Létrehozva: 2018.08.19.

Megrázó részletek derültek ki a soroksári gyilkosságról

"Oda sem engedtek, az egyik rendõr remegõ kézzel jött ki, s közölte a rossz hírt" - mondta a férj.

Szerző Ripost

Egy hónap híján öt éve vesztette el a feleségét Kardos Lajos. Még mindig megtörten emlékszik azokra az idegörlő órákra, amikor nem tudta, hol van Krisztina. Végül a legrosszabb félelme vált valóra.

Az egész ország megdöbbent azon a csütörtök reggelen, amikor jött a hír: előző este brutálisan megöltek egy 36 esztendős családanyát Soroksáron. A gyönyörű Kardosné Gyurik Krisztina a szokásos kora esti futására indult 2013. szeptember 25-én, de sosem tért haza. Útközben megtámadták, kezeit és lábait összekötözték, megbecstelenítették, vé­gül kegyetlenül meggyilkolták. Le­meztelenített holttestére a házuk közelében fekvő bicikliút menti bozótosban találták, nyakában szorosan egy kötéllel.

"A szokásosnál később, háromnegyed nyolckor ment el aznap futni. Nagyjából negyven perc alatt végezni szokott, másfél óra elteltével a fiunk jelezte, hogy anya még mindig nem ért haza. Én a vacsora után mosogattam, fel sem tűnt, hogy így elszaladt az idő. Eközben gyilkolták meg szegényt. Próbáltam hívni, de a telefonja ekkor már ki volt kapcsolva" – emlékezett vissza a szörnyű estére Kardos Lajos, aki – mivel már teljesen sötét volt – 11 éves kisfiukkal karöltve rögtön a rendőrségre sietett.

Azt gondolták, hogy Krisztinát baleset érte, elütötte egy autó, de „sajnos” nem így történt. A rendőrségen először közölték, hogy felnőtt embert csak 24 óra elteltével kezdenek keresni, de – miután Kardos többszöri próbálkozásra sem találta nejét a futótávon – kiküldtek egy keresőkutyát.

"Mintát vettek az egyik otthoni ruhájából, aztán szinte egy pillanat alatt szagot fogott a kutya. Alig tudták utolérni a rendőrök, egyből megtalálta Krisztát az egyik fa tövében. Oda sem engedtek, az egyik rendőr remegő kézzel jött ki, s közölte a rossz hírt. Senkinek nem kívánom azt az érzést, borzasztó volt" – mondja Kardos Lajos.

Azóta több száz tanút hallgattak ki az ügyben, a legfrissebb adatok szerint csaknem 60-an tettek bejelentést. Gyanúsítottja sosem volt az ügynek, de a nyomozás kezdeti sza­kaszában a rendőrök a férjet és Krisztina szeretőjét is lehetséges el­követőként tartották számon. Ezek a szálak végül zsákutcának bi­zonyultak.

Pár hónapja vallomást tett a rendőrségen egy nő, akinek meggyőződése volt: párja végezhetett Krisztinával. A bizonyítékait részletesen feltárta a rendőrségen, és az özveggyel is felvette a kapcsolatot. A nyomravezető egy rendőrségi kamerafelvételen is felismerte az exét, aki a soroksári gyilkosság után másfél évvel egy vonat elé ugorva véget vetett életének. Az azóta elvégzett DNS-vizsgálatok azonban kizárták a férfi szerepét.

"Kriszti levette a karkötőit és a nyakláncát. Kényszeredett, zavart mo­sollyal mondta: inkább így tesz, minthogy letépjék róla. Ilyet előtte sosem csinált, de láttam, hogy nem akarja elmondani az okát, ezért nem is forszíroztam. A tragédia után már fontosnak tartottam, de talán sosem fog kiderülni a teljes igazság" – magyarázta Lajos.

Lajosnak az elmúlt években se éjjele, se nappala. Szinte ezzel az üggyel kel s fekszik. Rengeteg izgalmon, rendőrségi kihallgatáson és sajtómegkeresésen van túl. A kisfia csupán 11 esztendős volt akkoriban, a lehető legrosszabb helyzetben, a kamaszkor elején veszítette el az édesanyját. A Kardos család most abban reménykedik, talán a rendőrség hamarosan pontot tehet az ügy végére, s egy pokolian nehéz öt évet tudnak lezárni - írta a Bors.

 
 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria