1 éve

„Jó apa a férjem!„-mondta a nő, akinek a férje leszúrta a drogtól őrjöngő fiát

Hány család életét teszi pokollá az olcsó, fillérekért kapható drog? A Borsod megyei Köröm településen a herbáltól őrjöngő fiát próbálta megfékezni egy családapa, és a vita hevében megszúrta gyermekét. Olivért életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az 1300 lakosú községben most mindenki a H. család tragédiájáról suttog. A községben jól tudják: a 300 forintos droghoz bárki könnyedén hozzájuthat, ennél azonban lényegesen nagyobb árat fizethet érte.

A helyiek hétfő óta a H. család pokoljárásáról beszélnek

H. Tibor és felesége, Éva négy gyermeket neveltek nagy szeretetben. Huszonegy éves fiuk, Olivér mégis félrecsúszott, három éve kapott rá a drogra. A helyiek egyöntetűen azt beszélik, hogy az apa az egész életét végigdolgozta, hogy mindent megadhasson a szeretteinek. Jelenleg is több helyen gályázik, felesége pedig a helyi önkormányzat takarítónője.

300 forint egy gramm herbálért

Hétfőn Olivért kis híján holtan szállították el, életveszélyes sérülést szenvedett a szúrástól, de sikerült megmenteni az életét. A családi ház udvarán egy bájos, szép lány fogadott bennünket. Ő maga az incidens ideje alatt éppen aludt, így már csak a mentők szirénázására lett figyelmes.

A Borsod megyei kistelepülésen is égető probléma a drogfogyasztás. Az olcsó herbálhoz bárki hozzájuthat, és a helyiek természetesen hallottak már a halálos bika drogról is. Ezúttal is majdnem halálhoz vezetett a drog

„Itt nagyon sokan árulnak mindenféle herbált! Egy grammért 300 forintot kérnek a terjesztők, de megesik, hogy már 250-ért is odaadják. A testvérem, Olivér három évvel ezelőtt szívta magába az első slukkot, mert egy barátnak nem nevezhető ismerőse rábeszélte. Előtte dolgos, rendes fiú volt, még Németországban is dolgozott állványozóként„ – mondta a fiatal lány.

Azt hittük, hogy meghal a testvérem

Az olcsó tudatmódosító kétszer okoz problémát: amikor éppen eluralkodik a hatása a fogyasztón, illetve akkor, amikor kezd kiürülni a szervezetből, hiszen súlyos szenvedéssel járnak az elvonási tünetek.

„Olivér rendszeresen tőlünk kért pénzt a biofűre. Az édesapám és mi is próbáltunk vele beszélni, hogy nem lesz jó vége az életmódjának, de hiába, ő vágyott az élvezetre. Többször is fenyegetőzött, hogy ránk töri az ajtót és kiveri az ablakokat. Máskor egy vasdarabbal fenyegetőzött, és egyszer úgy vágott a földhöz egy sörösüveget, hogy a bácsikánknak megsérült a lába ”– sorolta a bajokat a fejét csóválva Nikolett. „Anyukám el tudta volna intézni, hogy Olivért felvegyék közmunkára, de nem élt a lehetőséggel. Apukám hétfőn éppen kávét főzött a konyhában, amikor Olivér ismét pénzt követelt, hogy drogot vehessen. Ezen összevesztek, és valahogy kés került apu kezébe. Biztosan nem akarta megölni a testvéremet, csak rá akart ijeszteni. Felé bökött, de maga sem gondolta, hogy el is találja. Úgy tudom, hogy Olivér a tüdejéhez közeli területen sérült meg. Mialatt elszállították, a legrosszabbra gondoltunk. Azt hittük, hogy a testvérem akár meg is halhat, de Istennek hála, ez nem következett be „– fejezte be Niki.

Hazavárja családja a kórházból Olivért

Éva halk szavú asszony. Évtizedek óta töretlenül szerelmes a férjébe, és ezen a héten történtek sem változtatnak.

„Tibor jó apa! Képzeljék csak el, mi kellett ahhoz, hogy egy ilyen szörnyűség bekövetkezzen. Természetesen hazavárjuk Olivért, és bízunk benne, hogy legalább most megjön az esze!” – mondta a Borsnak a családanya.

Oli hirtelen sajnos agresszívvé vált, és ezt a barátnője sem tudta elviselni. Ezért veszítette el azt a csodálatos kislányt!„

Ugyan a szabadlábon védekező apát, Tibort is elértük, ám ő nem kívánt nyilatkozni munkatársunknak. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja. A rendőrség nem látta szükségesnek őrizetbe vételét, szabadlábon védekezhet.

Önvédelem esetén felmenthetik

Tran Dániel ügyvéd a Borsnak általánosságban fejtette ki véleményét. „A jog ismeri a szándékon túli eredményű bűncselekményeket. Ez azt jelenti, hogy valaki sérülést szeretne okozni a sérültnek, de nem kívánja a halálát. Ha a sértett mégis életveszélybe kerül, akkor sem emberölési kísérletről, hanem életveszélyt okozó testi sértésről beszélünk” – magyarázta az ügyvéd. Tran hangsúlyozta, hogy ha bebizonyosodik, hogy a tettes csupán védekezett, amikor a sérülést okozta, a jogos védelmi helyzet kizárja a büntethetőséget. „Az életveszélyt és a halált okozó testi sértés büntetési tétele egyaránt 2–8 év, de természetesen a bíróság az eredmény ismeretében közelít a büntetés kiszabásakor az alsó vagy a felső értékhez„ – tette hozzá a jogász.  

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

origo.hu

Újabb elképesztő hírhamisítással bukott le a Telex

mindmegette.hu

11 bombasztikus ebéd, ha nem akarsz húslevest főzni a hétvégén

vg.hu

Jó hírt kaptak a nem hatósági áron tankolók

metropol.hu

Titoktartást kért a násznéptől Hosszú Katinka, képet sem posztolhatnak az esküvőről

hirtv.hu

Egymásba karolva zuhant ki a hatodikról a színész és felesége

origo.hu

Nincs felső, amely elbírná Demi Rose hatalmas melleit - fotók

mindmegette.hu

Ez igen! Dobó Ági segítségével közel 60 ezer adag étel jutott el rászorulók részére

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

ripost.hu

Érkezik a Vízöntő telihold: 4 csillagjegynek sorszerű fordulatot hoz az életébe

ripost.hu

Gyönyörű menyasszony volt: fotó Kiss Virág esküvőjéről

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

INSIDER

Aprólékosan megtervezték az idei tűzijátékot, kiderültek a részletek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Napelemekkel is csökkenthető a rezsi, még lehet pályázni

INSIDER

Rabszállítót vennél? Most megteheted!

INSIDER

Búcsút mondhatunk a nyárnak? Ilyen időjárás vár ránk

INSIDER

Hihetetlenül cuki: így tölti a nyarat az SMA-s Zsombi

INSIDER

Rossz hírünk van, ha strandra készülsz