HŰHA

Szerző Maca néni

6 hónapja

Kiborult a bili! Több színész is kipakolt a hírhedt színházról

Régóta terjednek pletykák a Perjés János alapította Spirit Színházról, de most többeknél betelt a pohár.

Néhány napja egy keserű poszt jelent meg a színész és színházalapító Perjés János oldalán, aki a hírhedt Spirit Színház alapítója.  A teátrum működését eddig is botrányok tarkították. A vezetőjével szemben hangzottak már el abúzus vádak és történetek keringtek erőszakosságáról. A legtöbben ugyanakkor arra panaszkodtak, hogy Perjés jellemzően nem fizet az elvégzett munkáért cserébe, legyen szó színészről, vagy "csak egy egyszerű" díszletmunkásról. Nos, a színigazgató most bejelentette, hogy visszaadja szerepeit és arra panaszkodott a posztjában, hogy egyedül érezte magát a művészetért vívott "harcában", ezért inkább a tanítás felé fordul a jövőben. Ugyanakkor posztja végén kéri, hogy aki tudja, támogassa őt anyagilag... 

Fotó: Facebook/Picasa

"A nyáron búcsút mondok a szerepeknek. Ősszel még vár egy Szobotka Tibor, Kocsis Judit Szabó Magdája mellett. A tanítás öröm. A coaching, a Spirituális intelligencia nagyobb vonzás. Szép volt Mengele, Cipolla, Karamazov vagy a Closer. De a környezetétől, létrejöttétől, járulékos kollégáitól muszáj elszakadnom. A gyomrom (sem) bírja. Alkotásra, erőre teremtettem, nem a szorongásra. Be kell látnom, hogy egyedül nem megy. Az érem rám eső részét tán egy könyv tartalmazza majd. Nem kellenek zsaroló kollégák, olyanok, akik 10 évig vittek, most hogy nehéz, támadnak. Nem kell több kiszolgáltatottság, több hazugság, amikor csak én állok ki egy csapatért. Fordítva a tíz év alatt egyszer sem történt meg. A miértje az én ügyem és tanulságom. A színház jövője támogatás nélkül rejtély" - írta posztjában Perjés, aki ezzel magára is rántotta azokat a művészeket, akiknek korábban már volt tapasztalatuk a munkamódszereit illetően, vagy éppen évek óta várják hiába, hogy megkapják a pénzüket.

Miután a Spirit Színház vezetőjének posztját valaki tovább osztotta a közösségi oldalon a komment szekcióban megjelent a népszerű énekes, Farkas Gábor Gabriel, aki nem rejtette véka alá markáns véleményét: 

Fotó: Pavol SRNA / Facebook

"Ha lenne komoly szakszervezet, meg sem alapul az a színház… Még soha nem hallottam onnan senkitől fizetéssel kapcsolatban jót… Én egy egész lemezt csináltam meg neki úgy, hogy majd a fellépésekből lesz bevétel, de az ígért haknikból kettő jótékonysági lett és annyi. Szerintem szimplán felelőtlenül álmodozik és jó lehet a rábeszélőkéje, ha még mindig tudja ezt csinálni. Valószínűleg a coachingban ezt tudná kamatoztatni. A semmiből másokkal sikert csináltatni" - írta Gabriel, akihez Szinetár Dóra is csatlakozott. A színésznő egy hosszú kommentben összegezte véleményét és tapasztalatait Perjésről. 

Fotó: Forgács Bea / Facebook

"Az elmúlt 10 évben számtalan kolléga hívott minket Zalánnal, hogy meséljük el a vele kapcsolatos rémtörténetünket. Megtettük. Az ötven százalékuk azután is leállt vele dolgozni. Aztán kiborult, amikor őt is átverte, meglopta, megszégyenítette. A kollégáink (és mi is nyilván) rá vagyunk szorulva minden olyan lehetőségre, ami a szabad, jóhangulatú, független munka reményével kecsegtet. És az emberek nagy része, akármit is tettek vele, fél előállni a maga történetével, mert a végén még “majd ebből is ő jön ki rosszul”. Pont, mint a legtöbb máig lezárt színházi metoo ügyben. Rólunk megíratta ez a jóember annak idején, hogy kirúgott minket, mert nem tudott ránk jegyet eladni. Miután közöltük vele, hogy ha nem fizeti ki a kollégáinkat, és nem hajlandó valami minimális befektetést tenni a szervezésbe, ezzel garantálva valamilyen nézőszámot, akkor nem szeretnénk vele tovább dolgozni. De a cikk úgy jelent meg, ahogy ő lenyilatkozta. És ha elkezdtünk volna hangosan tiltakozni, abból is mi jöttünk volna ki hülyén. Vannak sajnos ilyen emberek. Gondolom az a “feladatuk”, hogy nehéz helyzetbe hozzanak másokat, amikből azok tanulhatnak. És ha spirituális akarok lenni, legkevésbé őt magát irigylem. Nem lehet jó Perjés Jánosnak lenni…"- fejtette ki Szinetár.

Nyírő Beáta színésznő is úgy döntött, hozzászól Perjés János posztjához:

"Ó! És mit fog tanítani? Hogy hogyan kell ügyesen ellopni a kollégák pénzét? A spirituális intelligencia ott kezdődik, hogy először őszintén szembenézünk magunkkal!"- fogalmazott röviden. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja Cindy Crawford - fotók

borsonline.hu

"Szerelemből költöztem a tanyára" – Így él a Remény Farmon a fiatal pár

vg.hu

Adani már százmilliárd dollárt bukott, lassan teljes Indiát porig égeti

ripost.hu

Budapestre érkezett a világhírű színész: 5 perces videóval jelentkezett be

mandiner.hu

Katonai szakértő: Ukrajna elfogyóban van

borsonline.hu

L.L. Junior páros lábbal szállt bele Iszak Eszterbe

astronet.hu

Ez a 4 csillagjegy bármit elérhet az Oroszlán telihold idején

ripost.hu

Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme – Fotó

ripost.hu

„Kék gömbök jöttek be a házba” – a halál torkából tért vissza a professzor

ripost.hu

Vérfagyasztó részletek derültek ki Szilágyi Piroska haláláról

ripost.hu

Az a furcsa, hogy csak most lett vége, mondja a barát Kucseráék házasságáról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

HŰHA

Megszólalt Tápai Szabináék barátja: „Több sebből vérzett a házasságuk”

HŰHA

Lázadnak az RTL sztárjai: sorra rúgják ki a csatorna műsorvezetőit

HŰHA

Megint megjelent Berki Krisztián szelleme? Mazsi mellett tűnt fel a fotón

HŰHA

„A sz*rra van igény” – beleállt G.w.M-be a kétszeres aranylemezes énekes

HŰHA

Popsis fotó: Elárulta Bódi Sylvi, ki készíti róla a képeket

HŰHA

"Csodálatosnak tűnsz" - Király Viktor a neten csajozik?

HŰHA

Megdöbbentő részletek derültek ki Lisa Marie Presley haláláról

HŰHA

Ebben az intézetben töltheti a börtönbüntetését Galambos Lajos