Létrehozva: 2022.07.16.

Kiborult a bili! Több színész is kipakolt a hírhedt színházról

Régóta terjednek pletykák a Perjés János alapította Spirit Színházról, de most többeknél betelt a pohár.

Néhány napja egy keserű poszt jelent meg a színész és színházalapító Perjés János oldalán, aki a hírhedt Spirit Színház alapítója.  A teátrum működését eddig is botrányok tarkították. A vezetőjével szemben hangzottak már el abúzus vádak és történetek keringtek erőszakosságáról. A legtöbben ugyanakkor arra panaszkodtak, hogy Perjés jellemzően nem fizet az elvégzett munkáért cserébe, legyen szó színészről, vagy "csak egy egyszerű" díszletmunkásról. Nos, a színigazgató most bejelentette, hogy visszaadja szerepeit és arra panaszkodott a posztjában, hogy egyedül érezte magát a művészetért vívott "harcában", ezért inkább a tanítás felé fordul a jövőben. Ugyanakkor posztja végén kéri, hogy aki tudja, támogassa őt anyagilag... 

Fotó: Facebook/Picasa

"A nyáron búcsút mondok a szerepeknek. Ősszel még vár egy Szobotka Tibor, Kocsis Judit Szabó Magdája mellett. A tanítás öröm. A coaching, a Spirituális intelligencia nagyobb vonzás. Szép volt Mengele, Cipolla, Karamazov vagy a Closer. De a környezetétől, létrejöttétől, járulékos kollégáitól muszáj elszakadnom. A gyomrom (sem) bírja. Alkotásra, erőre teremtettem, nem a szorongásra. Be kell látnom, hogy egyedül nem megy. Az érem rám eső részét tán egy könyv tartalmazza majd. Nem kellenek zsaroló kollégák, olyanok, akik 10 évig vittek, most hogy nehéz, támadnak. Nem kell több kiszolgáltatottság, több hazugság, amikor csak én állok ki egy csapatért. Fordítva a tíz év alatt egyszer sem történt meg. A miértje az én ügyem és tanulságom. A színház jövője támogatás nélkül rejtély" - írta posztjában Perjés, aki ezzel magára is rántotta azokat a művészeket, akiknek korábban már volt tapasztalatuk a munkamódszereit illetően, vagy éppen évek óta várják hiába, hogy megkapják a pénzüket.

Miután a Spirit Színház vezetőjének posztját valaki tovább osztotta a közösségi oldalon a komment szekcióban megjelent a népszerű énekes, Farkas Gábor Gabriel, aki nem rejtette véka alá markáns véleményét: 

Fotó: Pavol SRNA / Facebook

"Ha lenne komoly szakszervezet, meg sem alapul az a színház… Még soha nem hallottam onnan senkitől fizetéssel kapcsolatban jót… Én egy egész lemezt csináltam meg neki úgy, hogy majd a fellépésekből lesz bevétel, de az ígért haknikból kettő jótékonysági lett és annyi. Szerintem szimplán felelőtlenül álmodozik és jó lehet a rábeszélőkéje, ha még mindig tudja ezt csinálni. Valószínűleg a coachingban ezt tudná kamatoztatni. A semmiből másokkal sikert csináltatni" - írta Gabriel, akihez Szinetár Dóra is csatlakozott. A színésznő egy hosszú kommentben összegezte véleményét és tapasztalatait Perjésről. 

Fotó: Forgács Bea / Facebook

"Az elmúlt 10 évben számtalan kolléga hívott minket Zalánnal, hogy meséljük el a vele kapcsolatos rémtörténetünket. Megtettük. Az ötven százalékuk azután is leállt vele dolgozni. Aztán kiborult, amikor őt is átverte, meglopta, megszégyenítette. A kollégáink (és mi is nyilván) rá vagyunk szorulva minden olyan lehetőségre, ami a szabad, jóhangulatú, független munka reményével kecsegtet. És az emberek nagy része, akármit is tettek vele, fél előállni a maga történetével, mert a végén még “majd ebből is ő jön ki rosszul”. Pont, mint a legtöbb máig lezárt színházi metoo ügyben. Rólunk megíratta ez a jóember annak idején, hogy kirúgott minket, mert nem tudott ránk jegyet eladni. Miután közöltük vele, hogy ha nem fizeti ki a kollégáinkat, és nem hajlandó valami minimális befektetést tenni a szervezésbe, ezzel garantálva valamilyen nézőszámot, akkor nem szeretnénk vele tovább dolgozni. De a cikk úgy jelent meg, ahogy ő lenyilatkozta. És ha elkezdtünk volna hangosan tiltakozni, abból is mi jöttünk volna ki hülyén. Vannak sajnos ilyen emberek. Gondolom az a “feladatuk”, hogy nehéz helyzetbe hozzanak másokat, amikből azok tanulhatnak. És ha spirituális akarok lenni, legkevésbé őt magát irigylem. Nem lehet jó Perjés Jánosnak lenni…"- fejtette ki Szinetár.

Nyírő Beáta színésznő is úgy döntött, hozzászól Perjés János posztjához:

"Ó! És mit fog tanítani? Hogy hogyan kell ügyesen ellopni a kollégák pénzét? A spirituális intelligencia ott kezdődik, hogy először őszintén szembenézünk magunkkal!"- fogalmazott röviden. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

magyarnemzet.hu

Hosszú idő után először ültek tárgyalóasztalhoz az oroszok és ukránok

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

hirtv.hu

Kiderült, ki a szerzője Magyar Péterék adatkezelési tájékoztatójának + videó

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Friss észlelés Loch Ness-ben: újabb bizonyítékok kerültek elő a szörnyről - Videó!

HŰHA

Egy veterán vallomása: "A hadsereg megpróbált beszervezni az UFO-vizsgáló alakulatba"

HŰHA

Súlyos baleset történt Eddie Murphy új filmjének forgatásán, csonttörést szenvedtek a stábtagok

HŰHA

Akkorát villantott az Exatlon bombázója, hogy még a nap is belepirult