kulcsár edina
Már alig várjuk, hogy a kertbõl bõven szüreteljük a friss, gyenge cukkiniket. A vetéssel még egy kicsit várni kell, de kedvcsinálónak máris mutatunk néhány elképesztõen finom receptet. Abban megegyeznek, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetõek, és nagyon egészségesek
Mindenki szereti a cukkinit, te sem bírsz betelni vele. A magját majd akkor vesd el, amikor elmúlt a fagyveszély, és a talaj hőmérséklete tartósan 21-27 fok körül lesz. Ha korábban szeretnéd szüretelni, akkor vesd fólia alá. Napos helyet válassz neki. A szerves anyagokkal dús, jó vízelvezetésű földet szereti.
A munkához kedvcsinálónak 5 csodás receptet mutatunk, melyet cukkiniből, az ínyenc olaszok kedvenc zöldségéből készíthetsz el.
Ezek a tepsiben sütött cukkini rudacskák ropogósak, ízesek, nagyon egészségesek és ellenállhatatlanul finomak. Amikor a gorgonzolás joghurtba mártogatva szádba veszed, egészen rabja leszel ennek a könnyen elkészíthető kis rágcsának.
Előkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc.
Gyorsan és könnyen elkészíthető fogás vacsorára. Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 30 perc.
Omlósan puha, házi készítésű és titokban nagyon egészséges recept.
Vegán, gluténmentes, gabonamentes, tehát liszt nélküli, paleo, keto, azaz beleillik az összes ma divatos irányzatba. Elkészítés: 20 perc.
Tipp
Ha műanyag késsel vágod, kevésbé morzsálódik.