tóth gabi
Szennyvízben pácolódtak a kolbászok, egérkaki szaglott a sonkák között - botrány, mit mûveltek az üzletben!
Egy Győr-Moson-Sopron megyei húsboltban és a hozzá tartozó előállító helyen razziáztak a Nemzet Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei - és még a sokat látott ellenőröket is megviselte az a látvány, ami itt fogadta őket!
Az üzlet és az előállító szabálytalanságot szabálytalanságra halmozott. Az csak a kisebbik gond, hogy az adminisztrációs részen nem volt minden rendben - de az élelmiszereket sem biztonságos körülmények között tárolták vagy készítették.
A helyiségekben nem volt meleg víz, így a dolgozók megfelelően kezet sem tudtak mosni. A szennyvíz dugulás miatt abba a terembe folyt, ahol a kolbászokat érlelték, a disznósajtokat pedig egerek rágcsálták meg, de az ellenőrök a húsosládákban is találtak egérürüléket. Az élelmiszer-hulladékot a felhasználásra váró húsokkal együtt tárolták, és sokszor az udvaron főztek, mosatlan edényekben.
Az üzlet több megyei boltba is szállította termékeit - ezeket a hatóság most visszarendelte, az undorító egység tevékenységét pedig azonnal felfüggesztette.