Létrehozva: 2019.09.14.

Sorfallal és kutyákkal védték a szekszárdi gyerekgyilkost

Szokatlan jelenetek játszódtak le pénteken a Szekszárdi Törvényszéken, amikor a gyermekgyilkossággal vádolt K. Dánielt előállították. A hatéves áldozat, Leonetta családja ugyanis felindultan várta, a rendőrök sorfallal, kutyával védték a vádlottat. Leonetta édesanyját erővel kellett visszatartaniuk, mert nekiment lánya feltételezett gyilkosának.

Botránnyal kezdődött tegnap reggel a Szekszárdi Törvényszéken a 6 éves Leonetta meggyilkolása miatt indult bírósági eljárás.

Fotó: Keller Mátyás

 

Megakadályozták az önbíráskodást

A vádlottat, a 17 éves K. Dánielt lábbilincsben, vezetőszáron hozták a bíróságra. Rendőrsorfal választotta el az áldozat családjától, de a bíróság előtt is tucatnyi rendőr volt.

A bíró zárt tárgyalást rendelt el, csak az léphetett a bíróság épületébe, aki szerepelt a biztonságiak listáján. Kalányos Gábort, a kis áldozat édesapját beengedték, a kislány édesanyját azonban nem. A család már ekkor nekifeszült a rendőröknek, akik körbezárták őket.

„Mi nem gyilkoltunk, mégis nekünk állnak sorfalat a rendőrök! – kiabálta az anya. – Még kutyás, fegyveres őrt is hívtak ránk... Felháborító, hogy nem engednek be, amikor én vagyok a megölt kislány anyja!”

Tapintható volt a feszültség akkor is, amikor a tárgyalást követően elszállították K. Dánielt. A rendőrségi sorfal körbeállta a büntetés-végrehajtás furgonját, és közölték a hozzátartozókkal, meddig mehetnek.

Amikor azonban az édesanya meglátta K. Dánielt, dühében neki akart ugrani, amiben a rendőrök megakadályozták.

Részleges beismerést tett a vádlott

„Az ügyészség ismertette a vádiratokat, az emberölés mellett ugyanis lopás kísérletével is vádolják K. Dánielt – számolt be a zárt ajtó mögött történtekről a Ripost-nak dr. Székely Gábor ügyvéd. – K. Dánielnek lehetősége volt arra, hogy vallomást tegyen és beismerje a bűncselekmény elkövetését. Ő csak részben tett beismerő vallomást. Azt mondta: 'Háromszor megütöttem Leonettát, majd ő belegurult a patakba'.”

Fotó: Sulyok László

Az ügyvédtől megtudtuk: a gyilkos eszközön, kövön talált DNS-minta a vádlotté, az áldozaté, a harmadik pedig az egyik helyszínelő rendőré. Arra, hogyan kerülhetett a szigorú protokoll ellenére egy rendőr DNS-e a bizonyítékra, az ügyvéd egyelőre nem tudja, mert még nem kapta kézhez az iratokat.

„Dániel úgy tett vallomást korábban és most is, hogy észrevehetően valamilyen befolyásoltság alatt áll – vélekedett az ügyvéd.- Ez lehet lelki ok, stressz vagy akár gyógyszer. Nem összefüggően beszél, pedig az áldozat szülei, akik születésétől ismerik, elmondták, hogy a hétköznapi életben normálisan beszélt. Valószínűleg javasolni fogom, hogy a következő tárgyalás előtt vessék alá orvosi vizsgálatnak, annak érdekében, hogy a későbbiekben fel tudjak tenni neki kérdéseket, és azokat meg is tudja válaszolni.”

 

Áldozata apjának a szemébe nézett

Kalányos Gábor nem tud aludni, amióta elvesztette kislányát. Fájdalmas volt számára, hogy közel kellett ülnie lánya gyilkosához.

Fotó: Sulyok László

„Éppen Dani mögé kellett leülnöm, néhány centi választott el minket, szívem szerint azt tettem volna vele, amit ő tett a kislányommal – mondta a Ripost-nak a tárgyalás után. – Volt egy pillanat, amikor Dani hátrafordult és a szemembe nézett. Semmiféle megbánást nem láttam rajta, üres volt a tekintete. Nehéz elhinnem, hogy a harmadik DNS-minta egy helyszínelőtől származik, azt reméltük, ez a vizsgálat fényt derít majd arra, ki volt Dani bűntársa. Mi úgy gondoljuk, nem ő volt az egyetlen elkövető, hiszen korábban K. Dániel is megnevezte azt a férfit bűntársaként, aki megfenyegette a családomat!”

 

Félreértés történt

Bár a bíró erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el, az áldozat szülei részt vehetnek azon. Kiderült: tegnap egy félreértés miatt nem engedték be az édesanyát. Az idézés ugyanis a házaspár közös lakcímére érkezett, de csak az apa nevére szólt. A következő tárgyaláson már részt vehet az édesanya is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen tomboló, mocskolódó baloldali politikusokat május elsején! - videó

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

ripost.hu

"Csak házas pasikkal randevúzom és egyáltalán nem szégyellem magam"

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal