4 éve

Becsapnak a gyümölcsökkel, lelepleztük

A Ripost leleplezte: rengeteg gyümölcsárus átver minket a piacokon: kamu származási helyet tünetnek fel a gyümölcsön, zöldségen, hogy jó minõségû helyi, kistermelõi árunak tûnjön a ki tudja honnan származó nagyüzemi termék, amit így jóval drágábban adhatnak!

Szatymazi őszibarack”, „csepregi áfonya”, „debreceni meggy” – ilyen hangzatos neveket adnak a piaci árusok a gyümölcsöknek – ám a %Ripost% kiderítette, hogy ezek jó része kamu!

A budapesti nagybani piacon például még nincs magyar áfonya, csak lengyel vagy román import – ehhez képest több fővárosi piacon is láttunk „magyar” vagy egyenesen „csepregi” áfonyát. Amikor a Fény utcai piacon megkérdeztünk egy árust, hogy honnan tudja, hogy magyar az áruja, morcos lett:

„mi köze hozzá?”

– válaszolta…

Budapestre nem küldenek áfonyát

Megkerestük a hazai legnagyobb áfonyatermelőket a Vas megyei Csepregen, és a zalai Galambokon.... Elmondták, hogy nem is szállítanak Budapestre! Az is kiderült, hogy idén alig van magyar málna, mégis teli vannak vele a piacok...

A pénteki Ripost napilapból kiderül: a trükközésekről a szakma is tud! Hogy mit tehetünk mi, vásárlók, megtalálja a reggeli  újságban!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!