Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
FÜLES

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.16.

Vilmos herceg gyerekeire más szabályok vonatkoznak, mint az osztálytársaikra

A trónörökös gyerekei különleges bánásmódban részesülnek.

Bár Vilmos herceg és Katalin hercegnő ragaszkodik hozzá, hogy a lehető leghétköznapibb életet élhesse három gyermekük, vannak olyan szabályok, amelyeket még ők sem szeghetnek meg, a gyermekeik biztonsága érdekében. Pedig a gyerekeiket nem magántanárok tanítják, hanem más kortársukhoz hasonlóan iskolába járnak, és reggelente ugyanúgy kelnek és indulnak a suliba, mint az osztálytársaik. Ráadásul be kell tartaniuk a legtöbb előírást is az iskolai házirendből, de van két dolog, amiben eltérően kell viselkedniük a társaiktól.

GYÖRGY herceg; LAJOS herceg; SAROLTA hercegnõ; KAMILLA királyné; KATALIN hercegnõ
György hercegre és Sarolta hercegnőre nem vonatkozott egy-két szabály, amit az iskolatársaiknak be kellett tartaniuk /Fotó: David  Cliff

Az egyik legfontosabb iskolai szabály az volt Angliában a Covid-évei alatt, hogy a szülők nem kísérhették el a bejárati ajtóig a gyermekeiket, hanem az udvar kapujában el kellett búcsúzniuk csemetéiktől, hogy minél kevesebb ember találkozzon egymással az intézmény területén. Most a LadBible beszámolója szerint kiderült, hogy a királyi család tagjaira nem vonatkozott ez a szabály. Vilmos herceg, Katalin hercegné – és vélhetőleg a testőreik is – az iskola bejáratáig elkísérhették Sarolta hercegnőt és bátyját, György herceget, hogy a gyerekek biztonságban legyenek. 

Az apa-fia kocsikázásoknak hamarosan vége

Van még egy különleges hagyomány, amelyben biztosan eltérnek a királyi csemeték a társaiktól: 12 éves koruk után ugyanis nem utazhatnak majd együtt az egymást követő trónörökösök. Vagyis a jövő évben, amikor György herceg – aki második a trónörökösi rangsorban – betölti a 12 éves kort, többet nem utazhat például egy autóban az édesapjával, Vilmossal. 

Ennek igen egyszerű oka van: ha esetleg bármiféle tragédia történne egy trónörökössel, akkor is biztosítva maradna a dinasztia fennmaradása. 

Bár Katalinék többször leszögezték, hogy néhány korábbi hagyományt szeretnének megváltoztatni a gyerekeikkel kapcsolatban, az biztos, hogy Vilmos herceg fiatalkorában szigorúan betartotta a szabályt, és nem utazott együtt Károllyal egy autóban – számolt be róla a lap.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek