Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.04.26.
Módosítva: 2023.04.26.

Mága Zoltán: „Ez a koncert egy tiszteletadás és ima Ferenc pápáért”

Jótékonysági koncertet adott a hegedűművész Ferenc pápa közelgő látogatása kapcsán.

Szerző K.B.

Ferenc pápa néhány nap múlva történő magyarországi látogatása alkalmából kedd este jótékonysági koncertet tartott Mága Zoltán a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. 

Mága Zoltán / Fotó: Mága Zoltán Facebook-oldal

A Magyar Parlamenti Imacsoport és a Mária Országa Imaközösség által szervezett karitatív célt is szolgáló koncerten Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész mellett közreműködött Szabadi Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a budapesti Zeneakadémia egyetemi docense, Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, valamint két ifjú hegedűművész, Farkas Boglárka és ifj. Mága Zoltán is.

A jeles esemény részleteiről a művész Facebook-oldalán számolt be. A hatalmas sikerrel tartott koncerten Mága Zoltán egyedülálló, történelmi eseménynek nevezte, hogy Ferenc pápa másodszor érkezik Magyarországra. A Prima Primissima-díjas hegedűművész úgy fogalmazott: „Hithű katolikusként életünk egyik legnagyobb és legszebb pillanata lesz, hogy újra hazánkban köszönthetjük Ferenc pápát és hitünk megerősítése mellett nagyobb lelki támaszt és inspirációt kaphatunk az egyházfőtől a szegények és rászorulók segítéséhez, gyámolításához. Ez a koncert egy tiszteletadás és ima Ferenc pápáért, hogy apostoli látogatásával kiemelt figyelmet fordít Magyarországra, a magyar népre, és szót emel a békéért, a szegényekért, a rászorulókért.”

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész felidézte, hogy az első alkalommal útjára indított 100 templomi koncertsorozatának záróeseményeként 2011-ben látogatást tett XVI. Benedek pápánál, aki megáldotta a művészi és karitatív munkáját. Később Ferenc pápával kétszer is találkozhatott a Vatikánban. A második alkalommal útjára indult száz állomásos karitatív ökumenikus misszió már Őszentsége Ferenc pápa áldásával indulhatott útjára. 

A Vatikánban 2017-ben április 5-én tartott audienciáján Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt, megköszönve a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját. 

A 2017-es látogatás alkalmából Mága Zoltán a Római Magyar Akadémián a magyar történelmi egyházak vezetői és a magyar kormány képviselői mellett az EU-tagállamok szakpolitikusai és kormányzati tisztségviselői részére szervezett roma integrációs konferencián is felszólalt, majd aznap este szimfonikus zenekarával koncertet adott a római magyar tudományos-kulturális intézetben.

Ferenc pápa / Fotó: Kiss János

A hegedűművész jelenleg harmadszorra zajló 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának egyik célja, hogy segítse az Ukrajnában zajló háború elől menekülő gyermekeket és családokat. Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket támogató Nemzeti Múzeumbeli koncerten Mága Zoltán bejelentette, hogy a 2024-es évet köszöntő Budapesti Újévi Koncert bevételéből egymillió forinttal támogatja a karitatív szervezet munkáját.

Őszentsége magyarországi apostoli látogatásához kapcsolódó eseményen a közönség felállva, vastapssal köszönte meg a közreműködő művészek koncertjét, a rászorulóknak nyújtott segítséget.

A katolikus egyházfő, Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre és háromnapos látogatást követően 30-án, vasárnap utazik vissza a Vatikánba.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követheted a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjától minden részletet megtalálsz ITT.

 

Szerző K.B.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Versenyző luxusautók okozhatták a halálos balesetet Szalántánál

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

Hideg zuhany: másfél év után válik a tévés műsorvezető, felesége zokogva tálalt ki

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

magyarnemzet.hu

Lezárták a testőrök Magyar Péter kocsiját a debreceni vonaton

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Bevallotta titkát a színésznő: még mindig egy ágyban alszik felnőtt lányaival

FÜLES

Kiderült: így éli meg Kulcsár Edina a negatív kommenteket

FÜLES

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

FÜLES

A szívszorító ok, amiért Marilyn Monroe egy üzenetet ragasztott a hasára a műtét előtt