12 hónapja

Elárasztották az idősekre utazó csalók Óbudát

Különböző szakmák képviselőjeként mutatkoznak be, szolgáltatásaikra előleget kérnek, valamint nem rettennek vissza attól sem, hogy rendőrnek adják ki magukat.

Szerző Metropol

Szélhámos vízvezeték-szerelő, kamu kéményes és álrendőr: a legkülönbözőbb indokokkal próbálnak bejutni a csalók főként idős emberekhez a III. kerületben. Ilyen „ravasz” módon károsított meg egy idősebb hölgyet egy férfi nemrég a kerületben. Magát vízvezeték-szerelő mesternek kiadva, néhány belsős információ segítségével, 50 ezer forintot csalt ki egy mit sem sejtő nőtől Békásmegyeren. A történet részleteiről az áldozat egyik, a neve elhallgatását kérő családtagjától értesült a Metropol.

Álrendőrt visznek el a valódi zsaruk (Fotó: police.hu)

„Szombaton édesanyám a helyi supermarketből jött ki bevásárlás után, amikor egy 170 cm körüli, vékony testalkatú, 45-50 éves férfi várt rá munkaruhában. Magát vízszerelőnek adta ki. Konkrétan várt az anyukámra, nevén szólította, és megkérdezte: „Megismer-e, a szövetkezetnél vagyok vízszerelő, a harmadikon élő idős bácsi betelefonált, hogy ázik. Anyagra kellene pénz, hogy minél előbb megcsináljuk! A számlát hozom majd” – mesélte el a lapnak az áldozat rokona. Összesen 50 ezer forintot vett át a nőtől, azonban nem adott számlát vagy átvételi elismervényt, és többet nem látták a férfit.

Ha kíváncsi vagy az ügy további részleteire, valamint arra, hogy milyen esetekről szereztek még tudomást a kerületből, akkor keresd a Metropol napilapot csütörtökön terjesztőinknél, vagy látogass el a metropol.hu-ra.

Szerző Metropol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!