Létrehozva: 2021.12.23.

„Félünk a kirúgásoktól” – nyilatkozta a megfélemlített FKF-dolgozó

Miután a Metropol megírta, hogy a melósokon spórol a városvezetés, és több száz embert rúgtak ki az összeolvasztott fővárosi közműcégektől, több dolgozó is a nyilvánosság segítségét kérte.

Ma is az FKF-nél dolgozik az a férfi, aki megkereste a Metropolt cikkeik nyomán. A következő idézetek tőle származnak:

„Nem merek úgy nyilatkozni a lapjuknak, hogy azt rögzítik, és megkérdeztem más kollégákat, de senki nem meri vállalni, mert félünk a kirúgásoktól.”

80 fő hiányzik a szelektíves részlegen

„Sajnos mindenhol létszámhiánnyal küzd a cég, miközben a téli munkákra nem jelentkezik senki. Tőlünk 2020 november 27-én 2 fő, február 8-án 1 fő fizikai munkavállalót küldtek el… Eközben csak a szelektíves részlegen 80 fő hiányzik, betegállomány, üzemi baleset, vagy éppen azért, mert sokan kiléptek.”

Kukásautókra is átvezényelhetők lettünk

„A Karácsony Gergely-féle városvezetés 2021 szeptemberétől hozta létre a BKM-et, melybe többek között a korábbi FKF Nonprofit Zrt. is beleolvadt, ahol jelenleg tartályszállítóként dolgozom.„

„Az egyik budapesti üzem területén beíratták a tartályszállítókat is egy OKJ-s tanfolyamra, ahol képesítést szereztünk arra, hogy kukásautóra is átvezényelhetők legyünk. Önszántunkból nem végeztük volna el a képzést, de az üzemvezető megfenyegetett, hogy aki nem szerzi meg a képesítést, annak ajtót mutat a cég. A vizsgát mindenki sikeresen letette, de a beíratott dolgozók közül egyet már a tanfolyam közepén, egyet pedig a vizsga után elbocsátottak, pedig a főpolgármester azt mondta, csak felügyelőbizottsági helyeket és igazgatói pozíciókat szüntetnek meg. … Az FKF folyamatos munkaerőhiánnyal küzd kommunális és szeletív hulladékrakodók terén, ezért október második felétől a tartályszállítóktól néhány embert egyik napról a másikra átvezényeltek kukásautókra rakodni.”

Az igazgatók száma nem csökkent

„Az FKF-nél további létszámcsökkentés várható, sok kolléga az év végi jutalmat várja és januártól várhatóan további, tömeges felmondások következnek… Az igazgatók száma nem csökkent, sőt, vízfejre dagasztották a vállalatvezetést, létrehoztak egy csomó új igazgatóságot, ahol még több haver juthatott jól fizető álláshoz.”

Henceg a vagyonával a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Miközben a melósokon spórol a városvezetés, és leszerelik a kukákat és a BKK-automatákat, a közműcégek élén álló Mártha Imre úgy él, mint egy amerikai milliárdos. A közműholding vezérigazgatója megdöbbentő módon dicsekszik a ki tudja, hogyan megszerzett milliókkal: luxusszállodák a világ legdrágább pontjain, jachtutak a tengereken alulöltözött hölgyek kíséretében, vitorlások, és naponta, provokatív módon váltogatott tízmilliós órák…

A Metropol első, róla szóló cikke óta újabb dokumentumok jutottak a lap birtokába Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonáról. Mint kiderült, egy több mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár.

Egymást érik a Metropol e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei. Mártha Imre munkaidőben úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait saját, kétmilliárdot érő svábhegyi villája kertjéből. A laphoz eljuttatott fotók szerint Mártha, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy 100 milliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

A kérdés az: hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál, és spórolásból leszereltek 3000 kukát és egy csomó BKK-jegyautomatát?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt sokan várták: visszatér Magyarországra az egyik kedvenc divatáruházlánc

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal