Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.05.

Katalin hercegné gyerekeinek szokatlan étkezési szabályt kell betartaniuk

A királyi családban nagyon szigorú a protokoll, most egy bennfentes újabb titkot árult el a családról. Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekei nem étkezhetnek egy asztalnál szüleikkel.

Katalin hercegné és Vilmos herceg egyik korábbi szakácsa egy rendkívül meglepő étkezési szokásról mesélt és az okokat is elárulta. György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg ugyanis a hivatalos eseményeken, illetve nagy családi étkezések alkalmával nem ülhetnek ugyanahhoz az asztalhoz, ahová a felnőttek.

Katalin hercegné gyerekei
Katalin hercegné gyerekei már nagyon fiatalon megtanulják a királyi család szigorú etikai szabályait (Fotó: David  Cliff)

Nem tesznek kivételt

Darren McGrady, aki a néhai királynőnek és Diana hercegnének is dolgozott, nemrég a királyi család gyerekeinek étkezési szokásairól rántotta le a leplet. A kicsik addig nem ülhetnek egy asztalhoz rokonaikkal, amíg nem elég idősek ahhoz, hogy megfelelően tudjanak viselkedni és társalogni, ez alól pedig még a karácsony sem kivétel. A három gyerek a dajkákkal együtt étkezik a gyerekszobában, így az tulajdonképpen az ízlésük megreformálása is terítéken van. A menü szigorúan meg van határozva és válogatásnak nincs helye. Az egészséges ételek nagy hangsúlyt kapnak és a felnőtteknek való ételekkel is fokozatosan ismertetik meg őket. Hogy pontosan mik ezek az ételek, arra a Mirror cikke nem tér ki, arra viszont igen, hogy korábban Vilmos herceget és Harry herceget gyerekként nagyon nehéz volt rávenniük a szakácsoknak a zöldségek fogyasztására, ezért trükkökhöz kellett folyamodniuk, például valahogyan elrejtették őket az ételben. 

Katalin hercegné gyerekei
Katalin hercegné nagyon szoros viszonyban van a gyerekeivel (Fotó: Vilmos walesi herceg / MTI/EPA/Kensington-palota)

Tiltólistás ételek

A nyilvános királyi eseményeken tilos a fokhagyma és a kagyló fogyasztása, előbbi  a kellemetlen szag miatt, utóbbi pedig az ételmérgezés elkerülése érdekében. Különösen akkor igaz ez, ha tengerentúli utazáson vesznek részt. Érdekesség továbbá, hogy a libamájat is tilos felszolgálni a királyi rezidencián, mert III. Károly király annyira utálja, hogy egyenesen kitiltotta onnan. Döntéséért egyébként még a PETA nevű állatvédő szervezettől is dicséretet kapott. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek