11 hónapja

Marokkói férfira csaptak le a rendőrök – elképesztő, mit találtak a kocsijában

A férfit az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében sikerült elfogni.

Migránsokat akart Budapestre szállítani egy Svédországban élő marokkói férfi.

A férfi Magyarországra érve autót bérelt, amivel a szerb-magyar határ közelébe, Szeged környékére hajtott. Itt felvett négy, libanoni, egyiptomi és szír, illegálisan az országban tartózkodó migránst. A marokkói férfi feladata az volt, hogy az Ausztriába tartó bevándorlókat Budapest felé szállítsa.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőreinek azonban gyanússá vált az autója, ezért követni kezdték, majd az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében megállították, s onnan már nem volt menekvés.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A rendőrök elfogták az embercsempészt és a migránsokat, majd a marokkói férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

„A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészéssel vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, az ügyész 3 év végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta azzal, hogy az embercsempészt Magyarországról 6 évre ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni” – közölte a Bács- Kiskun Megyei főügyészség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!