Létrehozva: 2021.12.16.

Példás összefogás: nem hiszed el, mennyi pénzt gyűjtöttek össze a bántalmazott anyáknak

A Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány és közel 30 család-, civilszervezet, cég összefogásával nem csak elérte, de túl is szárnyalta a kitűzött célt.

Vajon mennyire lehet boldog a karácsony ott, ahol mindennapos a családon belüli erőszak?

A Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány és még közel 30 család-, civilszervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozott, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel egy BIZTONSÁGOT nyújtó menedékre leljenek!

Ezt a célt szolgálta a Családszervezetek VI. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése, melynek teljes bevételét a szervezők egy új családi otthon kialakítására szánják az arra rászoruló családok számára. Az idei évben a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona részére indult gyűjtés.

Budapest VI. Családszervezetek Adventi Vásárának és Gyűjtésének beharangozó sajtótájékoztatója Nyitrai Zsolttal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, miniszterelnöki megbízottjával, Gróh llonával, a Ringató alapítójával, Király Nórával, a Fiatal Családosok Klubja alapítójával és Dér Henivel

Az intézmény másfél évtizede segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Csoda a Covid árnyékában

Mint azt a Ripost megtudta, idén kicsit nehezebb dolguk volt a szervezőknek, feltehetően a Covid jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Ennek tükrében valódi csoda, hogy közel 200 adományozó, 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a vágyott otthon felújítását. Ezzel pedig az adventi jótékonysági gyűjtés csapata nemcsak elérte, de meg is haladta a célként kitűzött összeget.

Kézűmves különlegességekkel segített a köztársasági elnök felesége és lánya

Kiderült, a cél sikeres elérésében nagy szerepet játszott az a tény, hogy olyan édesanyáknak és gyermekeiknek segíthettek a szervezők, akik bántalmazás áldozatai és otthonukat kénytelenek elhagyni. Ez motiválta és vitte előre a csapatot.

Az ügy fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával csodás koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 000 Ft volt. Ez nagyban hozzájárult az ügy sikeréhez.

Lendületet adott a gyűjtésnek a Ringató által szervezett élő jótékonysági koncert, hiszen az online eseményen keresztül tetszőleges összeggel tudták támogatni a családok a nemes célt, hogy egy új családi otthon kerüljön kialakításra az édesanyák és gyermekeik számára.

Több támogató is csatlakozott az adománygyűjtéshez, valamint a média is segítségükre volt, hogy minél több emberhez eljusson a gyűjtésük híre.

Sikerrel zárult a Családszervezetek VI. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése: a csodás összefogásnak köszönhetően több mint 2 millió 68 ezer Ft-ot sikerült összegyűjteni a Lea Otthon lakói számára. Ez az összeg is megerősíti azt, hogy az emberek képesek összefogni, még ebben a nehéz időszakban is.

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak 11 Alapítvány, Civil út Alapítvány, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., Egyszülős Központ, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, Ficsak Nyirád Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Jóajáték Játékbérlés, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete(NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd, Összefogás 11 Sportegyesület, Promobox Kft., Ringató, RoBirtok, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar hokicsoda Fehérváron, még a vesztes norvégok is csak tátották a szájukat

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

mindmegette.hu

5 tisztítószer, amire valójában semmi szükség, mégis megveszed

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Döbbenet: Netes koldusnak állt az RTL Klub sztárja

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

„Minden esése emlékeztet minket arra, hogy fogy az időnk" – Alig merik kivinni az udvarra szülei az izomsorvadásos Ádint

INSIDER

Ezt nem hiszed el: emberi ürülékkel és konyhai szeméttel repül a magyar légitársaság gépe

INSIDER

Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Menczer Tamás: Néhány óra alatt összegyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz