1 éve

Herczeg Anita mesél a covid-árvákról – megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Megdöbbentő sorsokról, covid-árvákról mesélt a Ripost7-nek Herczegh Anita, az államfő felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ez és sok más érdekesség olvasható a kedden megjelenő Ripost7 hetilapban.

Szülőket, nagyszülőket veszítettek el gyermekek a járvány idején. A kormány megduplázta az árvaellátás minimális összegét áprilisban, de így is vannak, akik nem tudnak gondoskodni magukról. Őket segíti a Regőczi István Alapítvány, amelyet Áder János köztársasági elnök alapított. Erről beszélgettünk Herczegh Anitával, az államfő feleségével, az alapítvány kuratóriumának elnökével. Érintettünk vidámabb témákat is, például hogy ki pucolja és főzi otthon a halat, ki jár szülői értekezletre és ki szólhat bele a magyar first lady öltözködésébe.

Herczeg Anitát mélyen megérintette a gyermekek sorsa Fotó: Ripost

Több mint ezer gyerek maradt árván a járvány miatt

- Közel ezer gyermek van Magyarországon, aki a covid következtében lett árva vagy félárva. Ez hihetetlenül nagy szám. Amikor elhatároztuk, hogy létrehozzuk az alapítványt, akkor négy- ötszáz gyermekről tudtunk, és már ez is aggasztó volt. Mostanra az alapítvány nagyjából az érintett gyermekek felét elérte, ami azt jelenti, hogy már utaltunk nekik egy első, nagyobb összegű gyorssegélyt – nyilatkozta a hetilapnak a köztársasági elnök felesége. – Az alapítvány úgy döntött: a legfontosabb, hogy minél hamarabb kapjanak a családok anyagi támogatást. Az ősz folyamán a kuratórium egy olyan döntési mechanizmust dolgoz ki, amivel megállapítható, melyik család vagy gyermek körülbelül mekkora támogatást kapjon. Mi vállaltan nem egyforma összeget adunk mindenkinek, hanem a szociális helyzettől függően nyújtjuk a támogatást.

Máig fájó sebeket ejtett az őszödi beszéd

Az egész ország döbbenten hallgatta, mit mondott Gyurcsány Ferenc kormányfő a megválasztása után egy hónappal, május 26-án az MSZP balatonőszödi tanácskozásán. Szeptember 17-én lesz 15 éve, hogy nyilvánosságra hozták a beszédet és az tiltakozási hullámot váltott ki, amit vérbe fojtottak. A történteket feldolgozó, Elkúrtuk című filmet október 21-én mutatják be. A producerrel, Kálomista Gáborral a történelemről, személyes élményekről és a politikai krimi műfajáról beszélgetett a Ripost7. Kálomista Gábor szerint az Elk⃰ rtuk történelmi filmnek tekinthető.

A film plakátja

- Megtörtént eseményt mesél el a legjobb tudásunk szerint, mégpedig a hozzánk jutott dokumentumok alapján – mondta a producer. – A film elkészítését komoly kutatómunka előzte meg. Egészen döbbenetes dolgokra bukkantunk, még számomra is meglepő információk derültek ki. Nyugodt lélekkel nem lehet lezárni a múltunkat, ha ilyen események állnak a hátunk mögött. Főképpen úgy nem, hogy az akkori események egyes főszereplői ma is úgy gondolják, hogy mindaz, ami történt, helyes volt. Én ennek éppen az ellenkezőjét gondolom. Egy demokráciában egy kormány, bárhogyan is bújjon Brüsszel védőszárnyai alá, nem teheti meg a népével, amit akkor megtettek Budapest utcáin.

Belmondo szerelmei

Hosszú, két évtizeden át tartó betegeskedést követően feladta Jean-Paul Belmondo szervezete a harcot. A franciák legnagyszerűbb és a világ egyik legnagyobb színésze talán az egyedüli volt, akinek a nevéhez soha egyetlen rossz alakítás sem kötődött. Tökéletesen játszott színpadon, filmvásznon – és a női szívekkel.

Belmondót imádták a nők és ő is a nőket. Fotó: Northfoto

Mindegy, hogy moziban vagy színházban látta az ember, Jean-Paul Belmondo ugyanolyan hibátlan volt drámában, akciófilmben és vígjátékban is. De nemcsak a szakmájának volt kiemelkedő képviselője, legalább ilyen lelkesedéssel és profizmussal hódította meg a női szíveket is. Nehéz lenne megmondani, hogy a nők imádták-e jobban Jean-Paul Belmondót, vagy ő a nőket. Egy biztos, évtizedeken át nem akadt olyan hölgy, aki ne olvadt volna el, amikor meglátta a történelem legpajkosabb mosolyát a legendás francia színész arcán. A pletykák szerint felvállalt párjain kívül a viszonya volt Claudia Cardinale-val, Gina Lollobrigidával és Jeanne Moreau-val is. De nem ők voltak a legfontosabb nők az életében.

Hogy kik, arra megtalálod a választ – és még sok más érdekességet – a Ripost7 kedden megjelenő friss számában. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait

origo.hu

Húsz gyerekkel veretett össze a mezőcsáti tanár egy 12 éves fiút a tornaórán

borsonline.hu

Fényes nappal, egy parkban kényszerített orális szexre egy általános iskolás lányt a kiskőrösi férfi

hirtv.hu

Lánczi Tamás: Németországban lobbiznak azért, hogy az akkumlátorgyárak inkább ott épüljenek fel

ripost.hu

Kitört a botrány a Jimmy-sorozat miatt: kiborult a család

borsonline.hu

Jacuzziból nézi Budapestet: Megmutatta egymilliárdos álomlakását a TV2 következő Nagy Ő-je – Videó

mindmegette.hu

A gyönyörű haj titka: így készíts otthon rizsvizet

ripost.hu

Katalin hercegné helyretette Meghant: ez a válasza a sógornőjének

ripost.hu

Durva hideggel köszönt be a vasárnap, de nem ez lesz a legrosszabb

ripost.hu

Egy hónapja tűntek el, megtalálták a két fiatal lány holttestét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

INSIDER

"A szülinapomon születtem újjá" - megszólalt a kómába esett fiú

INSIDER

Exkluzív kulisszatitkok: gigantikus medencében vették fel az Avatar 2. jeleneteit

INSIDER

FELHÍVÁS A SZÜLŐKHÖZ ÉS DIÁKOKHOZ! Felháborodtak a diákok is - az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni

INSIDER

Évi kétezer eurót bukik minden német az ukrajnai háborún

INSIDER

Fontos határidő jár le az autósoknak, utána jön a büntetés

INSIDER

Nagy Márton: hamarosan felminősítésre számíthat Magyarország

INSIDER

Durva hideggel köszönt be a vasárnap, de nem ez lesz a legrosszabb

INSIDER

Döbbenetes, mit műveltek a kóbor kutyák, mindenki retteg a magyar faluban