FÜLES

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.07.25.

Most már hivatalos Harry herceg hazatérése: de vajon hogy fogadja őt a királyi család?

A sussexi herceg visszatérése komoly kérdéseket vetett fel.

Hivatalossá vált, hogy az elkövetkezendő években biztosan visszatér az Egyesült Királyságba Harry herceg, miután bejelentést tett az általa alapított Invictus Games jótékonysági szervezet. Mint kiderült, 2027-ben Birminghamben kerül megrendezésre a sportesemény, amelynek célja a sebesült, sérült és beteg katonák, valamint veteránok támogatása.

Invictus Games - Dusseldorf
Kérdéses, milyen fogadtatásban részesül Harry herceg / Fotó: Northfoto

Ez lesz a második alkalom, hogy az Egyesült Királyság ad otthont az Invictus Gamesnek, amelynek nyitó eseményét 2014-ben tartották Londonban. A játék alapítójaként igencsak valószínű, hogy Harry herceg részt vesz a három év múlva megrendezésre kerülő játékokon, ám ez az újbóli hazatérés felvet bizonyos kérdéseket. Többek között azt, hogy vajon a királyi család többi tagja – például III. Károly király, Vilmos herceg és Katalin hercegné – mennyire lesz támogató az eseménnyel kapcsolatban. Amikor tíz évvel ezelőtt Harry megalapította az Invictus Gamest, mind Vilmos bátyja, mind pedig az apja, III. Károly a sussexi herceg mellett állt: csatlakoztak hozzá a megnyitó ünnepségen, és később elkísérték őt, hogy megtekintsék az atlétikát, azóta viszont sok minden megváltozott – hívta fel rá a figyelmet a Daily Express.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle ugyanis még 2020-ban maga mögött hagyta az Egyesült Királyságot, ezzel egyidőben pedig a vezető királyi tisztségükről is lemondtak. Azóta a viszony köztük és a királyi család többi tagja között nagyon megromlott, miután nem egyszer nyilvánosan kritizálták a királyiakat. 

Mindeközben az is bizonytalan, a hercegné csatlakozik-e Harryhez a 2027-es Invictus Games alkalmából: Meghan Markle utoljára 2022-ben, II. Erzsébet királynő temetésén járt az Egyesült Királyságban. A sussexi herceg azóta ugyan hazalátogatott néhányszor a szülőhazájába, a feleségét és gyermekeit azonban egyszer sem vitte magával: ennek oka az, hogy Harry elvesztette az Egyesült Királyság rendőri védelméért folytatott jogi küzdelmet, emiatt pedig félti a családja biztonságát az országban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek