Létrehozva: 2019.08.23.

Rékasi Károlynak is megoldást jelenthet az új, lábhosszabbító csodamódszer

Négy centimétert sikerült növelni a páciens lábának hosszán azzal a forradalmian új eljárással, amit magyar orvos először alkalmazott a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján. Éppen ennyivel rövidebb Rékasi Károly színművész lába négy évvel ezelőtti balesete óta. Bár biztosat az orvos látatlanban nem mondhat, ha minden körülmény kedvező, Rékasi számára is teljes gyógyulást hozhat a mágneses lábhosszabbító módszer!

A 40 éves Szilágyi Attila boldog, hogy végre strandpapucsot húzhat, és remélheti, hogy régi álma teljesül: már az idén télen síelhet!

Ő az első, akinek a Semmelweis Egyetem klinikáján egy magyar orvos forradalmian új mágneses módszerrel megnyújtotta a lábát.

Mint arról a Ripost beszámolt, olyan embernek jelenthet megoldást ez a módszer, akinek a két lába baleset miatt vagy veleszületetten különböző hosszúságú.

„Ez az első nyaram, hogy strandpapucsban járhatok” – mondta nagy örömmel a Ripostnak Szilágyi Attila, akinek születése óta 4,5 centivel hosszabb volt az egyik lába a másiknál, így eddig el sem tudta képzelni, hogy milyen két egyforma lábbal élni.

„Hihetetlenül felszabadító érzés. Eddig egy speciális magasító betétet használtam a cipőmbe téve, és nem szerettem a testemet. Számomra az, hogy egyforma lett a lábam, nem csak fizikai változás, lelkileg is nagyon átalakultam a kezelés hatására. Ez jelentős életminőség javulást hozott a számomra.”

A lábhosszabbítás fél évig tartott és nem volt egyszerű. Közös küzdelem volt az orvossal, dr. Domos Gyula egyetemi tanársegéddel együtt.

Fotó: Semmelweis Egyetem – Kovács Attila

„Attilának másfél évet kellett várnia erre a módszerre, a kezeléseket februárban kezdtük el”– meséli az orvos, majd így folytatja: „A bal combcsontjába egy speciális velőűrszeget ültettünk be, amit a bőr fölé tartott, mágneses teret létrehozó szerkezettel stimulált a beteg minden nap háromszor kér percig. Így naponta körülbelül egy milliméterrel növelte meg a lábát úgy, hogy közben nem károsodtak az izmok és a lágyrészek.”

Attila szerint maga a mágneses kezelés már nem fájt, de a műtét után volt egy nehéz időszak.

„Ez a módszer nem annyira a fájdalom tűrését, mint inkább sok türelmet igényel” – fogalmazott.

Mégis, érdemes volt végig csinálni!

Fotó: Keller Mátyás

Még hátra van a rehabilitáció, a férfinak gyógytornáznia kell. A beültetett hosszabbító eszköz egy-két évig még a helyén marad, de már nem okoz kényelmetlenséget.

Fotó: Keller Mátyás

 

„Nagy vágyam, hogy egyszer síelhessek. Ennek a kezelésnek a hatására ez valósággá válhat” – lelkendezett Attila. Az orvos szerint a férfi példája és a tapasztalatok alapján mások számára is elérhető lesz ez a gyógymód. Szeptemberben egy olyan páciens combjába ültetik be a velőűrszeget, akinek az egyik lába tíz centivel hosszabb a másiknál! Ez a különbség túl nagy, ezért két részletben kell majd nyújtani a lábat. A Ripost kérdésére viszont az orvos nem tartotta kizártnak, hogy a 2015. június 30-án motorbalesetet szenvedő színművészen, Rékasi Károlyon is segítsenek. Az ő egyik lába négy centivel lett rövidebb az ütközés miatt.

„A négy centiméteres különbség orvosolható ezzel a módszerrel” – mondta Dr. Domos Gyula egyetemi tanársegéd. „De nem láttam az ő röntgenfelvételét, sem a lábát, vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy eldöntsük, számára is megfelelő-e ez a módszer. Fontos, hogy a páciens egyebekben egészséges legyen, vizsgálatok után dönthető el, belevághatunk-e a műtétbe.”

A népszerű színész számára komoly lehetőséget jelenthet a PRECICE mágneses végtaghosszabbító készülék.

„A sérült lábam négy centiméterrel lett rövidebb. Egy hosszabb séta fájdalommal jár, és nem tudom úgy élni sem a privát, sem pedig a szakmai életemet, ahogyan azt elterveztem vagy szeretném. Korlátozva élem a mindennapjaimat és sarokemelőt kell viselnem, ha színpadra lépek”– mondta korábban lapunknak Rékasi, aki mindent megtesz, hogy úgy élhessen, mint a balesete előtt, így várhatóan vállalná a lábhosszabbítással járó nehézségeket is.

„Előre kell néznem és ebben Márai Sándor egy gondolata segít: „Az emberrel nem csak történnek a dolgok, az ember csinálja is azt, ami történik vele.” Ebbe a gondolatba kapaszkodom, azon dolgozom, hogy a jövőm tőlem függjön” – nyilatkozta a színész. Kerestük a művészt, hogy felhívjuk a figyelmét a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján végrehajtott bravúros beavatkozásra, de lapzártánkig nem sikerült elérni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

mandiner.hu

A világ legboldogabb embere lett a magyar válogatottnál már leírt focista

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán