Itt az új köztársasági elnök-jelölt!

POLITIK
Létrehozva: 2015.05.13.

Hisz a szüzességi tesztben Egyiptom Ura

Ki gondolná, hogy Egyiptom vezetõje, a mindenható hadsereg ura, al-Sziszi tábornok ajándékboltot üzemeltet a kairói bazárban? Kapni ott mindenféle fából, gyöngybõl, papiruszból készült szokásos egyiptomi giccset.

Szerző Ripost

Ma már a híres bazárban al-Sziszi ajándéktárgyakat is árulnak, őt utánzó szobrocskákkal vannak tele a boltok. A boltalapító papa, igazi férfi volt. Első házasságából nyolc gyereke, köztük al-Sziszi, a második feleségétől pedig újabb hat csemetéje született, nem adta alább.

Kívülről fújja a Koránt

A mosolygós tábornok már gyerekkorában mániákus rendszeretetéről volt híres, nem csoda hát, hogy ő volt az, aki rendet vágott a káoszba fulladt országban. Éltanulónak számított, ne mondjunk strébert, amikor Korán- idézetek bemagolásáról volt szó. Feleségétől ma is elvárja, hogy viselje az egész arcot elfedő egyiptomi nikábot. Az asszony egyébként három fiúval és két lánnyal ajándékozta meg nagyhatalmú urát.

Diplomahalmozó

Hogy a vallásosságból mennyi a látszat és mennyi a kőkemény valóság, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a Tábornok, mint a térség oly sok vezetője, beleértve az egykori jordán királyt, Husszeint, vagy a jelenlegi ománi szultán Kábusz is, a híres brit sandhursti katonai akadémián végzett. (Hol másutt?)

14 év múlva 2006-ban, al-Sziszi még rátett egy lapáttal és begyűjtötte az USA-ban a pennsylvaniai vezérkari akadémia diplomáját is. Amerikai tanárai szerint már ott az egyiptomi tábornokok „imámjaként” tisztelték.

Jöhet a szüzességi teszt

Sokan emlékeznek rá, amikor a Legfelsőbb Bíróság tagjaként megengedhetőnek tartotta, hogy katonák szüzességi teszteket hajtsanak végre tüntető lányokon. Szerinte ez menthette meg őket attól, hogy később megerőszakolják őket…

A tévében és a szószékeken al-Sziszi úgy beszél, mint egy szappanopera sztár, érzelgősen, hatásvadász módon, szem nem maradhat szárazon.

Ki kémkedett Katarnak?

Amikor cselekedni kellett az amerikai-angol tábornoki diplomákkal felvértezett al-Sziszi tudta a dolgát. Úgy vágta sittre a Muzulmán Testvériség törvényesen megválasztott vezetőjét, Egyiptom elnökét, ahogy az a nagykönyvben meg van írva! Mohamed Murszinak néhány hónapja húsz év börtönt sóztak a nyakába tüntetők állítólagos meggyilkolásáért, de ez még semmi. Rövidesen akár halálra is ítélhetik, mert a vád szerint Katarnak kémkedett…

Allah tudja…

Szóval al-Sziszi mézédes mosolya igazi keménykezű katonát rejt, aki érti a dolgát. Apropó! Mubarakot, akinek korrupt rendszere az Arab Tavaszt Egyiptomban kirobbantotta, rövidesen szabadul. Igaz fiaival együtt fejenként 3 évet kaptak milliárdos sikkasztásért, de a bíróság szerint már eleget ült börtönben… Allah a megmondhatója, hol is lakik Egyiptomban az igazság.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bemutatjuk Sulyok Tamást, aki a következő köztársasági elnök lehet

origo.hu

Drámai fordulat: döntöttek az ukránok a háborúról, Zelenszkij retteg

borsonline.hu

Változás állt be Kóbor János özvegyének és lányának, Lénának az életében

vg.hu

Magyarország és Lengyelország jogállamiságával példálózott az Európai Számvevőszék

mindmegette.hu

Tökéletes hó végi ebéd: olcsó és laktató fogás pillanatok alatt

vg.hu

Fájdalmas döntést hozott a Pepco: nem megy jól a bolt, 73 üzletet zárnak be

origo.hu

A Jóban Rosszban sztárja elképesztő összegért árulja fővárosi álomotthonát

lakaskultura.hu

Többgenerációs ház a Madárhegyen: harmonikus, hívogató otthon

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Hatalmas alvilági fegyverarzenálra bukkant a rendőrség, itt vannak a legújabb fejlemények

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

ripost.hu

91 évesen újra megnősült Vitray Tamás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-