Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
FÜLES

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.13.

Nagyon féltik György herceget, megdöbbentő, ami kiderült róla

György herceget hamarosan elválasztják édesapjától, Vilmos hercegtől.

A királyi család már hosszú évtizedek óta azt a szokást követi, hogy amint az öröklési sorban második személy betölti a 12. életévét, az aktuális örököstől külön kell utaznia, amikor az bármilyen királyi feladatot vállal. Ez tehát azt jelenti, hogy 2025. július 22. után György herceg kénytelen lesz külön utazni az édesapjától, Vilmos hercegtől és kisebb testvéreitől, Sarolta hercegnőtől és Lajos hercegtől - írja a Life. 

Le Prince William, duc de Cambridge et Catherine Kate Middleton, duchesse de Cambridge publient une vidéo privée en famille avec leurs 3 enfants, le prince George, la princesse Charlotte et le prince Louis pour marquer leur 10 ème anniversaire de mar
Fotó: Will Warr / Duke & Duchess of Cambridge / Kensington Royal via Bestimage / Northfoto

Ez a kegyetlen hagyomány a kívülállóknak nagyon szigorúnak és kissé furcsának tűnhet, azonban valójában nagyon is praktikus oka van, ugyanis azért van érvényben még a mai napig is, hogy egy előre nem látható tragédia esetén biztosítsa az ország jövőjének stabilitását. Például, ha az öröklési sor egyik tagját szállító repülőgép lezuhanna, akkor sorban következő másik tag átveheti az elhunyt helyét. Bármennyire is morbidnak hangzik, de ez csak egy a sok furcsa forgatókönyv közül, amelyekre a királyi családnak fel kell készülnie.

György herceget tragédiáktól féltik

Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a családot a múltban is érték hasonló tragédiák, Fülöp herceg húga, Cecilie hercegnő például 1937-ben halt meg egy légi balesetben. II. Erzsébet királynő nagybátyja, György herceg szintén repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét 1942-ben, ahogy unokatestvére, Vilmos gloucesteri herceg 1972-ben. Innen nézve pedig már érthető, hogy a királyi család miért maximálisan óvatos óvatos, ha arról van szó, hogy a rangidős tagok ugyanazon a repülőgépen tartózkodnak.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, hogy Vilmos és Katalin folytatja-e ezt a hagyományt a gyerekeikkel, a walesi herceg már hozzászokott ehhez, ő maga is külön repült a családjától, miután betöltötte a 12. életévét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek