5 hónapja

Lebénult a bal oldalára a Dózsa György úti gázoló

Elmarad M. Richárd pere, akinek állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjen a bíróságon – mondta a Dózsa György úti gázolás kapcsán elhíresült férfi ügyvédje.

December 29-én röppent fel a hír, miszerint M. Richárd meghalt a börtönben. Hamar kiderült, hogy a férfi életben van: igaz, válságos egészségi állapota miatt a szombathelyi rácsok mögül a Tökölről Berettyóújfalura telepített rabkórházba szállították.

Fotó: Bors

Panaszkodott a szívére

December végén még úgy tűnt, hogy Richárd szívével akadt gond – erre már több tárgyalásán is panaszkodott. Akkor ügyvédje minden erejével azon volt, hogy kiderítse, milyen állapotban is van a védence. „Erről pontos felvilágosítást Richárd kérésének eleget téve nem adhatok, annyi viszont bizonyos, hogy gyalázatos, amit vele tettek” – kezdte a felháborodott jogász a Borsnak.

Mint azt dr. Jován László elmondta, habár M. Richárdnak valóban problémái vannak a szívével, ezúttal egy sztrók bánt el vele: a férfi bal oldala kezdetben teljesen lebénult – a jogi védelmét ellátó szakember ezzel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg óvatosan, mindenféle konkrétumot kerülve, hogy az állapota javul, de lassú felépülés előtt áll.

Átutaztak a fél országon

Az ügyvéd szerint már a védencét illető eljárás is roppant aggályos. – „Mivel egy sztrók esetén az első óra a legfontosabb, egyértelmű, hogy minden ilyen pácienst a lehető legközelebbi egészségügyi intézménybe szállítanak, Richárddal azonban a szombathelyi kórház helyett egészen Berettyóújfaluig zötyögtek” – magyarázta dr. Jován.

Vesztegetési ügybe is keveredett

Az ügyvéd azt is elárulta, hogy védencének rehabilitációja most is tart: a 3 évnyi és 6 hónapos fogházbüntetését töltő M. Richárd még mindig a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban lábadozik. Állapota miatt a férfi jelenleg képtelen megjelenni a bíróságon, ezért egy másik, folyamatban lévő büntetőpere is megtorpant. „Egy vesztegetési ügyben is a védencemnek mondhatom Richárdot, azok a tárgyalások azonban egyelőre elmaradnak” – tette hozzá a jogász.

 

Maffiapertől a balesetig

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaper kapcsán került be a köztudatba 16 évvel ezelőtt. Az egykori hírhedt bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott: ennek volt tagja M. Richárd, akit 2006-ban jogerősen 8 év szabadságvesztésre ítéltek – a bűnszervezet „katonájaként” mondták ki bűnösségét. A férfitól legközelebb 2017-ben lett hangos a sajtó, amikor is a Dózsa György úton közel 140 kilométeres sebességgel száguldozott, miközben mobiljával videót készített, majd összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott: a balesetben, melynek idején M. Richárdnak nem volt érvényes jogosítványa, egy 23 és egy 27 éves férfi hunyt el – a gyorshajtó szervezetében ráadásul kokaint mutattak ki. A történtek után M. Richárd többször is megszegte a korlátozó intézkedéseket, az eset miatt pedig 2021 júliusában 3 év 6 hónap fogházra ítélték – jelen pillanatban is ezen büntetését tölti. A férfitól még 2016-ban vették el a vezetői engedélyét, mivel elérte a 18 büntetőpontot. Miután M. megtudta, hogy egy férfi hamis gyakorlatot igazoló papírokat készít, vesztegetéssel kívánta visszaszerezni az okmányt – egy barátja szerint bármekkora összeget hajlandó lett volna feláldozni azért, hogy soron kívül, vagyis utánképzés, kitöltendő feladatsor, valamint frissen elvégzett forgalmivizsga hiányában kaphassa vissza a jogsiját. Richárd végül 600 ezer forintot fizetett ki két részletben egy közvetítőnek, aki a teljes összeget magára költötte, mivel állításával ellentétben semmilyen magas beosztású rendőr ismerőse nem volt. Ez az az ügy, aminek a tárgyalásán nem tud részt venni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

borsonline.hu

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

mandiner.hu

Életutak a politikai karrier után – Mesterházy munkát keres, Bangóné glettel

ripost.hu

Heti horoszkóp: nagy változások várnak ránk június utolsó napjaiban

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

travelo.hu

Brutál árakkal várják a turistákat Míkonoszon

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

ripost.hu

Vajna Timi kigombolta a nadrágját: szexibb, mint valaha

ripost.hu

"Azt éreztem, hogy ennek sosem lesz vége!" - megszerezte a jogsit az Exatlon sztárja

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül hintázik az almamellű álomnő

További cikkek

INSIDER

Jobbik-botrány: 2 milliós fizetést ad élettársának Jakab Péter a parlamenti frakció pénzéből

INSIDER

Tovább üldözi Karácsony Gergely az autósokat

INSIDER

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás, a háborúnak mielőbb véget kell érnie

INSIDER

Ötéves kisfiú álmát váltották valóra a visegrádi rendőrök

INSIDER

Megdöbbentő képek a helyszínről: leszakadt egy Jókai utcai ház tetőzete, többen megsérültek

INSIDER

Teljes a káosz: leállt az 1-es villamos, nem jön a pótlóbusz

INSIDER

Öngyilkos akart lenni a 13 éves Korina, mert bántalmazták az iskolában