Létrehozva: 2022.07.16.

Kiborult a bili! Több színész is kipakolt a hírhedt színházról

Régóta terjednek pletykák a Perjés János alapította Spirit Színházról, de most többeknél betelt a pohár.

Néhány napja egy keserű poszt jelent meg a színész és színházalapító Perjés János oldalán, aki a hírhedt Spirit Színház alapítója.  A teátrum működését eddig is botrányok tarkították. A vezetőjével szemben hangzottak már el abúzus vádak és történetek keringtek erőszakosságáról. A legtöbben ugyanakkor arra panaszkodtak, hogy Perjés jellemzően nem fizet az elvégzett munkáért cserébe, legyen szó színészről, vagy "csak egy egyszerű" díszletmunkásról. Nos, a színigazgató most bejelentette, hogy visszaadja szerepeit és arra panaszkodott a posztjában, hogy egyedül érezte magát a művészetért vívott "harcában", ezért inkább a tanítás felé fordul a jövőben. Ugyanakkor posztja végén kéri, hogy aki tudja, támogassa őt anyagilag... 

Fotó: Facebook/Picasa

"A nyáron búcsút mondok a szerepeknek. Ősszel még vár egy Szobotka Tibor, Kocsis Judit Szabó Magdája mellett. A tanítás öröm. A coaching, a Spirituális intelligencia nagyobb vonzás. Szép volt Mengele, Cipolla, Karamazov vagy a Closer. De a környezetétől, létrejöttétől, járulékos kollégáitól muszáj elszakadnom. A gyomrom (sem) bírja. Alkotásra, erőre teremtettem, nem a szorongásra. Be kell látnom, hogy egyedül nem megy. Az érem rám eső részét tán egy könyv tartalmazza majd. Nem kellenek zsaroló kollégák, olyanok, akik 10 évig vittek, most hogy nehéz, támadnak. Nem kell több kiszolgáltatottság, több hazugság, amikor csak én állok ki egy csapatért. Fordítva a tíz év alatt egyszer sem történt meg. A miértje az én ügyem és tanulságom. A színház jövője támogatás nélkül rejtély" - írta posztjában Perjés, aki ezzel magára is rántotta azokat a művészeket, akiknek korábban már volt tapasztalatuk a munkamódszereit illetően, vagy éppen évek óta várják hiába, hogy megkapják a pénzüket.

Miután a Spirit Színház vezetőjének posztját valaki tovább osztotta a közösségi oldalon a komment szekcióban megjelent a népszerű énekes, Farkas Gábor Gabriel, aki nem rejtette véka alá markáns véleményét: 

Fotó: Pavol SRNA / Facebook

"Ha lenne komoly szakszervezet, meg sem alapul az a színház… Még soha nem hallottam onnan senkitől fizetéssel kapcsolatban jót… Én egy egész lemezt csináltam meg neki úgy, hogy majd a fellépésekből lesz bevétel, de az ígért haknikból kettő jótékonysági lett és annyi. Szerintem szimplán felelőtlenül álmodozik és jó lehet a rábeszélőkéje, ha még mindig tudja ezt csinálni. Valószínűleg a coachingban ezt tudná kamatoztatni. A semmiből másokkal sikert csináltatni" - írta Gabriel, akihez Szinetár Dóra is csatlakozott. A színésznő egy hosszú kommentben összegezte véleményét és tapasztalatait Perjésről. 

Fotó: Forgács Bea / Facebook

"Az elmúlt 10 évben számtalan kolléga hívott minket Zalánnal, hogy meséljük el a vele kapcsolatos rémtörténetünket. Megtettük. Az ötven százalékuk azután is leállt vele dolgozni. Aztán kiborult, amikor őt is átverte, meglopta, megszégyenítette. A kollégáink (és mi is nyilván) rá vagyunk szorulva minden olyan lehetőségre, ami a szabad, jóhangulatú, független munka reményével kecsegtet. És az emberek nagy része, akármit is tettek vele, fél előállni a maga történetével, mert a végén még “majd ebből is ő jön ki rosszul”. Pont, mint a legtöbb máig lezárt színházi metoo ügyben. Rólunk megíratta ez a jóember annak idején, hogy kirúgott minket, mert nem tudott ránk jegyet eladni. Miután közöltük vele, hogy ha nem fizeti ki a kollégáinkat, és nem hajlandó valami minimális befektetést tenni a szervezésbe, ezzel garantálva valamilyen nézőszámot, akkor nem szeretnénk vele tovább dolgozni. De a cikk úgy jelent meg, ahogy ő lenyilatkozta. És ha elkezdtünk volna hangosan tiltakozni, abból is mi jöttünk volna ki hülyén. Vannak sajnos ilyen emberek. Gondolom az a “feladatuk”, hogy nehéz helyzetbe hozzanak másokat, amikből azok tanulhatnak. És ha spirituális akarok lenni, legkevésbé őt magát irigylem. Nem lehet jó Perjés Jánosnak lenni…"- fejtette ki Szinetár.

Nyírő Beáta színésznő is úgy döntött, hozzászól Perjés János posztjához:

"Ó! És mit fog tanítani? Hogy hogyan kell ügyesen ellopni a kollégák pénzét? A spirituális intelligencia ott kezdődik, hogy először őszintén szembenézünk magunkkal!"- fogalmazott röviden. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Russell Crowe Budapesten borotválkozott meg öt év után - fotó

origo.hu

Már szégyelli egymást Tóth Andi és Marics Peti?

mandiner.hu

Orbánt gúnyoló festmények szériái, lelkes promók az Indexen, Munkácsy-díj a Fidesz-kormány alatt – nohát, tényleg fokozhatatlan az elnyomás Magyarországon

ripost.hu

Ez ám a nagy fordulat: Vitray Tamás nem azt a nőt vette el, aki legutóbb a barátnője volt

vg.hu

Történelmi váltás: márciustól másképp lehet utazni a MÁV és a Volán járatain – itt vannak a részletek

origo.hu

Újabb háború robbanhat ki Oroszország miatt

mindmegette.hu

Mit főzzek a hétvégén? 11 tuti tipp a szombat-vasárnapi ebédhez

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Szolnoki évértékelés: folyamatosan bővül a helikopterflotta

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

ripost.hu

"A barátnőm az apámtól terhes - nem érdekli a 26 év korkülönbség sem"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Új jövevény érkezik Kulcsár Edina és G.w.M életébe

HŰHA

Berki Krisztián szelleme ismét megjelent: tisztázta a halála körülményeit

HŰHA

Kés alá fekszik Molnár Anikó

HŰHA

Keresztre feszítették Varga Viktort – Fotó

HŰHA

Mindent kipakolt, feldolgozni is nehéz Zimány Linda új fotóját

HŰHA

Megdöbbentő kijelentés: szívességet tett Tóth Gabi Krausz Gábornak?

HŰHA

Felrobbantotta az internetet: Zimány Linda melltartós fotójától ájuldoznak a rajongók

HŰHA

Lebuktató fotó készült Hódi Pamela férjéről