1 éve

Elképesztő módszerrel dolgoznak idén ősszel a bűnözők, könnyű bedőlni nekik

Budapesten kezdtek el új módszerrel lakásokat kirabolni. Valamilyen hétköznapi ürüggyel csengetnek be, de ajtónyitás után kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

Papírgyűjtésnek álcázzák, de valójában az értékeidre fáj a foguk. A XIII. kerületben ütötte fel a fejét az új módszer. Ajtónyitás után erőszakkal bemennek a lakásba és elemelik az értéktárgyakat.

Informátorunk a Ripost-nak elmondta, hogy az ő házukban két ilyen esetről tudnak, két idős nőhöz csengettek be. Maszkban és sapkában jelentek meg mindkét alkalommal, de az egyik idős nő ajtaja előtt rács volt, ott nem jártak sikerrel. A másik idős asszony már nem volt ilyen szerencsés, hozzá bejutottak és ellopták az ékszereit.

Facebookon hívta fel a figyelmet erre a jelenségre egy hölgy, aki azt mondja, a Dagály utcában történt egy ilyen eset. Elsősorban az időseket célozza meg a bűnbanda, mert ők kiszolgáltatottabbak.

Képünk illusztráció.
Fotó: Charlotte May (Pexels)

A fent említett módszerrel az egyik lakásból aranyláncokat és fülbevalókat loptak el. A bejegyzés írója azért osztotta meg tapasztalatait, hogy mindenki legyen körültekintő, vigyázzon magára és az értékeire egyaránt, Ahogy írja:

„Ne nyissatok ajtót, ha nem vártok senkit! Vigyázzatok magatokra!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!