1 éve

Napi 12 órát dolgozik, hajnali 3-kor edz: Covidosokat ápol az ultrafutóbajnok anyuka

Megnyerte a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot Horn Zsanett, aki civilben az esztergomi kórház Covid-osztályán dolgozik ápolónőként.

Emberfeletti teljesítmény fűződik Horn Zsanett nevéhez. Az Esztergomi Futóművek kétgyermekes sportolója ugyanis úgy nyerte meg a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot, hogy közben napi 12 órát dolgozik a városi kórház Covid intenzív osztályán.

Fotó: Facebook

„Sokszor időszűkében vagyok, ezért általában az éjszakai műszak után vagy hajnali háromkor, munka előtt megyek el, teljesítem az olykor 50 kilométeres adagomat. Talán most a vírushelyzet javulásával könnyebb lesz az edzéseket kiviteleznem„ – mondta a Borsnak a 43 éves ultrafutóbajnok édesanya, aki a Balatonalmádiban rendezett versenyen először vett részt igazolt sportolóként, vagyis egészen elképesztő, 8 óra 20 perces időeredménnyel elsőre magyar bajnok lett.

Fotó: Bors

„Nagyon kikapcsol lelkileg, és meg is erősít a futás, főleg ebben a nehéz időszakban. Hosszú évek kemény munkája, mire valaki eljut oda, hogy ekkora távokat teljesítsen, én nyolc éve futottam először ultratávot, és nagyon megtetszett a verseny hangulata. Ilyen hosszú futásnál rengeteg holtponton kell átesni, melyek sokszor több kilométeren át eltartanak. Számomra ez a pont 70 kilométernél szokott eljönni” – elemezte a nehézségeket az ultrafutóbajnok Zsanett, aki legközelebb az Ultrabalatonon állna rajthoz egyéniben. A 221 kilométeres távot eddig egyszer, 2018-ban sikerült teljesítenie 27 óra 33 perces idővel, amit ezúttal szeretne megdönteni.

A 43 éves sportoló első profi versenyén rögtön megnyerte a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot / Fotó: Bors

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!