KÜLFÖLD

Zúzódásokkal vitték orvoshoz, kiderült daganattal küzd a 3 éves kisfiú

A szülők a zúzódásokat annak tulajdonították, hogy az energikus csöppség sokszor elesett. Ám ennél sokkal szörnyűbb volt az igazság.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya azt hitte, hogy kisgyermeke zúzódásai az esésekből származnak. Ám az orvosok sokkal szörnyűbb diagnózist közöltek a családdal: az akkor még csak 3 éves kisfiú rákos lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 31 éves Kimberley McFarquhar májusban vette észre, hogy Harrynek apró zúzódások vannak a lábán. Amikor azonban hároméves lett a kisfiú, légzési nehézségei támadtak, amivel azonnal orvoshoz vitték.

Fotó: 123rf

Az édesanya és 37 éves jelzáloghitel-ügynök férje, James McFarquhar úgy gondolták, hogy a kicsinek mellkasi fertőzése van. Néhány háziorvosi és kórházi látogatás után a házaspár megdöbbent, mert az orvosok akut limfoblasztos leukémiával (ALL) diagnosztizáltak Harryt, és alig 12 órával később megkezdték az intenzív kezelését.

Harry egyébként csodababaként érkezett szüleinek, ugyanis édesapja kemoterápián esett át, ami miatt az orvosok azt mondták nem lehet gyermeke. Jól lehet James már gyógyuló félben van, amikor azzal szembesült, hogy legféltettebb kincse is daganattal küzd, teljesen összetört.

„Amikor meghallottam a leukémia szót, azt gondoltam, hogy meg fog halni. Nem tudtam kiverni a fejemből ezt a gondolatot, szörnyű. Hatalmas csapás volt, az ember nem gondolja, hogy ez valaha vele is megtörténhet. Harry nagyon nyitott volt, szeretett a barátaival lenni és óvodába járni. Egy normális, boldog és egészséges kisgyereknek tűnt” – mesélt a szörnyű pillanatokról az édesanyja.

Harrynek még a negyedik születésnapját is a kórházban kellett töltenie.

„A férjem és én ezt már átéltük egyszer, ez egy nagyon nehéz út, és azon gondolkodtunk, hogy hogyan fogjuk tudni ezt végigcsinálni a kisfiunkkal? Még mindig az első hat hónapban vagyunk, Harry jól van, de nagyon fél. A kemoterápia rosszullétet, hányingert okoz neki, és nagyon letargikus. Ez bárkinek nehéz lenne, nemhogy egy gyereknek. Ez szívszorító. Gyakran ülök ott, és azt kívánom, bárcsak helyet cserélhetnék vele. Ha tehetném, egy szempillantás alatt megtenném” – tette hozzá Kimberley.

Az édesanya a GoFundMe oldalán egy adománygyűjtést is szervezett kisfia számára, hogy fedezni tudja az orvosi számláit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?