2 éve

Találós kérdés: miből készült ez az ékszer?

Megmutatták a fiatalok, hogyan lehet értéket teremteni a szemétből.

Ezek az ámulatba ejtő ékszerek használt számítógépek alaplapjaiból és videokártyáiból készültek.

Révai Krisztina ékszerkészítő, a REkreáció márka alapítója készítette őket.

Megtudtuk: a tervező a Máltai Szeretetszolgálat használt elektronikai eszközök bontásával foglalkozó üzemében dolgozik, ahol halmokban áll a hulladék, innen jött az ötlet.

Egy kedves vásárlónk ajánlását küldöm szeretettel! :) https://ringmagazin.hu/2020/06/30/regi-wamp-rendezveny-latogato-vagyok/ Közzétette: REkreáció2020. június 30., kedd

 

 

A cél az, ha valamit már nem használunk, újra bekerüljön a körforgásba és új célt, új rendeltetést találjunk nekik.

„Felhívjuk mindenki figyelmét az egyéni felelősségünk fontosságára, a tudatos környezetkímélő életmód lehetőségére és arra, hogy közös erővel tisztább országot és gyermekeink számára is élhető környezetet tudunk biztosítani„ – mondta Dr. Boros Anita az ITM államtitkára a „Legyünk kreatívak hulladékból!” című ötletpályázatának díjátadóján.

A pályázaton I. helyezést ért el Révai Krisztina, az elektronikai hulladék felhasználásával készített mandzsetta gombokkal.

A bíráló bizottság döntése alapján két második helyezést is kiosztottak: II. helyezést ért el Gál Anna, aki a pályázatra 3 alkotást nyújtott be.

Az alkotásai alapanyaga újrahasznosított textilhulladék volt, illetve szintén II. helyezést ért el Mikó Dániel, a hulladék utolsó órája című alkotásával.

Az alkotáshoz fémhulladékot, zárszelvényeket és fa maradványokat használt fel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!