3 rétegű csokihabtorta, ezt még sütni sem kell

Vegánként neked is jogod van a legfinomabb csokitortához. Most olyan receptet mutatunk, melyet biztos, hogy nem csak egyszer fogsz elkészíteni. Gyors, egyszerû, és csupa egészséges hozzávalókból áll össze ez a gyönyörû desszert.

Ennél finomabb és egészségesebb csokitortát elképzelni sem lehet! Az elkészítése is rendkívül egyszerű. Nincs más teendő, mint 3 lépésben összeállítani a csupa értékes hozzávalót. 20 perc múlva már mehet is pihenni a hűtőbe. Hűlés után máris fogyasztható az ínycsiklandó, mégis egészséges édesség. A krémes, gazdag ízvilágú vegán torta még a sütőt sem kell, hogy megjárja.

HOZZÁVALÓK 8 szelethez

Alapréteg:

  • 1 csésze nyers dió
  • ½ csésze édesítés nélküli, nyers kókuszreszelék
  • 1 ½ csésze magozott datolya
  • ½ csésze édesítés nélküli kakaó por
  • 1 csipet tengeri sópehely
  •  

    Csokoládéhab töltelék:

  • 2 csésze nyers kesudió
  • 1 csésze zsíros kókusztej (csak a legzsírosabb jó!)
  • ½ csésze édesítés nélküli kakaó por
  • 1 ek instant kávé por
  • 2 tk vanília kivonat
  • ¼ - ½ csésze valódi juharszirup
  •  

    Legfelső réteg:

  • 227 g fekete csokoládé
  • 2 ek krémes mogyoróvaj vagy mandulavaj
  •  

    ELKÉSZÍTÉS

  • Kesudió áztatás: Szórd a magokat egy lábasba, önts rá vizet, hogy elfedje, és tedd rá a fedőt. Forrald nagy lángon 2 percig, majd húzd félre. Letakarva hagyd ázni minimum 30 percig, még jobb, ha marad egy éjen át. Utána szűrd le.
  • Bélelj ki sütőpapírral egy 20cm átmérőjű, csatos tortaformát. A konyhai robot gépben dolgozd össze a diót, kókuszreszeléket, datolyát, kakaóport, sópehelyt. Kb. 2-3 percre van szükség ahhoz, hogy finomra darált állagot kapj, és golyóvá álljon össze. Ezt a brownie szerű golyót jó szorosan nyomd az előkészített tortaforma aljába.
  • Csokihab: Adagold a mixerbe a már puha, száraz kesudiót, kókusztejet, kakaóport, instant kávét, vaníliakivonatot, juharszirupot. Daráld simára, krémesre. Az oldaláról időnként kapard le a felkerült anyagot. Úgy 5 perc alatt meg is van. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis juharszirupot. Az elkészült csokihabot pakold át a tortaalapra. Fedd le a tetejét egy nylon fóliával, és simítsd egyenletesre. Tedd a hűtőbe minimum 2 órára, bár még jobb, ha egy éjszakára. Amennyiben még mindig puding-szerű, told a mélyhűtőbe, míg a kívánt állagot el nem éri.
  • Tedd egy mikrózható tálba a csokit és a mogyoróvajat. 30-60 mp alatt megolvad a mikróban. Keverd össze, és hagyd hűlni 5 percig. Távolítsd el a kapcsos formát a tortáról. A kihűlt csokikrémet kend egyenletesen a keményre szilárdult hab tetejére. Told vissza a hűtőbe 10 percre, vagy míg felszolgálásra nem kerül.
  •  

     

    Tippek:

    Csak a legzsírosabb kókusztej jó a krémhez. Ha felnyitod a konzervet, és vizet látsz az alján, szűrd le, és csak a krémes tejet használd föl.

    A csokoládé a tetején a hűtőben megkeményedik. Ha szépen vágott szeleteket szeretnél, mártsd a kést forró vízbe, töröld szárazra, és úgy használd.

    A maradékot tárold a hűtőben vagy a fagyasztóban.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!