1 éve

Különleges karácsonyfa hívja fel a figyelmet a környezettudatos ünneplésre – videó

Karácsony után érdemes a felhalmozodott szemetünkről környezettudatosan gondoskodni.

Az ünnepek elmúltával a sok felesleges csomagolóanyag mellett rengeteg étel is a szemetesben végzi. A túlfogyasztás mértékét és a felhalmozott hulladék mennyiségét kiválóan szimbolizálja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által készítettet karácsonyfák, amik kizárólag háztartási hulladékból állnak.

Annak céljából készültek, hogy felhívják az emberek figyelmét, mennyire sok felesleges szeméttel terheljük környezetünket az ünnepek alatt, a Campona Bevásárlóközpontban, a Váci úti Tescoban és a Tesco Megaparkban is láthatjuk a különleges karácsonyfákat. A hulladékból készített fa magassága 2,5 méter, a szélessége pedig 120 centi!

Fotó: szelektalok.hu/

Bár mi, magyarok, nem vagyunk az élbolyban a termelt hulladék mennyiségét illetően, a számok mégis sokkolóak. Egy magyar átlagosan évente több mint 388 kiló szemetet hoz létre, azaz naponta jóval több, mint egy kilót! Ráadásul ennek jó része éppen a karácsonyi ünnepekre koncentrálódik!Karácsonykor hozzávetőlegesen mintegy 250 ezer tonnányi csomagolási hulladék végzi a szemétben.

Nem árt tudni: egy tonna papír előállításához körülbelül hat felnőtt méretű fa feldolgozására van szükség, így karácsonykor nemcsak a díszítésre szánt fenyőfák esnek az ünneplés áldozatául.

Már megtalálható a Tescoban karácsonyfa, amely kizárólag – természetesen megtisztított – hulladékból készült. Láttál már olyan karácsonyfát, amely hulladékból készült? Most láthatsz, ha felkeresed a Váci úton található Tesco Hipert. Szerinted megéri, hogy évről évre sok-sok szemetet termelünk karácsony táján vagy lehetne zöldebb, környezettudatosabb is az ünnep?🎄♻️ Közzétette: Szelektalok.hu – 2020. december 21., hétfő

„Ezzel a karácsonyfával is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a szeretet ünnepe ne a fogyasztásról vagy a felesleges tárgyi ajándékokról szóljon. Nemcsak karácsonyfadíszeket, kiváló ajándékokat is készíthetünk újrahasznosított vagy maradék anyagok felhasználásával, ráadásul a saját kezűleg készített meglepetések mindig nagyobb örömet okoznak” – mondta Dr. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár, a karácsonyfa felállításakor.

Érdemes ennek megfékezéséért végiggondolni mire is van valójában szükségünk! További információk a szelektalok.hu weboldalon.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!