1 éve

Szülők rémálma: Ádám 2 évesen élet-halál harcot vív betegségével, ezekkel a tünetekkel kezdődött

A kisfiú még csak 2 éves, de agydaganata most harmadszorra is kiújult.

Ádám mindössze 2 éves, mégis halálos betegséggel kell megvívnia harcát. A kisfiú szenvedése nyolc hónapos korában kezdődött. Akkor derült fény a súlyos diagnózisra: rosszindulatú agydaganata van, mely az ő esetében az agytörzsön helyezkedett el.

„Hét hónaposan reggeli hányásokkal jelentkezett a betegsége, két hét háziorvosi vizsgálódás után a belgyógyászatra kerültünk vírus gyanújával. Az ételt és anyatejet elutasította teljesen„ – mesélte kálváriáját a kisfiát egyedül nevelő édesanya a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak. A gyermeket négy napig vizsgálgatták, mire végül az MR-vizsgálat kimutatta, hogy mi okozza a problémát.

„Azonnal meg kellett műteni. Hat órás volt a daganateltávolító műtét, a látható részeit a daganatnak sikeresen eltávolították. Egy hétig voltunk még a belgyógyászaton, mire megérkezett az eredmény: a daganat rosszindulatú. Másnap mentővel átszállítottak minket a gyermekonkológiára Miskolcra. Majd kemoterápiás kezelések kezdődtek!” – fogalmazott az anyuka.

Bár a kemoterápia lezárult, a következő vizsgálat augusztus végén kimutatta, hogy a daganat kiújult: akkor másfél centis tumor növekedett a kisfiúban. Szeptember 3-án Debrecenben négy és fél órás műtéttel a szabad szemmel látható részeit eltávolították.

Harmadszorra is kiújult a daganat

Úgy tűnt, minden rendben, hiszen Ádám már jó állapotban volt, és haza is engedték. Hamarosan azonban jött az újabb szörnyű hír.

„Már a sugárterápia részleteit ismertette velünk a kezelőorvos, ami két héttel a műtét után kezdődött volna, de Ádám egy héttel később sokat hányt és bevittem a kórházba kiszáradás gyanújával. Erős fejfájása, egyensúlyzavara lett a hányás mellett ezért sürgősen MRI-vizsgálat készült. A vizsgálat alig három héttel a műtét után újra a daganat kiújulását mutatta, ugyanott az agytörzsön szintén másfél centi nagyságban!„ - tette hozzá az édesanya. Kisfiát 28-án újra megműtötték. A gyermek ételt továbbra se fogad el száján át, így szondával, speciális tápszerrel történik az etetése. A szonda a hasában helyezkedik el, így nappal fecskendővel, este etetőgéppel táplálják. Járása inog, mivel egyensúlyproblémái lettek a fejében lévő nyomás miatt, csak segítséggel tud járni. Azt, hogy sikerült-e végleg eltávolítani a tumort, még nem tudni.

Segítségre szorulnak

„Egyedülállóként nevelem a két fiamat. Ádám havi kiadásai a speciális szonda tápszerével, gyógyszereivel és az étrendkiegészítőivel együtt kb. 30.000-40.000 forint. Még támogatással együtt is sokat kell érte fizetni! Dolgozni a betegsége miatt nem tudok, így nagyon kevés jövedelemből élünk, ami szinte semmire nem elég. Önkormányzati lakást bérlünk a kórházhoz közel, és bizony mindig jönnek a számlák. Nagyon sok kiadás van. Kérem, támogassák kisfiam gyógyulását, hálás szívvel köszönünk bármilyen támogatást!”

Ide kattintva tudod támogatni a kisfiú családját.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!