztjait. A botrány december végi kirobbanása óta már 54 meggyanúsított követőjétől vált meg a személyes megszólalástól elzárkózó, de egy hivatalos közműholding-közlemény(!) szerint a Gyurcsány-fióka gúnynév ellen tiltakozó fővárosi cégvezér. Már 54 követőjétől megvált. Ugyancsak hallgatásba burkolózik a botránnyal kapcsolatban, a Mártha Imrét kinevező főpolgármester, Karácsony Gergely is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast